Uff, nå begynner virkelig vinteren å krype innover landet igjen. Her viser gradestokken -8 grader, og skal ifølge yr.no synke helt ned til -11 iløpet av natta. Brr! Glad jeg slapp unna forrige vinter, for da var jeg ute og reiste, men nå befinner jeg meg på Rena – et skikkelig kuldehøl sier folk. GREAT!

Da er det greit å kunne skylde på eksamenslesing, jeg skal nemlig ha hjemmeeksamen i Medier og Samfunn om et par dager, og trenger heldigvis ikke sette beina mine utenfor døra så mye.. Får bare dra på butikken og hamstre inn kakao, klementiner og noen gode, raske middager, også er det bare å sette i gang!

Men jeg skal ikke bare klage på vinteren, det er jo masse fint å gjøre da også.. det er bare litt hardere å komme seg ut døra.

Da jeg gikk på folkehøgskole i Valdres hadde vi det masse gøy ute i snøen… så det er ikke noe unnskyldning at det er kaldt og gufsent! Bare kle på seg og kom deg ut døra 😉 Så her er noen tips til hva du kan bruke snøen til i vinter!

En tur i slalombakken, langrenn og aking er jo de tre mest kjente måtene å bruke snøen på… men det finnes nå mange flere aktiviteter enn det!

Arrangere skidag med kulekjøring, orgeltramp, hoppbakke, kjelkekjøring og stafetter. Eller bare ta med spaden og bygge en bakke selv.

Eller arrangere Olympiske Leker med de vinterleker som er tilgjengelige.

Dra på Snøhuletur. Men her kreves så klart ordentlig utsyr og litt kunnskap om snøhulebygging. (Her er vi inne i Valdresfjella et sted..)


Isbade
(Her fra Fondsbu, der det så vidt hadde lagt seg et islag på vannet)

Kiting, men er lurt å starte uten ski… (Her i Hemsedal med nydelig påskevær)

Fotografere fine snø og isformasjoner (Her på Fondsbu, rett før vinteren satt inn for fullt)

Dra og se på langrenn (Her i Holmenkollen på Holmenkollsøndagen)

Ha snøkrig – hva er vel gøyere enn å ha snøballkrig og dynke hverandre i snøen?

Dra på skitur fra hytte til hytte.. kan være koselig selv om man ikke alltid er heldig med været. (Her ved Sulebu på Filefjell)

Bålkos med pinnebrød og pølser er alltid en slager i vinterkulden. (Her ved Valdres fhs)

Topptur med telemarkski… (Skogshorn i Hemsedal – 1728 moh)

…og kjøre ned i pudderet (mmm.. pudder..)

Gåtur til fots, så lenge det er mulig.. ellers går jo truger også an.

Så da er det bare å glede seg til snøen kommer! 😀

– Hva liker du best å gjøre om vinteren?

Relaterte artikler

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

CommentLuv badge