Nå begynner virkelig vinteren å krype innover landet igjen. Gradestokken viser 8 kalde, og skal ifølge yr.no synke ned til -11 iløpet av natta. Brr! Men det finnes likevel mye artig å gjøre utendørs, bare ullundertøyer er på. 

Forrige vinter slapp jeg unna kulda, for da var jeg ute og reiste. Nå befinner jeg meg imidlertid på Rena – et skikkelig kuldehøl sier folk. GREAT!

Akkurat nå kan jeg unnskylde innesittingen med eksamenslesing. Jeg skal nemlig ha hjemmeeksamen i Medier og Samfunn om et par dager, og kan derfor ikke sette beina mine utenfor døra så mye. Det blir bare turer til butikken for å hamstre kakao, klementiner og noen gode, raske middager. Men når den er over da må jeg få nytt vinteren litt også. Jeg må bare overbevise meg selv om å trosse dørstokkmila.

Da jeg gikk på folkehøgskole i Valdres hadde vi det masse gøy ute i snøen, og da var det aldri noen unnskyldning at det er kaldt og gufsent! Den verste biten er kom seg ut av døra. Her har jeg derfor samlet noen tips til hva du kan bruke snøen til i vinter!

 

1. Stå på ski!

En tur i slalombakken er en av mine favorittaktiviteter om vinteren. Å suse gjennom vakre snøkledde landskap på telemarkski føles bare utrolig deilig!

2. Arranger skidag

Få med deg kompisen, naboen eller dattra di og bygg kulekjøringsløype, orgeltramp, hoppbakke og kjelkebane. Be inn resten av nabolaget og arranger stafetter og konkurranser.

3. OL!

Eller arranger Olympiske Leker med de vinterleker som er tilgjengelige. Representér hvert deres land, og avtal hvilke aktiviteter som er mulig å gjøre. Så kan dere utover vinteren konkurrere i ulike grener. Det er også lov å lage sine egne grener.

4. Sov i snøhule

Dra på Snøhuletur. Men her kreves så klart ordentlig utsyr og litt kunnskap om snøhulebygging. (Her er vi inne i Valdresfjella et sted..)


5. Isbade

Ikke min personlige favoritt, men for dem som ønsker å få opp blodomløpet er det bare å slenge seg utti. Men jeg gjør det ikke med mindre jeg har en glovarm badstu i nærheten altså!

Dette er fra Fondsbu i Jotunheimen, der det så vidt hadde lagt seg et islag på vannet.

6. Kiting

Kiting er fint på et islagt vann, men et tips er å starte uten ski på beina. (Her i Hemsedal med nydelig påskevær)

7. Fotografere snø og is

Når vinteren kommer dukker det opp mange nye fine motiver. Snøkrystaller og isformasjoner skaper litt ekstra magi i landskapet, og tar du med deg makroobjektivet finner du garantert fascinerende smådetaljer også.

8. Dra og se på langrenn

Det finnes utallige skirenn rundt om i landet, og stemningen blir gjerne veldig god med vaiende flagg og bålgrilling. Holmenkollsøndagen er f.eks en dag som tiltrekker mengder av folk til Holmenkollen.

9. Ha snøkrig

Hva er vel gøyere enn å ha snøballkrig og dynke hverandre i snøen?

10. Hytte til hytte

Dra på skitur fra hytte til hytte. Og det kan være koselig selv om man ikke alltid er heldig med været. (Her ved Sulebu på Filefjell)

11. Aking

Vi blir aldri for gamle til å finne oss en skråning og sette utfor på et akebrett!

 

12. Bålkos med pinnebrød og pølser

Alltid en slager i vinterkulden!

13. Topptur på telemarkski

Ønsker du en ekstra utfordring kan en topptur på slalom/telemarkski være tingen. Skaff deg brodder som du kan feste under skiene, slik at du ikke glir på vei opp…

…og kjøre ned i pudderet (mmm.. pudder..)

Dette er fra Skogshorn i Hemsedal – 1728 moh.

14. Fottur med eller uten truger

Fotturer utenfor brøytede løyper er også fullt mulig om vinteren. Er det skare kan du gå hvor du vil oppå snøen. Er snøen løsere spenner du på deg trugene.

Nå er det bare å glede seg til snøen kommer! 😀

– Hva liker du best å gjøre om vinteren?

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar