Langs Sveriges vakre vestkyst finnes flere stemningsfulle og sjarmerende bosteder, men de er ikke alltid like lette å finne. Her har jeg derfor samlet mine anbefalinger til syv havnære bosteder som er perfekt for en helgetur med ei god venninne eller din kjære.

Selv om jeg ofte reiser på budsjett synes jeg fra tid til annen at det er verdt å bruke noen ekstra hundrelapper på en overnatting. For min del gjelder dette når bostedene byr på en spesiell atmosfære og opplevelse i tillegg til en varm seng. Og ikke minst er det et stort pluss å få høre interessant lokalhistorie eller bli møtt av engasjerte og gjestfrie eiere.

Langs vestkysten av Sverige har jeg fått flere gode hotell-opplevelser de siste årene. Med VisitSweden har jeg både vært innom sjarmerende boutique hoteller, vandrerhjem og pensjonater, og i dette innlegget har jeg plukket ut 7 av mine favoritter. Men vær obs på at disse overnattingsstedene bør bookes litt i forveien, spesielt om sommeren!

Se mer inspirasjon og reisetips på Opplev Sverige!

1. Strandflickornas Havshotell

Filosofien til de to Strandflickorna som åpnet havshotellet var å bevare de gamle husenes sjarm og få gjestene til å føle at de drar 100 år tilbake i tid. Og dette boutique hotellet er virkelig gjennomført med ulikt gammeldags interiør i hvert rom og en restaurant-paviljong ut mot hagen. Oppe på berget bak hotellet finnes også en Pønsjveranda med flott utsikt mot Skagerrak og et lekkert havspa.

Hvor: Lysekil, Bohuslän
Hva jeg likte best: Gelehjerter på rommet og den lyse spisesalen

2. Gullmarsstrand

Gullmarsstrand er det mest moderne hotellet jeg har med på denne listen, men designhotellet stjeler likevel litt av sjarmen fra den idyllisk trehusbebyggelsen like ved. Rommene er lyse med flott havutsikt mot Lysekil. Restauranten er bygget som en glasskorridor utover i havet, og det samme er sjøspaet. Her kan en tur i badstua nytes samtidig som man får en panoramautsikt over solnedgangen. For dem som ønsker kan også et forfriskende sjøbad tas rett nedenfor. Les mer om hotellet i dette innlegget.

Hvor: Skaftö, nær Lysekil i Bohuslän
Hva jeg likte best: sjøspaet og solnedgangen mot Lysekil

3. Villa Sjötorp

All ære til Ellika Mogenfelt som på 90-tallet kjøpte dette nedslitte sommerhuset uten innlagt vann og strøm, og forvandlet det til et idyllisk pensjonat i gammel stil. I dag har Villa Sjötorp 14 rom, hvorav det eldste er originalt fra 1901. På mitt rom hang det en vakker lysekrone i taket under en rosett, og det stod en flott hvit kakkelovn i hjørnet. På baksiden av villaen ligger en velstelt hage med en huske som kan sende deg langt inn i solnedgangen i det fjerne.

Hvor: litt sør for Uddevalla i Västre Götaland
Hva jeg likte best: de gammeldagse rommene med lysekrone i taket, og husken i hagen

4. Steninge Vandrarhem

Det skal mye til å få en varmere og hyggeligere velkomst enn på Steninge Vandrerhjem, hvor eierne Catarina og Per har tilbragt sommerene siden 1967. Å bo her føles som å bo hjemme hos gode venner! Vandrerhjemmet er supersjarmerende og plettfritt både utenfor og inni. Til frokost serveres hjemmelagede spesialiteter laget på ekte kjærlighet, spesielt havregrøten med tyttebær!

Hvor: Steningestrand, mellom Falkenberg og Halmstad
Hva jeg likte best: supergjestfrie verter og havregrøten om morgenen

5. Pensionat Styrsö Skäret

For å besøke pensjonatet på Styrsö kreves en drøye 20 minutters ferjetur fra fastlandet, men turen er vel verdt det. Både stuen og rommene er individuelt innredet med gamle gjenstander fra blant annet Frankrike. Den kortreiste og smakfulle maten nytes i pensjonatets lyse og trivelige spisesal med panoramautsikt utover havet og bebyggelsen på naboøya, Donsö. Les mer om pensjonatet i dette innlegget.

Hvor: Styrsö i Gøteborgs søndre skjærgård
Hva jeg likte best: hjemmekoselige rom med flott sjøutsikt og middagen

6. Allmogebyn på Tjolöholm Slott

På Tjolöholm kan du kombinere et slottsbesøk med en natt eller to i en enkel arbeiderbolig fra starten av 1900-tallet. Allmogebyen utgjør fire koselige rødmalte hus med egen hage, og fire av disse leies ut til besøkende. De er innredet med himmelseng, vedovn og andre tidsriktige objekter.

Hvor: Litt sør for Kungsbacka
Hva jeg likte best: Besøk på slottet og rabarbrapaien

7. Rusthållargården

Opprinnelig en gård fra 1600-tallet, deretter omgjort til overnattingssted i 1904. Jeg bodde imidlertid ikke på selve gården, men i en tradisjonell villa innredet i maritim stil med balkong mot bebyggelsen i Arild og det åpne havet. I underetasjen lå en avslappingsavdeling med badstu, boblebad og et lite basseng.

Hvor: Arild, litt nord for Helsingborg
Hva jeg likte best: Spaet i underetasjen og kveldstur i Arild

Andre innlegg fra Sverige:

Relaterte artikler

4 Kommentarer

  1. Lise-Marie

    Så mange fine steder! På veien til København for noen dager siden kjørte vi innom Tjolöholm Slott helt tilfeldig – det var så vakkert. De små boligene var også veldig sjarmernede. Sverige er fint 🙂

    Svar
  2. Elisabeth

    Jeg har i grunn aldri tenkt på Sverige som så veldig eksotisk og spennende, men jeg ser jo at det er langt mer enn jeg har tenkt 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar