Ikke lett å holde tilbake på impulsreising når man har en slik reisekompis. Utdrag fra Facebookchatten på mandag:

reise-til-istanbul

To timer etter var turen bestilt! Snakk om impulshandling! Haha! (beklager skrivefeil og teite forkortelser fra Facechatten forresten.. gikk litt fort for seg!) Åh, gleder meg så sykt til å komme meg ut av landet igjen etter tre måneder hjemme i Norge!

Jeg har faktisk vært i Tyrkia to ganger før. Siste Tyrkiatur var i 2007, men likevel har jeg nesten ingen peiling på hvordan det er å reise i Tyrkia. Det er veldig synd siden Tyrkia visstnok er et land med MANGE interessante reisemål! Begge turene skjedde før tiden min som backpacker – den gang jeg var en vanlig charterturist på Tyrkias sørkyst. Jeg gjorde ikke stort annet enn å ligge på stranda og bade i hotellbassenget. Det er rart å tenke tilbake på hvordan jeg reiste før, og hvor mye jeg har forandret reisemåten min siden den tid!

 

tyrkia-side

 

Istanbul tror jeg blir veldig spennende! Byen der øst møter vest ved elva, Bosphorus, ser ut til å huse både travle basarer, tradisjonelle tyrkiske bad og vakre moskéer. Jeg tror også vi kan finne mange flotte, historiske monumenter, siden byen har vært hovedstad i tre store imperier, både i det romerske, bysantinske og ottomanske. Den tyrkiske maten gleder jeg meg også veldig til å smake. Vi må jo prøve den velkjente kebaben, de luftige brødene, mat tilberedt i leirkrokker og ikke minst gatematen!

Noen som har vært i Istanbul og har noen artige tips til oss?

 

Relaterte artikler

10 Kommentarer

 1. Ladies Abroad

  Dette med impulskontroll i forhold til reiser er vanskelig. Jeg blir så lett revet med. I fjor var jeg plutselig to uker i Thailand og Malaysia med söster en min för jeg egentlig hadde skjönt hva jeg svarte ja till da hun ringte og spurte. Men en bra ferie ble det

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, ja, kjenner til det! Jeg finner ofte meg selv søkende etter flybilletter på PCn uten å tenke over det.. Det eneste som er dumt med impulsreiser er at man ikke har så lang tid på å glede seg som på en bedre planlagt tur 😛 Impulstur til Thailand og Malaysia hørtes ikke så dumt ut det heller!

   Svar
 2. Mstraveltipsy

  Ha ha, vi sitter på jobben nå og lurer på om vi ikke skal ta en jobb tur til Istanbul. Klarer ikke p bestemme oss mellom, Istanbul, Dubai eller Moskva. Ikke lett å jobbe i fly bransjen med så mye tilbud og muligheter 🙂 🙂 Gleder meg til å lese dine tips når de kommer for jeg skal til Istanbul i år en eller annen gang!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi – tre spennende byer! Du kommer til å få artige opplevelser uansett hvilken du velger her! 😉 Bare å følge med videre for Istanbul-stoff!

   Svar
 3. Renates Reiser

  Haha, så gøy! Å ha muligheten til å være så impulsiv er jo kjempebra 😀 Tror nok dere kommer til å like dere i den vakre byen. Jeg hadde bare 2 dager der selv, og skulle gjerne hatt lenger tid. Fikk sett det «viktigste», men det beste er jo å ha tid til å virkelig kjenne på byens unike atmosfære. Jeg har skrevet litt om det vi gjorde på bloggen min, men det var ikkenoe «utenom det vanlige», så har egentlig ikke noe særlig med gøyale tips å komme med :p Annet enn at det var litt gøy å gå på jakt etter vikingrunene i Hagia Sofia! Veldig gøy å ta på tegnene som en av våre landsmenn for 1000 år siden skrev inne i et av de vakreste bygningene i verden, på kanten av Europa – som attpåtil fortsatt står og er i bruk! Håper dere får en super tur!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Takk for tips, Renate! Vikingruner i Hagia Sofia ja – det visste jeg ikkeno om! De må jeg se etter! Har dessverre ikke fått gjort så mye research om byen og historien før turen, men vi lærer nok en del underveis hvert fall.. Skal hvert fall ta en tur innom bloggen din og se hva du har skrevet! =)

   Svar
 4. Reiselykke

  Så utrolig gøy med spontant reisefølge – og tur!

  Istanbul er bare å glede seg til! Var der selv for et års tid siden, og opplevde mye variert og fint. Maten er et kapittel for seg selv, det er også gamlebyen – med alle mulige vakre, historiske severdigheter samlet på ett område. Hot tips: ta banen mest mulig. Det er til tider vanskelig å få tak i taxi, og avstandene kan være lange. Ellers er det veldig vakkert i Basilika-sisternen, der kan du få mange fine bilder. Jeg testet også hamam for første gang – en nokså anderledes opplevelse, for å si det sånn … God tur!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk for gode tips, Reiselykke! 😀 Vi endte opp med å bruke banen overalt – et genialt og billig system! Sisternene falt også veldig i smak, men vi droppet hamamen da.. det får bli neste gang!

   Svar
 5. SekkogSandaler

  Istanbul er så kult, gled deg! Det er jo et par must du må få med deg når du er der, som feks Hagia Sofia, Den blå moskè og Topkapi palasset, disse ligger alle rett ved hverandre i området Sultanahmed. I Grand Basar får du det meste du har lyst på, men det er gigantisk og lett å gå seg vill. Min favorittaktivitet når jeg er i Istanbul er å gå i Hamam, det er utrolig deilig. Cemberlitas hamam er det eldste og fineste i byen (http://www.cemberlitashamami.com). Skal dere på vanlig shopping som ikke innbærer eplete og vannpiper så må dere dra til Taksim. I området Kumkapi er det masse restauranter av alle mulige slag, jeg anbefaler å reise dit en fredag, det er den dagen tyrkere går ut og da er det masse liv der og live-musikk. Hvis dere skal på bar eller utesteder så er det best i dra ut i Taksim.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Takk for supre tips! Vi endte opp med å dra til veldig mange av disse plassene! Hotellet vårt lå utrolig fint til slik at det var kort vei til alle attraksjoner, markeder og restauranter. Veldig kjekt! Vi dro dessverre hjem på fredag formiddag da, så fikk ikke opplevd Kumkapi på kveldstid, men det får vi spare til neste gang! =)

   Svar

Legg igjen en kommentar