Amsterdam har mye å by på, og gjerne litt mer uvanlige ting enn vi er vant til her hjemme i Norge! Det var rett og slett en stor opplevelse i seg selv å vandre gatelangs, og fange opp små inntrykk her og der. I dette innlegget starter jeg med de mange mat og drikkevanene vi kom over i Nederlands hovedstad:

Amsterdam har mange såkalte «brune puber» som operer med svære ølmenyer.

På denne puben bestilte vi også en real clubsandwich til lunsj!

Fastfood er populært i Nederland. McDonaldsskiltet popper frem overalt, men favoritten blant folk ser ut til å være pommes frites med majones! (Hva er greia med det egentlig!?)

Even faster fast food! Hamburgerautomater.

I kjelleren i et høyt murhus fant vi et Goudaost-utsalg der ungjenter kledd ut som budeier gikk rundt og serverte ost.

Pannekakehus virket også populært i Amsterdam, angrer på at jeg ikke prøvde en pannekake merker jeg..

Det finnes hauger med Coffeeshops i Amsterdam, men ikke forvent å få de samme produktene som du får i en kaffebar hjemme…

Ølen er billig i Nederland, og med happy hour om kveldene blir det bare enda bedre!

Og for de som ikke synes alkohol gjør susen, finnes det også andre alternativer…

Håper virkelig på å kunne prøve noen av de litt finere restaurantene neste gang vi er i byn, når vi fårhåpentligvis har litt større budsjett!

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. iThailand.no

  Spennende innlegg. Jeg elsker sånne nye små sanseinntrykk i andre land. Jeg har hørt at turister ikke får gå inn på coffee shopene. Stemmer dette eller er det en myte?

  Svar
 2. Robin

  Etter å ha hengt et par uker med en nederlender i Indonesia utviklet jeg en liten fries med majones-avhengighet. nå følte jeg at jeg fikk utrolig lyst på det igjen.

  Svar
 3. Kjærester på tur

  Jeg synes Amsterdam er en flott by, alle kanalene og de søte små husene. Pommes frites med majo fikk jeg virkelig øynene opp for, hvem hadde trodd det var godt ja.

  Svar

Legg igjen en kommentar