Langt ifra alle vil nok tenke at et besøk i en verden av miniatyrmennesker og minitogsett kan være et interessant sted å tilbringe ettermiddagen. Men innenfor dørene til Miniatur Wunderland i Hamburg kan de fleste få timene til å fly, det er jeg sikker på!

Nylig avsluttet germany.travel en publikumskåringen for å finne folks favoritt-severdigheter i Tyskland. På listen over «Topp 100 reisemål i Tyskland» i 2017 viste det seg at Miniatur Wunderland i Hamburg kapret førsteplassen, og det med god grunn!

Jeg besøkte Hamburg med ei venninne i sommer, og en av attraksjonene vi vurderte å dra innom var nettopp Miniatur Wunderland. Det slo meg at stedet både kunne være litt for barnslig og nerdete for oss, men heldigvis lot vi oss ikke stoppe av den grunn. Et mer imponerende og detaljrikt miniatyrland skal du lete lenge etter!

Det er noe fascinerende med å se livet ovenfra med vidvinkelperspektiv. Det får meg til å beundre hvor dyktige, rare og underlige vi mennesker er, og hvor mye vakkert og spesielt det er å finne rundt på kloden vår. Den samme følelsen fikk jeg her.

Innenfor et og samme bygg kunne vi «reise rundt i» både Hamburg, Skandinavia, Amerika, Sveits, Italia og flere andre deler av verden. Det var gøy å se at også Norge var godt representert med blant annet små nordnorske øysamfunn og Ishavskatedralen i Tromsø. Et av de mest populære byggene under midt besøk var imidlertid miniatyren av Elbphil-harmonien, det nye konserthuset i Hamburg.

 

Det er utrolig å tenke på at det har tatt 16 år og drøye 800.000 timers arbeid å fullføre de nåværende 9 seksjonene vi utforsket i Miniatur Wunderland. Ifølge Guinness rekordbok huser Miniatur Wunderland verdens største modelljernbane, med i alt over 1000 togsett og 15 kilometer jernbane. 

 

Men det er ikke bare modelljernbanen og alle de 260.000 miniatyrfigurene som imponerer! Nesten umerkelig forandres atmosfæren i miniatyrverdenen idét et rødlig skjær legger seg over verden. Skumring går over i nattemørke og snart tennes tusenvis av gatelykter, vinduslys og billys.

Forandringen fra dag til natt skjer omtrent hvert 15. minutt og gjør hele opplevelsen enda mer magisk.  

 

En annen faktor som gjør at timene flyr i miniatyrverdenen er at det er plassert mange morsomme scener og situasjoner rundt omkring. Detaljene er ofte så bra at jeg ofte ble stående å beundre både fantasien og håndverket til skaperne! Jeg kan se for meg at de som har lagde dette har hatt det mye gøy! 

 

Det som får miniatyrverdnen til å komme til liv er alle de bevegelige tingene. Modelltogene visste jeg om fra før, men jammen var det ikke også bevegelige båter, biler og en egen flyplass. På Knuffingen Airport kunne vi følge avgangene til ulike flyselskap og se dem ta av og lande (helt sant!).

Rundt i de ulike landskapene er det også mulig å trykke på knapper ved rekkverket for at et eller annet skal skje. 

 

En av de nyeste delene av Miniatur Wunderland er Italia-seksjonen der mange kjente destinasjoner er representert. Kan tro jeg fikk reiselyst da jeg tuslet innom både Roma, Cinque Terre, Toscana, Amalfi-kysten og Pompeii i løpet av kort tid. Rykter skal også ha det til at Venezia er på vei!

 

Praktisk info

Hvor: I Speicherstadt-området i Hamburg. Den nærmeste U-bahn heter Baumwall
Pris: 13 EUR for voksen og 6,5 EUR for barn

På grunn av miniatyrverdenens popularitet og deres ønske om å ikke ha for mange mennesker på en gang bør du sjekke peak time-siden eller reservere plass på forhånd.

 

Denne aktiviteten var en del av en individuell pressetur til Hamburg med Tysklands Nasjonale Turistkontor. Programmet la jeg opp sammen med dem ut ifra mine egne interesser. 

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Kjersti

  Dette hadde jeg aldri hørt om før, men det ser skikkelig flott ut! Hvordan fikk de flyene til å fly? 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Magi 😀 Neida. De hadde noen tråder/tynne pinner av noe slag, også åpnet det seg en luke i skyveggen som de forsvant ut av. Men ganske imponerende likevel =)

   Svar

Legg igjen en kommentar