*trommevirvel*

Vi har bestilt en god, gammeldags chartertur til SYDEN! Jeg hører at chartertur-populariteten er på vei nedover, og derfor så jeg meg nødt til å komme med et bidrag slik at ikke charterbransjen dør ut!

 

Neida. Det er vel ikke akkurat slik det henger sammen. Grunnen er heller at en uspesifisert restplass for øyeblikket er det eneste alternativet for å komme seg sørover i Europa uten å bli ruinert!

Årets sommerferie går til Hellas, nærmere bestemt Skiathos!

Avreise: 23. junikart-skiathos
Tid: 2 uker
Bosted: uspesifisert

 

2015 har til nå vært et veldig impulsivt og ubesluttsomt reiseår. Alle turene jeg har vært på har blitt bestilt maksimum to uker før avreise – både Istanbul, Indonesia, Tallinn og nå Hellas. Mye av innholdet på reisene har også blitt tatt veldig på sparket.

Hva vi skal gjøre i to uker på Skiathos er heller ikke planlagt ned til noen som helst detalj. Det eneste vi har dagdrømt om er 30 varmegrader, skyfri himmel, turkist hav, øyutforsking med scooter og deilig, gresk mat.

Av det lille jeg har lest om Skiathos vet jeg nå at øya ligger på østsiden av fastlands-Hellas, kun er 12 km lang, har 60 vakre strender og er lokasjonen for filminnspillingen av Mamma Mia! Men hvis vi begynner å kjede oss på Skiathos har vi heldigvis også fastlandet og andre øyer ikke langt unna.

Skal ikke se bort ifra at det kan bli litt øyhopping i løpet av turen!

 

hellas-reise

 

Skiathos blir imidlertid ikke min første tur til Hellas. Jeg har faktisk vært på tre forskjellige greske øyer tidligere; Santorini, Rhodos og Kreta, noe jeg har skrevet lite om her. Det var nemlig før jeg flyttet hjemmefra og visste å sette pris på reising utenfor allfarvei, å bli kjent med kultur og lokalfolk og prøve forskjellig mat fra landet jeg besøkte.

Det jeg husker av Hellas fra de forrige turene mine er de kritthvite murhusene, de saftige tomatene, de nydelige solnedgangene og mitt eget desperate ønske om å bli så brun som mulig på en uke. De tre første punktene gleder jeg meg veldig til å oppleve igjen, men brunfargen har blitt mindre og mindre viktig med årene. En stabil sommertemperatur setter jeg imidlertid veldig pris på, kjenner jeg!

Noen som har vært på Skiathos og har reiseerfaringer å dele? Eller på øyhopping i området?

 

Relaterte artikler

14 Kommentarer

 1. GlobetrotterElisa

  Så spennende! Jeg vurderte også øyhopping i Hellas som en av sommerens utflukter. Du er ihvertfall garantert sol, varmt vann og lange, deilige dager! Kult at du er så spontan! Jeg liker egentlig å være det jeg også, men alle mine ferier i år har nok vært lenge planlagt. Planlegger en liten ferie i august, og det er det nærmeste jeg er spontan i år… He he 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, du er en litten planlegger du, Elisabeth! Vi er alle forskjellige vet du, også når det kommer til reise! Høsten ser imidlertid litt mer planlagt ut for min del også 😉

   Svar
 2. Pauline

  Av og til er det veldig deilig og ikke trenge å tenke på noe! da er jo chartertur det perfekte tilbudet. En to uker i Hellas er aldri feil! Kos dere på tur 🙂 Og spis gyros for meg!!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, ja, jeg tror vi alle har godt av en avslappende charterferie en gang i blant. Vi opplevelsesreisende greier sjelden å slappe helt av på reise fordi det alltid finnes noe å gjøre og oppdage. Men kanskje jeg greier å lure kroppen min til å slappe av litt på en liten gresk øy?! Hmm, det gjenstår å se! 😉

   Svar
 3. Maria M

  Herre, så morsomt! Jeg skrev nettopp et lignende innlegg på bloggen min. Vi skal nemlig også til Syden! Gleder meg til sol og varme!

  Hellas er jo nydelig da! Sykt god mat og fint vann å bade i! Kunne tenke meg å øyhoppe der selv en gang 🙂 God tur 😀

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi, haha, ser man det! Så artig! Vi opplevelsesreisende trenger en ordentlig ferietur i ny og ne vi og 😉 Men heldigvis kan vi velge bort biffen med lokalmat og hotellbassenget med en bortgjemt strand om vi måtte ønske det likevel! God tur til Alanya du og! Håper du får litt etterlengtet sol og varme (men ikke altfor mye heller…) 😉

   Svar
 4. Renates Reiser

  Åh, så koselig dette høres ut da! Blir nesten litt missunelig 😉 To uker på en gresk øy må nok være noe av det nærmeste man kommer en drømmeferie om sommeren. Har ikke vært på Skiathos selv, men hvem kunne unngå å bli sjarmert av Mamma Mia-filmen? Håper dere får en strålende tur 😀

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, takk, Renate! Sommerferie på en gresk øy er vel litt klisje, men klisjeene har jo blitt klisjeer av en grunn! Jeg har også til gode å besøke Hellas etter jeg begynte å reise uten mor og far. Denne gangen håper jeg også scooter-drømmen skal bli til virkelighet! Å utforska øya sammen med kjæresten på en vespa hadde jo vært helt topp =)

   Svar
 5. June

  Hei!

  Har hørt at Skiathos er en nydelig øy med masse å finne på, så håper turen dit blir alt dere ønsker dere!

  Har noen spørsmål etter å ha sett litt på bloggen din! Hvordan får du pengene, og feriedagene (ikke minst!) til å strekke til? Jeg elsker å reise, men sitter ofte igjen med følelsen av at jeg hverken har råd eller nok fri til å kunne dra ut på tur.

  Tusen takk for svar,
  June

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei June! Så godt å høre! =)

   Når det gjelder penger og feriedager til reise handler det for min del rett og slett om prioriteringer. Jeg har aldri prioritert å kjøpe mye klær, interiørting, den nyeste iPhonen eller å ha bil. Isteden prøver jeg å spare inn litt der jeg kan slik at jeg kan gjøre det jeg liker best – å reise! For øyeblikket jobber jeg omtrent 50% på Scandinavian Photo samtidig som jeg er frilans fotograf og kursholder. Selv om jeg enda er langt ifra det jeg håper å kunne tjene på disse jobbene, synes jeg det er verdt å ha mer frihet og at jeg kan gjøre prosjekter jeg trives med. Så får vi bare håpe at det betaler seg litt bedre på lengre sikt 😉

   Reisene planlegger jeg ofte ut ifra når flybillettene er billigst. Og jeg godtar også å bo på hoteller, hosteller og gjestehus med ganske lav standard mens jeg er ute og reiser. Hvilke land man reiser til har også mye å si ut ifra hvor mye penger man trenger. Sørøst-Asia, India, Nepal og Mellom-Amerika er land/områder jeg har vært i som har et veldig lavt kostnadsnivå. Man kan gjøre overraskende mye uten å bruke så mye penger i disse landene!

   Svar
 6. Eventyrlyst

  Jeg har vært i Hellas 11-12 ganger, sist i 2012. Nå er det nok en stund til jeg skal tilbake, selv om jeg lengter etter en ordentlig gresk salat med ekte tomater og ekte feta.

  Svar

Legg igjen en kommentar