spons-reisI helga har jeg spist og spist.. og spist litt til! Jeg var nemlig så heldig å bli bedt med på bloggtur til Sopot i Polen med hovedfokus på mat – noe magesekken virkelig fikk kjenne på! Utrolig deilige matopplevelser, men på et tidspunkt trodde jeg virkelig at jeg aldri kunne bli sulten igjen! 

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette – men i helga har jeg for første gang erfart at det faktisk kan bli litt vel mye mat og vin på en helgereise! Ikke misforstå meg, det var absolutt verdt å få magesekken utvidet noen hakk, for maten var for det meste supergod. Bare slike matfester begrenses til en helg av gangen i ny og ne, med plass til noen suppe-og-knekkebrødmåneder mellom, kan en kulinarisk tur til Polen absolutt anbefales!

 

slow-food-festival-sopot

 

For å illustrere overfloden av mat, har jeg listet opp alle måltidene på lørdagen:

 • Stor frokostbuffet på hotellet
 • Frokostmarked i en park i Sopot med blant annet pannekaker med jordbær, kokoskake og kanelbolleruller
 • Fråtsing i matbodene på Sopot Od Kuchni, Slow Food Festival med 5 matkuponger hver.
 • Suppe og en svær grillpølse ved Forest Opera
 • 3-retters middag på restauraten, Grono di Rucola
 • Nattmat etter tur på byen

Utrolig nok endte ikke de overspiste magene våre kvelden rullende av stolen på restauranten, men dansende på bordene på et av Sopots kuleste utesteder.. Men mer om det i neste Sopot-innlegg.. De andre magene jeg refererer til ovenfor tilhører forresten tre norske reisebloggerne jeg reiste sammen med til Marokko i vår; Janicke, Hanne Marit og Mathilde. Utrolig koselig å reise med dem igjen! I tillegg var også noen folk fra reisebyråer, et par journalister og noen svenske matbloggere med på deler av turen.

 

slow-food-festival-sopot3

 

Dette innlegget handler om hovedattraksjonen på turen, matfestivalen Sopot Od Kuchni, eller oversatt til norsk, Sopot fra kjøkkenet. Festivalen foregikk langs Sopots kjennemerke, byens 500 meter lange molo. Polakkene er veldig stolte over at dette tilsynelatende skal være Europas lengste trebrygge! Langbord og partytelt var satt opp bortover store deler av moloen, mens representanter fra restaurantene og hotellene i Sopot og nabobyene, Gdynia og Gdansk, stilte opp med mat fra alle verdensdeler.

Vi fikk utdelt fem matkuponger hver, noe vi trengte for å kunne hente tallerkner med mat fra hvilke boder vi ville. For alle de som ikke var på en eksklusiv reisebloggtur, sånn som vi, kostet fem kuponger 50 kroner, så det var nesten gi-bort-pris det og!

 

slow-food-festival-sopot4

 

De svenske matbloggerne fikk i oppgave å tilbrede sild på svensk vis, og ble intervjuet under kokkeleringen.

Langs brygga stod store glasskrukker og boller fylt til randen av nydelige, friske jordbær! Polakkene hevdet så klart at DE har verdens beste jordbær – men da kan de vel neppe ha smakt våre 😛 For alle vet vel at NORSKE jordbær er de beste!!!

 

slow-food-festival-sopot-strawberry

slow-food-festival-sopot2

 

Vi fant mye kreativ matlaging og dekorering. Under ser du for eksempel en litt uvanlig bukett av salamiroser.

 

festival-sopot-pier

 

For meg som er ekstra svak for søtsaker ble sorbeten favoritten! Eple/banan, jordbær eller bringebær/vodka var av alternativene.

 

slow-food-festival-sopot-sorbet

 

Har du smakt sushi med jordbær før eller?

 

sushi-food-festival-sopot

food-festival-sopot-boat

 

Janicke prøver gresk mat fra en av matbodene; deilig krydret kjøtt, tzatziki og tynt brød.

 

strawberry-salmon-dinner-sopot

slow-food-festival-sopot5

 

Sopot er Polens sommerby nummer én, og ligger flott til ved sjøen helt nord i landet. Jeg må si jeg selv ble grundig overrasket over de lange, brede sandstrendene langs kysten! Ikke noe jeg i utgangspunktet forbinder med Polen, nei! Mer om opplevelsen av byen i neste Sopot-innlegg!

 

Relaterte artikler

18 Kommentarer

 1. Mstraveltipsy

  Så fantastisk. Jeg har vært i Gdansk et par ganger og det er jo i nærheten av Sopot og jeg har ikke blitt imponert når det kommer til maten, det har ikke vært noe super mat i Polen generelt. Men da ser man jo fort at det gjelder bare å være på riktige steder. Skal forøvrig til Sopot i august så ut i fra å dømme på bildene har jeg noe å glede meg til 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, det krever litt ekstra effort å finne den gode maten i Polen – men jeg kan hvert fall bekrefte at den er der! =) Gled deg til Sopot ja. Det var absolutt en fin og koselig ferieby!

   Svar
 2. norskereiseblogger

  Herlig innlegg! Kjenner jeg ble litt mett av å bare se listen av mat på lørdagen…hehe. Hadde helt glemt suppen og pølsene på utendørsoperaen 😀

  Svar
 3. Ann-Mari

  Lekkert innlegg og mat!
  De fleste land har mat som er bra, det krever bare innsats å finne stedene i enkelte land. Bare tenk etter: Hvor mange forbinder Norge med supergod mat? Vi som bor her, vet jo hvor vi skal gå og hva vi skal holde oss unna:)
  Den gode maten finnes jo mange steder, men jaggu meg finnes det feller å gå i også. Tenk på maten vi har på veikroene…..
  Har spist fantastisk mat i Krakow, og nå skal Sopot matfestiaval legges på minnet.
  Ser ut som det er vel verdt en tur om det passer 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja! Helt sant, Ann-Mari! Det gjelder virkelig å finne de gode stedene der man er. Jeg tror en god idé rett og slett er å spørre noen lokale om hvor de ville tatt med seg familien sin, også får man bare håpe de har god smak!

   Svar
 4. Astridhjerte

  Ser ut som dere hadde en veldig fin tur!:) skulle gjerne vert med jeg også, men det ble norgestur på meg. fint det også:)

  Svar
 5. Maria fra Nerd Nomads

  Åh, ble skikkelig sulten av å lese dette og se de flotte matbildene! De sorbetene ser helt himmelsk ut! Nam! Hvorfor må jeg lese slike flotte mat-blogposter kl 01 på natta når det meste har stengt her i Bangkok!?! 🙂 Har ikke smakt sushi med jordbær nei, var det godt?

  Har aldri vært i Polen, men ut fra maten å bedømme ser det absolutt ut som et land som må på min «Bucketlist». Gleder meg til å lese mer om Sopot i din neste blogpost!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, sorbetene var utrolig digge, og de var laget på en veldig stilig måte! Miksede bær og flytende nitrogen (eller noe lignende), sånn at det røyk skikkelig fra bollene.

   Jeg tror nok ikke denne matfestivalen kan representere mat-Polen generelt, for jeg fikk inntrykk av at folk spiste mye tradisjonell mat som pommes frites og svin.. men om man gjør litt research på forhånd og spør litt rundt kan du helt klart finne god mat! =)

   Svar
 6. Marcin

  Selvfølgelig er Sopot det beste stedet i Polen! (og i hele verden, det er litt vanskelig å være saklig da bor jeg der ;3) Hvis du har lyst til å lese om andre spennende plasser i Polen, kan du finne mange informasjoner her: http://besokpolen.blogg.no/

  Jeg håper du likte turen din og lykke til med ferden! ^.^

  Svar
 7. Andreas

  Da jeg var i Warszawa fikk jeg en veldig smakelig mat i restaurant New Orleans. Maten var vakkert servert på tallerken og smakte veldig godt. neworleans.pl/en/?nkpage=1

  Svar
 8. Sigurd

  Hvis du ser etter et sted for en guttekveld, anbefaler jeg New Orleans klubben i Warszawa. Den har de peneste danserne jeg noensinne har sett. For ikke å snakke om den åpne baren med rimelige priser og herlig mat. Jeg la ikke engang merke til at kvelden fløy forbi.

  Svar
 9. Kris

  Hvis du skal arrangere et utdrikningslag for noen, anbefaler jeg at dere besøker New Orleans i Warszawa. Denne klubben er helt på topp på alle måter. Profesjonell striptease, kvalitetsalkohol. Det går ikke an å glemme et besøk her.

  Svar

Legg igjen en kommentar