spons-reisJeg er vanligvis ikke en SPA-person. Men jeg sier heller ikke nei takk når muligheten byr seg! Og det gjorde den i Riga! 

Fire reisebloggere fra Nordic Nomads og jeg var så heldige å få oppleve SPA-behandling og avslapping i Rigas beste spa, ESPA. Hva er vel bedre enn å tilbringe et par timer i en varm og fuktig atmosfære på denne kalde årstiden?

 

beste-spa-i-riga-espa2

Opp en trapp på Radisson Blu Hotel finner vi resepsjonen på ESPA, et stort rom med buede sofaer og flislagte gulv og vegger. Med egen café og resepsjonsdisk ser stedet nesten uten som en hotellobby. Det er bare pikkoloene som mangler.

Etter å ha fylt ut hvert vårt skjema om kroppslige problemer, blir vi sendt inn i glassheisen. SPA-avdelingen til ESPA strekker seg over hele seks etasjer, får vi høre av SPA-direktør, Aiga, mens alle seks fyker ned til første etasje for en liten omvisning. Et svært svømmebasseng og en brennende peis befinner seg bak et gigantisk glassvindu. Men kun en svømmende gjest er å se.

I tredje etasje får vi utdelt hvert vårt sett med håndkle, badekåpe og slipperser. Tingene våre låser vi inn i high-tech kodelåsskap (kjekt å slippe unna strikkene med nøkler hengende rundt armen slik man vanligvis har i svømmehallene!)

 

beste-spa-i-riga-espa-badstue

beste-spa-i-riga-espa

SPA-oppholdet vårt starter i sjette etasje hvor de termiske suitene ligger. Jeg har liten peiling på hva Thermal Suites vil si, men finner snart ut at det er små hvite «hytter» med forskjellige typer badstuer og saunaer. I tillegg finnes et oppholdsrom med peis og noen forfriskninger, pluss min personlige favoritt – et utendørs basseng!

Jeg slenger av meg slipperser og badekåpe og tar steget gjennom en automatisk glassdør. Vinterluften utenfor føles kald og skarp, men det 38 grader varme vannet holder kroppen varm og god. Rundt kanten på bassenget er det plassert knapper man kan trykke på for å få i gang bobler nedenfra. Det er bare å legge seg ned på «boblesenga» og se skyene fly forbi.

 

beste-spa-i-riga-espa-basseng

Etter en stund kommer fem latviske damer og henter hver av oss til SPA-behandlingen. I et rom med dempet belysning, stearinlys og rolig musikk får jeg en herlig svensk massasje fra ei dame med silkemyke hender.

– Si ifra hvis du synes benken blir for varm, sier massøren min. Jasså!? Er det varme i massasjebenken også? Syke greier! Massasjen er virkelig deilig med varm olje og passelig trykk på punkter rundt på kroppen. Underveis justeres benken jeg ligger på, litt som en tannlegestol, slik at jeg ligger i en behagelig stilling under massasjen. Jeg skjønner at det kan være riktig at damene som jobber her må ha hele tre års utdanning og kurs hver måned for å kunne jobbe her! En bedre massasje kan jeg ikke huske at jeg har fått noen gang!

Siste stopp på SPA-oppholdet er Relaxation room i femte etasje. Jeg takker og bukker til massøren min utenfor en stor tredør, før jeg trer inn og møter resten av bloggegjengen. De ligger i hver sin myke liggestol med et smil om munnen og en kopp te i hånden.

Jeg forsyner meg fra et bord i midten av rommet der det står pepperkaker, tørket frukt og nøtter til oss, og finner meg til rette i min egen liggestol. Det skal visst være viktig å hvile og la oljene virke minst et kvarters tid etter en massasje, får jeg høre.

Et SPA-opphold er ikke feil etter en måneds reise med fjellgåing, byvandinger og lange transportetapper i Kina, kjenner jeg! Kroppen føles smidig og myk igjen. Sinnet er rolig, og snart glir tankene til et sted langt borte…

 

beste-spa-i-riga-espa-massasje

Et lite SPA-tips på slutten

For å få ordentlig avslapping og litt luksusfølelse, velg deg et godt SPA – ikke bare en massasje på hjørnet. På ESPA hadde de f.eks en Relaxing Day Spa-pakke inkludert en times besøk i Thermal Suites (med saunaer, badstuer, utendørsbasseng og rom med peis), halvannen times SPA-behandling, opphold i Relaxation Room og en toretters lunsj i Spa Caféen for 115 euro per person. Det er jo ikke så aller verst pris, og sikkert en fin kjæreste- eller venninneaktivitet!

Denne reisen er planlagt og gjennomført i samarbeid med Nordic Nomads og Live Riga.

Relaterte artikler

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar