Årets sommerferie er endelig bestemt! Vi vil på bilferie for å utforske Benelux (Belgia, Nederland og Luxembourg)! 

Grunnen til at jeg har skrevet lite om mine egne reiseplaner for sommeren er fordi jeg rett og slett ikke har visst hva jeg skulle, før det på St.Hans gikk opp et lys for oss! Utpå natta skulle vi hjem (til mamman til Kenneth) fra noen venner i Tønsberg, men fikk ikke tak i taxi. Kenneth mente at det bare var 2,5 km å gå, noe jeg ikke helt kunne tro, men vi gikk avgårde likevel. Det skulle vise seg å være 6 km hjem (!), men på den lyse siden fikk vi hvert fall tid til å planlegge ferien vår!

  

Siden vi akkurat har gått til anskaffelse av egen leilighet i Oslo, er det avgjørende å ta en billig ferie. Billige flybilletter var bare å glemme – alle nordmenn ser ut til å ville flykte fra regn og gråvær for tiden. Vi har også snakket om at Nederland og Belgia kunne vært interessante land å besøke. Og etter suksessen med bilturen i Norge i fjor, fant vi ut at vi like godt kunne kjøre på med biltur i år og.

Det er noe befriende med å ha egen bil. Å kunne stoppe akkurat når man vil, og se mindre plasser man ellers ikke ville sett. Og ikke minst får med seg mye mer bagasje! Så vi gjør som i fjor – pakker grill, telt og sovepose for å gjøre det billigst mulig!

REISERUTA:

Turen blir omtrent slik: vi rusher igjennom Sverige, Danmark og Tyskland til vi kommer til Nederland. Så legger vi ruta langs kysten av Nederland, inn i Belgia, for så å kjøre innlandet via Luxembourg tilbake. Vi har ikke lagt opp noen bestemte stoppesteder annet enn Amsterdam, Brussel og Luxembourg, så jeg håper vi kan finne koselige små steder langs veien, for jeg er ikke keen på å bare se storbyer.

Avreise er mandag 9. juli, og vi har ni dager før vi må tilbake på jobb igjen!

– Er det noen steder langs veien du kan anbefale oss? (Alt fra overnatting, aktiviteter og severdigheter..)

Relaterte artikler

7 Kommentarer

 1. Søk blogg

  Hei,
  Vi i Søk blogg syntes bloggen din er så gjennomført bra at vi har lyst til å ha deg under vår portal. Det koster ingenting, du trenger heller ikke å bytte plattform. Det eneste du trenger er og forsette med bloggingen og vi styrer trafikken inn til deg. Vi åpner 1.juli 2012 istedenfor 1.juni som planlagt.

  Kort om Søk blogg:
  Søk blogg har et mål om å bli Norges enkleste og mest treffsikre søkeportaler for ulike blogger i Norge. Her skal man lett kunne finne en blogg som er under sin interesse. Du vil også kunne finne de siste konkurranser, rabatter og andre fordeler. Søk blogg handler primært om blogging og nyheter innenfor bloggverden, men også om mote, skjønnhet, trening og andre vanlige oppdaterte nyheter.

  I dag finnes det mange forskjellige blogger i Norge, og på Søk blogg kan du finne en ny favoritt eller en holde deg til den gamle. Målet og visjonen er å kunne la brukerne registrere inn sin mail slik at de kan motta nye bloggere som kan være av interesse. Man kan også motta mailer om konkurranser, tips og rabatter.

  Hvorfor bruke sokblogg.no?
  Ofte er det ikke lett å vite hvor man skal finne ulike og unike blogger. Man drukner fort i masse «søppel». Derfor har vi gjort det lettere og plassert Norges blogger under kategorier slik at det skal bli lettere for deg som er på jakt etter drømmebloggen å finne den. Om det er en blogg du føler vi mangler, send oss gjerne en mail på sokblogg@gmail.com og vi vil få den inn i systemet så raskt det lar seg gjøre. Lik oss på facebook om du vil holde følge og anbefal oss gjerne videre https://www.facebook.com/#!/Sokbloggno
  Skrive eller lenke til Søk blogg?
  Du velkommen til å lenke eller skrive et innlegg om/til Søk blogg. Etter at innlegget er laget, send oss linken og du vil motta premie i posten fra nettstedet JustLoveit.no Håper vi sees & forsett med god blogging.

  Mvh
  Søk blogg

  Svar
 2. Robin

  Wow, mye reklame i ett jafs over her.. Anyways, prøv å få noen kule vindmølle/tresko-bilder. Klisjèer og alt det der, men det kan jo bli kult uansett 🙂

  Svar
 3. Johanne

  Hei, jeg var i Nederland for ca 3 år siden. Da var vi både i Amsterdam og i Maastricht. I Amsterdam er det spesielt et område som er helt utrolig koselig, nemlig Jordaan. Planen vår var å sykle i det området når vi var der, vi fikk dessverre ikke tid, men jeg skal tilbake for å gjøre det! Det kan også være artig med en kanalbåttur der, spesielt første dagen – da får man mer oversikt over byen, og får sett steder av byen man ellers ikke ville fått med seg.

  Jeg vil også anbefale en stopp i Maastricht, det er en forholdsvis liten og veldig koselig by med gamle hus og en fin elv som renner gjennom sentrum. Vi var der i én dag, men man kan sikkert være der lenger og fortsatt finne en del å gjøre 🙂

  Heldig du er som skal på ferie selv om dere har «spareår» 🙂 Jeg har også spareår, blir en liten tur til Oslo, men forhåpentligvis kan jeg dra på interrail neste år!

  Svar
 4. Randomjenta

  Spennende! Bilturer er virkelig en flott måte å reise rundt på! Spesielt dere som bor så lang sør i landet har jo utallige med muligheter for å se Europa 😀 Har vært i alle tre landene selv, men var 12 år så husker ikke allverden og har derfor ikke mange tips å komme med.. Kunne gjerne tenkt meg å reist tilbake. Gleder meg til fremtidige Benelux-innlegg fra deg!

  Svar
 5. Hamaca Reiseblogg

  Johanne: Takk for gode tips! Jordaan er notert 😉 Får håpe vi får godt vær så vi kan ta oss en kanaltur også ja! Maastricht høres koselig ut, virker som den byen er vel verdt et besøk også! Det blir nok et greit stoppested på vei hjem igjen. Burde egentlig hatt med sykkel vi og, Nederland er jo et perfekt sykleland, men det får bli nesten gang. 😉

  Randomjenta: Hehe, joa, men er a et godt stykke fra oss og! Blir artig å få sett litt mer av Europa fra bilen hvert fall =) Skulle gjerne tatt en biltur oppi nord og for min del. Ser dere har hatt nok en fantastisk tur, du er virkelig effektiv må jeg si 😉

  Svar
 6. Vidar

  Hei. Hvordan gikk det, hva så dere? Vurderer sterkt å reise på biltur til BENELUX selv, er det å anbefale?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Turen gikk veldig bra den! Vil nok anbefale litt lengre tid enn 9 dager men.. det ble litt vel mye kjøring pr dag! Har lagt ut noen blogginnlegg fra Nederland blant annet, men har ikke rukket å legge ut så mye om Belgia og Luxembourg. Om du har planer om å campe, erfarte vi at det var nokså vanskelig å finne campingplasser i nord-Belgia. Det stod noen skilt, men vi fant ingen campingplass, så vi endte opp med å ta en natt i bilen i en random gate.. ikke veldig komfortabelt.

   Ellers så gikk det stort sett greit å finne flotte campingplasser på sparket. Vi kjøpte et veikart over Benelux-landene der det var merket av campingplasser, og det var til god hjelp! Veiene er jo også kjempe rette og fine, så det går kjapt å kjøre fra sted til sted. Men jeg vil også anbefale å ta noen småveier f.eks helt ut mot kysten i Nord-Nederland. Der var det veldig idyllisk!

   Svar

Legg igjen en kommentar