N23A6875Noe av det søteste og morsomste jeg la merke til i Roma var alle kjæresteparene som klengte,  susset og klemte på hverandre. Men hva er det med Roma som får alle kjærestepar til å se nyforelskede ut? Er det fordi byen som heter Roma er full av gamle ruiner fra antikken, og til sammen danner ordet romantikk? Eller putter de italienske pizzakokkene en hemmelig kjærlighetsmikstur i maten? Ikke vet jeg, men romantikk er det hvert fall nok av!

Et sted som virker spesielt populært blant ny-forelskede par er en av Romas grønne lunger, den vakre parken, Villa Borghese. Blant frodige løvtrær, syngende fugler, gamle statuer, sildrende fontener og små blomster som ligner forminskede prestekrager, pleier de ny-forelskede sin kjærlighet. For trenger man egentlig noe mer her i verden enn en benk under et tre og en person å dele den med?

Parken var opprinnelig en privat vingård for Borghese-familien, men ble etter 300 år overført til Roma by i 1903 og gjort offentlig. Det finnes mange innganger til parken, men jeg vil anbefale å gå opp trappene fra Piazza Del Popolo for å se utsikten over plassen og byen. Inne i parken finnes både et kunstgalleri, en zoologisk hage, museum og andre attraksjoner.

Så hva skjer i min verden for tiden da? Jo, de siste to dagene har jeg gått rundt med en svær kul på høyre kinn, og har måttet klare meg på suppe, smoothie og grøt siden jeg har operert vekk to visdomstenner. Jeg har også endelig fått tatt en synstest og funnet ut at jeg trenger briller. Så besøk hos både optiker og tannlege har ikke gjort lommeboka så fornøyd akkurat… Ellers går det sakte men sikkert mot sommerferie, kjenner jeg, og det er deilig! Dagene går stort sett med til forberedelse til muntlig fremføring av bacheloroppgaven min og jobb på Fotovideo. Siste innspurt før to ukers biltur til Lofoten om 2,5 uke! 😀

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. beate

  Hei. Jeg ser du har mange bilder av mennesker. Bruker du aa sporre dem for du tar bilde? Jeg onsker ogsaa a ta bilder av mennesker naar jeg reiser, men er litt redd for aa virke ufoflig.
  Beate

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Beate!

   Akkurat i dette innlegget er bildene litt reportasjepreget, uten noe fokus på en spesiell person, så her har jeg knipset uten å spørre. Det er også vanskelig å gjenkjenne mange av menneskene på disse bildene, så da ser jeg det ikke som noe stort problem å ta noen bilder på denne måten. Men når jeg skal ta nærmere portretter osv spør jeg gjerne om lov, eller peker på kameraet og smiler for å se hva slags reaksjon jeg får. Jeg synes det er litt ubehagelig selv, men prøver likevel å tvinge meg selv ut av komfortsonen for å få tak i bedre bilder =) Men det kjipe med å spørre før man fotograferer er jo at man ødelegger selve øyeblikket eller impulshandlingen til personen, så da blir bildene mer oppstilte. Min erfaring er at man bør se an situasjonen, folk sier fort ifra om de ikke vil bli tatt bilde av hvert fall 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar