Kun 11 dager til neste reise! I år tar Kenneth og jeg tidlig sommerferie for å utforske øst-Europa med bil! Gleder meg!! Planen er en rundreise fra Kiel med sørligste punkt i Montenegro. 

guidebok-brosjyrer-kroatia-ungarn-slovenia

Kenneth og jeg har blitt veldig glad i å ferdes rundt i bil på ferie, og setter derfor nok en gang ut på sommerbiltur. Denne gangen har vi imidlertid litt lengre tid enn på Beneluxturen og Lofotenturen, så nå vil vi utforske Øst-Europa! Jeg føler selv jeg har sett altfor lite av denne delen av Europa, men jeg er helt sikker på at det skjuler seg mange bortgjemte skatter her!

Folk flest reiser gjerne på sommerferie til Hellas, Spania, Italia eller Frankrike, men jeg må si jeg liker å utforske mer av det som befinner seg utenfor allfarvei! Kroatia begynner å bli populært, men de andre landene rundt er foreløpig nokså ukjente. Å reise i øst-Europa skal også være en del billigere enn å reise i vest-Europa.

 

Foreløpig reiserute

Vi har laget en foreløpig reiserute for hvilke land vi skal igjennom på bilturen, men de fleste stoppene og bostedene vil bli helt tilfeldig valgt underveis. Vi har i alt 23 dager på turen, og hovedfokuset blir på Ungarn, Kroatia og Slovenia denne gangen. Polen, Slovakia, Bosnia og Herzgovina, Montenegro og Østerrike tilbringer vi mest sannsynlig bare en natt eller to i. Planen er å sove i telt på campingplass en del netter, samt finne billige hosteller, gjestehus eller homestays om det er mulig.

reiserute-biltur-Europa

 • Vi starter den 18. mai ved å ta Color Magic fra Oslo til Kiel. Da slipper vi å kjøre den kjedelige veien ned Sverige og Danmark.
 • Kjøre radig fra Kiel til Krakow i Polen.
 • Tilbringe en dag i Slovakia.
 • To dager i Budapest (Ungarn) hos Fredrik, kameraten til Kenneth.
 • Bo en natt i Pecs, hos Ada, min venninne.
 • Mulig en natt på et bad i Ungarn.
 • Reise inn i Bosnia og Herzegovina. Utforske Sarajevo og andre plasser vi finner på veien ned mot Montenegro.
 • Ta en tur rundt i Dubrovnik, før vi setter nesa nordover igjen.
 • Utforske Kroatias øyer oppover langs kysten.
 • Kjøre innom de vakre elvene i Plitvice, samt den koselige kystbyen Rovinj i Kroatia.
 • Kanskje dagstur med ferje fra Rovinj til Venezia, Italia. Hadde vært utrolig gøy å se Venezia!!
 • Sjekke ut Alpene i Slovenia, samt hovedstaden, Ljubljana.
 • Bruke den tiden vi har igjen av ferien i Østerrike.
 • Kjøre gjennom Tyskland og tilbake til Norge.

Har du noen tips om steder vi ikke bør gå glipp av på turen, så kom gjerne med dem! =)

 
Follow my blog with Bloglovin

24 Kommentarer

 1. ReiseLiv

  Høres utrolig spennende ut! Dette blir gøy å følge med på! 😀 Øst-Europa er et område jeg er veldig nysgjerrig på selv. Kan alt for lite om landene her, selv om de er ganske nært Norge. Gleder meg til å lese om det dere opplever!

  Hvis jeg forstår det rett blir det ganske få dager i hvert land. Synes du det blir nok tid på de ulike stedene til å få et inntrykk av landet? 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, vi skal igjennom mange land, men vi tenker å bruke mesteparten av tiden i tre land; Ungarn, Kroatia og Slovenia. Ellers blir det som du sier altfor mange land å konsentrere seg om på turen! Kroatia er hovedreisemålet. Der håper vi å tilbringe en uke. De andre landene får vi kun en smakebit av. Så får jeg heller dra tilbake dit og utforske mer ved en senere anledning =)

   Svar
 2. Janicke

  Fantastisk! Dere får ikke med dere vakre Baltikum – men Balkan er også veldig interessant, og ikke minst mange hyggelige mennesker. Jeg har kjørt en lignende rute, gjennom Kroatia og Bosnia, inkludert Mostar. Montenegro er også veldig vakkert. Kos dere – spent på å lese blogginnlegg fra turen! (Det ligger noen tips på bloggen min fra området rundt Dubronvik)

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så bra du kan anbefale en del av landene vi skal til da =) Baltikum blir litt for langt nord for denne turen.. og vi vil gjerne litt lengre sør for å få skikkelig sommervarme! Takk for tips, skal gå inn på bloggen din og sjekke ut Dubrovnik jeg!

   Svar
 3. Mstraveltipsy

  Det ser jo ut som en helt topp ferie da. Man må absolutt ikke undervurdere Øst-Europa, det er masse flott steder og så er det en helt annen pris klasse enn det er her i Norge 🙂 Masse god tur 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, jeg tror det skjuler seg mange flotte plasser i øst-Europa altså! Gleder meg til å oppdage dem! 😀 Det er jo gøy å reise til litt andre steder enn dem man hele tiden ser i magasiner, reklameplakater og på andre blogger (som byene i vest-Europa..).

   Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Får håpe jeg kan gi litt inspirasjon til deres tur neste år, Maria! Tror det er et veldig fint område å reise i – det er jo veldig kort vei fra land til land =)

   Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi, så hyggelig, Mstraveltipsy! Tusen takk! Det var stas! Skal se om jeg rekker å svare på alle spørsmålene før jeg reiser avgårde til øst-Europa =)

   Svar
 4. Maria Meland

  Så spennende! Har planer om å ta en rundreise i Øst-Europa i løpet av 2015. I sommer får det holde med Kroatia og Montenegro, men det er da litt det også! 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Kroatia og Montenegro er jo ikke verst da! Når drar du? Har sittet og gjort en del research på Kroatia nå, og ser at jeg godt kunne tilbragt alle tre ukene bare i Kroatia.. Men sånn er det! Man får aldri nok tid på stedene man drar! 😉

   Svar
 5. GlobetrotterElisa

  Høres fantastisk ut! Gleder meg til å lese innleggene dine fra denne turen – og ikke minst se bildene!
  Har du en ekstra dag til overs, er Dresden en utrolig koselig by (Tyskland). 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tror det blir en topp tur ja. Den eneste faren er at vi ikke får slappet av nok fordi vi vil se alt på en gang.. dette skal jo tross alt være en ferietur 😛 Har faktisk vært i Dresden en gang før på familietur, og av det jeg husker så var det veldig fint. Men jeg får nok ta mer av Tyskland en annen gang..

   Svar
 6. Lise-Marie Lia

  For en fantastisk reiserute! Gleder meg masse til å lese om denne flotte turen! Det ser ut som dere skal innom veldig mange spennende land og steder, og det blir interessant å se hva dere har fått med dere at de har å by på! God tur!

  Svar
 7. Ann-Mari

  Bil er bare helt fantastisk! Vi er også blitt vant til det. Bare så mye kjekkere å kunne stoppe eller dra videre når en ønsker, uten å ta hensyn til sikkerhetskontroller og det meste. Og så trenger en heller ikke tenke på 23 kilos-grensen 🙂

  Kos dere masse, det blir garantert en opplevelse – og prismessig sikkert helt suverent!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, enig! Er veldig mye positivt ved bilferie! Har flere ganger tenkt på interrail, men synes alltid biltur virker mye mer befriende! Blir spennende å se prisnivået nedover. Har liten erfaring med det fra før 😉

   Svar
 8. Randomjenta

  Så utrolig spennende dette høres ut! Jeg er også en stor fan av bilferier, og ikke minst Øst-Europa! Tror dere får en strålende tur for å si det slik. Anbefaler både Mostar i Bosnia & Herzegovina og Kotor i Montenegro. Synd dere ikke drar innom Romania, som ble ett av mine favorittland! Gleder meg spesielt til å se hva dere tar dere til i Slovenia, siden jeg selv håper på en tur dit snart 😉 God reiseplanlegging! 😀

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Takk for tips, Renate! Har hørt Mostar skal være fint ja, får se om vi får tid til et stopp der! Kotor i Montenegro må jeg sjekke ut, for jeg har ikke fått gjort så mye research der enda.. Har veldig lyst til å oppleve Romania etter alle de fine innleggene du la ut, men tida strekker nok ikke til denne gangen dessverre. Får spare noen land til neste biltur 😉

   Svar
 9. Love

  For en spennende reiseplan! Men det er synd at du ikke inkludert Warszawa i den. Denne byen er greit og har utrolig interessant nattliv. Sjekk ut New Orleans Club eller andre sted nær Metro Swietokrzyska. Det var så gøy da jeg var der!

  Svar
 10. liam

  Gå til new orlean i warszawa hvis du vil ha beste fest i Warszawa! også fineste alkohol og god mat

  Svar

Legg igjen en kommentar