Amsterdam-streetAmsterdam er en by jeg gjerne kunne tenke meg å dra tilbake til! Mye for å kunne oppleve mer av det som befinner seg utenom de typiske turiststedene. På mitt døgnlange Amsterdamopphold under Benelux-bilturen for to år siden, rakk vi nemlig ikke mye annet enn å være førsteklasses turister!

Det aller første vi gjorde i Amsterdam var å sette oss på en turistbåt som skulle ta oss en runde på kanalene gjennom de kjente stedene i byen. Vi betalte et altfor stort euro-beløp, og satt oss ned i kanalbåten med glasstak. Dessverre ble vi nokså skuffet. Båten gikk veldig tregt, og vi satt altfor langt nede på kanalen til å kunne se hva som foregikk på gatenivå. Det var også altfor mye refleksjoner i glasset til at det ikke var mulig å ta gode bilder. Og etter litt ble jeg så trøtt at jeg holdt på å sovne på båten! Ikke en stor suksess for oss glade gatevandrere..

Snart måtte vi bare innse at sightseeingbåtbilletten var tapt, og at det for oss var mye bedre å ta beina fatt. Vi liker friheten til å utforske, gå oss bort og stoppe på spennende steder langs veien.

Men for å kunne få mest mulig ut av reiseopplevelsen handler det også om å finne interessante plasser utenfor de typiske turistattraksjonene. KLM ville bidra til dette og da ba Amsterdams innbyggere om å tweete deres favorittsteder i byen. Tweetene har resultert i tre små videoer fra Amsterdam. Her er det tredje avsnittet som tar for seg noen av livets goder – mat, drikke, en AJAX-kamp og til slutt en herlig tur i åpen båt (ikke en teit, lukket turistbåt!) på en av Amsterdams mange kanaler.

 

Amsterdam-street-flowers

Innlegget er sponset av KLM

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar