I morgen reiser jeg til London. Jeg kan nesten ikke tro at det er 12 år siden forrige gang jeg besøkte byen! Men det er det jammen. Jeg kan heller ikke tro at jeg tør å legge ut et bildet av meg selv som 15 åring (meg i midten) i London. Haha, men litt gøy må man jo ha på egen bekostning!

Min forrige tur til London var en skoletur med engelsk fordypning-klassen min i 2004. Vi var det man kaller ekte London-turister – vi var oppe i London Eye, så Lion King-musikalen, tittet på kjendisene på Madame Tussauds, fikk guidet tur i The Globe, vandret over Tower Bridge og satt på toppen av en klassisk rød Hop On Hop Off-buss.

 

2016-01-25_0002

Dette var lenge før min globetrotter-karriere startet, men jeg husker enda den gode følelsen av å oppleve så mye på en gang. Jeg husker også hvor sliten jeg ble av å få en haug av nye inntrykk – så sliten at jeg holdt på å sovne under Lion King-musikalen, selv hvor spennende den var! 

Å se tilbake på Londonturen for 12 år er rart. Tenk så lite av verden jeg hadde sett på den tida! London føltes stort og eksotisk for en niendeklassing! På den tiden var jeg vant til å sitte på skolebenken og lære teori om verden – mens jeg de siste 7 årene – og fortsatt drar ut i verden for å oppleve den i praksis! Jo mer jeg reiser, jo større tro har jeg også på at det å reise er en av de beste formene for skolering og selvutvikling. Men det forutsetter at man reiser med nysgjerrighet, respekt, et åpent sinn og litt lekenhet da.

 

2016-01-25_0001

Når jeg nå skal besøke London igjen føler jeg ikke noe trang til å se de største turistattraksjonene og sitte på en rød sightseeingbuss. Sammen med kjæresten min ønsker jeg heller å oppleve nye sider ved byen og steder som tiltrekker oss på grunn av våre egne interesser. Tre ting vi allerede har booket på forhånd er:

 • Bord på vegetarrestaurant med Michelinstjerne, Vanilla Black
 • En guidet tur med en hjemløs kunstner som forteller om gatekunsten i Shoreditch
 • Inngang til Harry Potter filmsettene i Warner Bros Studio

I tillegg håper vi å få med oss en musikal, gå på jakt etter Londons beste varme sjokolade og besøke Sherlock Holmes i Baker Street.

 

2016-01-25_0003

Jeg vet det er mange nordmenn som har London som sin favorittby, og jeg vil derfor høre med dere lesere om dere har noen gode tips til meg (og kanskje også andre lesere som planlegger Londontur)!

Hva bør man se/oppleve i London som er litt utenom det vanlige?

Vet du for eksempel om en spesiell gate som er fin å fotografere? Er det noe spesifikt du vil anbefale å gjøre på denne årstiden? Eller har du oppdaget en deilig café med gode desserter du vil dele? 

 

Relaterte artikler

19 Kommentarer

 1. Marie

  Er dessverre ikke så kjent i London at jeg vet om steder som er utenom det vanlige. Men god tur! Gleder meg til å lese om det 😀

  Svar
 2. Marthe

  Min favoritt er Camden Market. Stort marked, som både har masse å by på av ting, mat og også fint å ta bilder av. Kjekt å ta kanalbåt ut dit, men det er kanskje ikkje mulig om vinteren. Har vore i London to gangar, likt meg godt der. Vil gjere snart tilbake, og sjå litt andre ting enn berre turist ting som du snakka om. God tur vertfall! Gler meg til å høre om korleis det var.

  Svar
 3. Annamari

  Vilken fin bild 🙂
  Jag skulle tipsa om en guidad båttur till Greenwich och sedan efter besöket gå under Thames, det går alltså en gång tunnel därifrån till andra sidan.
  Kom också ihåg att det är fritt att gå in på de flesta museer så om man vill bara gå och kolla t.ex. det egyptiska rummet på British Museum och sedan dinosaurier på Naturhistoriska, och lite tekniska underverk på Tekniska så går det bra.
  Ha en fin resa!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Stilig! Hadde vært fint med en tur til Greenwich, men mulig det blir litt langt denne gangen. Er kanskje finere med båttur når det blir litt varmere i været også. Men den er notert til neste London-tur! 😉 Takk for tips, Annamari!

   Svar
   • Annamari

    Tekniska museet heter ju Science Museum, övrigens 😀

    Ja, men vet ju aldrig med vädret heller 🙂

 4. lavFODMAP

  Noe så enkelt som å mate ekornene i Hyde Park. Kjøpt masse digg mat + usaltede peanøtter på Harrods først. Ha picnic i parken sammen med ekornene etterpå. Ev. ha picnic først og mat ekornene etterpå…. 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, det var et morsomt tips! Hvis været og temperaturen tillater det hadde det absolutt vært en artig opplevelse =) Takk for tips!

   Svar
 5. Mari

  Ta toget til Greenwich! Der er det en kjempefin park, og du finner Royal Observatory. Inne i Royal Observatory kan man gå på en slags «kino» (planetarium) der du ligger i digge stoler og ser opp på stjernebilder i taket mens en astronom forteller. Skikkelig kult! Og avslappende;)

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Wow, den kinoen hørtes jo helt rå ut!! Vi får se om vi får tid til en tur dit. Det kan jø være litt langt denne gangen, men det skal definitivt på lista, Mari! Takk for tips!

   Svar
 6. Lise-Marie

  Jeg var i London sammen med mamma og pappa da jeg var omtrent åtte måneder, så det begynner å bli en stund siden. Har dessverre ikke så mange tips, da jeg ikke husker så mye 😀 Gleder meg til å lese om deres forhåpentligvis flotte opplevelser der borte! God tur!

  Svar
 7. Trine

  Heisann.
  Alle gode ting er 3. Vil anbefale:
  1.Fat tire bike tours. En morsom måte å se London på. Sykler i Brelett-tempo og guidene har en del «fun facts» å komme med.
  2.Escape room. Du blir innelåst i et rom og må prøve å komme deg ut innen en time ved å løse ulike oppgaver. Utrolig morsomt.
  3.Se om dere kan være tilskuere på opptak av noen tv-show.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk for tips, Trine!

   Sykkeltur hadde vært en fin måte å se byen på, men det passer nok bedre på våren vil jeg tro. Det er litt for kaldt på denne tiden av året for min del 😉 Escape room har jeg hatt et stort ønske om å oppleve! Det høres utrolig artig ut! TV-show er også et godt tips =) Takk takk!

   Svar
 8. Pauline

  Det er alltid litt morsomt å besøke en plass som ung og returnere litt eldre tilbake. Jeg har selv bare vert en gang i London, men jeg syns Borough Market hadde ekstremt mye god mat!! Så om du er i området, og har lyst på lunch er dette plassen! 🙂

  Jeg syns Notting Hill, er super koselig å gå rundt og ta bilder av alle fargene på husene.

  Gleder meg til å høre om turen høres ut som det blir veldig kjekt!

  Riktig god tur og kose deg masse!! 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, det var artig å være tilbake! Og jeg ser nå hvor mye mer det er å oppleve i denne byen! Tre dager er absolutt ikke nok! Vi var faktisk innom Borough Market en tur – der var det mye fristende mat ja!

   Notting Hill skal jeg ta en tur innom neste gang =) Takk for tips, Pauline!

   Svar
 9. Maria's Adventure

  Åååh så gøy! Jeg elsker London – har vært der fem ganger, men sist for to år siden. Føles som en evighet bare det, hehe. Håper du likte deg i Harry Potter studios, jeg eeelsket stedet da jeg var der for to år siden!! 😀

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   London er jammen en fin by ja! Jeg likte også veldig godt Harry Potter-turen! Det ble virkelig en tur tilbake i barndommen! =)

   Svar

Legg igjen en kommentar