Budapest byr på et stort utvalg restauranter med høy kvalitet og til en helt annen pris enn hjemme! Her er to flotte restauranter jeg besøkte under Budapestoppholdet.

NEW YORK CAFÈ

Å besøke bygninger og steder med en lang historie, er en interessant del av det å være på reise. New York Café gjorde virkelig inntykk på oss med følelsen av å komme tilbake i tid.

Året var 1894. En mann ved navn Sandor Steuer hadde som ambisjon å lage «verdens vakreste café», og åpnet New York Café i Budapest. Lokalet ble nydelig innredet i en blanding av barokk og italiensk renessansestil, og ble fort populær blant byens innbyggere. Fra starten av 1900-tallet ble caféen kjent som Budapests litteraturcafé, og en møteplass for byens intellektuelle. Da første verdenskrig startet gikk caféen imidlertid inn i hardere tider. Men etter mange tiår med kriger, navnebytter, eierbytter og menybytter, stod den nyoppussede New York Café klar til gjenåpning i 2006 til glede for alle Budapestbesøkende.

 

Budapest-New-york-cafe4

 

Mens vi satt og ventet på maten la vi merke til at den klassiske musikken faktisk var live! En pianist satt og spilte vakre toner på en av de små balkongene rett ovenfor oss.

Budapest-New-york-cafe

 

Den tykke, kraftige gulasjsuppen med biff regnes som Ungarns nasjonalrett, og det passet derfor perfekt å prøve den her. Suppen hadde en nydelig og fyldig smak. Den var verdt hver eneste av de 70 kronene den kostet.

Budapest-New-york-cafe2

LA PAMPA

Er du glad i en god biff, er La Pampa det beste stedet å gå i Budapest! Nå har ikke jeg vært i Argentina og smakt biffen der, men La Pampa kunne virkelig skilte med en stor, variert kjøttmeny. I tillegg fikk vi utdelt et stort vinkart der viner fra både Argentina, Ungarn, Chile og Sør-Afrika var representert.

Det var ikke lett å velge blant kjøttstykkene på La Pampas meny. Bare under indrefilet fant vi Angusokser fra Argentina, ungarske okser, massert kobe-biff fra Japan og høykvalitetsbiff fra USA. Av sideretter finnes de vanlige potetrettene, og blant annet grillet gresskar, spinatpuré og maiskolber.

Budapest-La-Pampa-restaurant

Budapest-La-Pampa-restaurant2

 

Lokalet var stort, men delt opp i flere mindre rom, slik at vi ikke følte noe trengsel. Stilig og enkelt innredet med skinnmøbler.

Budapest-La-Pampa-restaurant4

 

Desserten ble min favoritt, sjokolade fondant! Merkelig nok ble den ikke servert med verken is eller sorbet, slik jeg vanligvis får den. Kun litt bærsaus. Kjernen bestod heldigvis av rennende sjokolade slik den skulle være!

Budapest-La-Pampa-restaurant3

 

For tre biffer med diverse sideretter, to flasker vin og tre desserter havnet vi på om lag 1000 kroner. Ikke verst!

Budapest har også en rekke billigere restaurantalternativer, men siden kvalitetsrestaurantene er såpass lavt priset, er det gøy å prøve dem ut når man har sjansen!

 

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Renates Reiser

  New York Café så jo nesten ut som den hører til i et slott! Utrolig vakkert og storslagent. Var prisene likeså? 70 kroner for suppen var jo ikke så aller verst i alle fall.

  Sjokoladefondanten så temmelig god ut den og!

  Svar
 2. Simon

  Budapest has mange apénense kafe of restauranter, men har noe av dere vært i Warszawa? Der finnes så mange spennende restauranter og klubber. New Orleans er min favoritt, det er både på ett sted.

  Svar
 3. fenri

  Jeg tror jeg var i hver klubb i Warszawa, men den jeg liker mest er absolutt New Orleans

  Svar

Legg igjen en kommentar