FOTO

Fotografi og reising er mine to største interesser, så da er det helt naturlig at bloggen min inneholder begge deler. På denne siden kan du lese litt om meg og min fotobakgrunn.

Min fotoportefølje finner du her:
ingeborgphoto.smugmug.com

smugmug-portfolio-ingeborg


Å fotografere på reise er det beste jeg vet!
Godfølelsen er så stor at jeg glemmer tid og sted i jakten på de gode øyeblikkene. Min kjære følgesvenn, Canon 5D mark III, og jeg har hatt mange gode stunder sammen.. Både som tilskuere på NLD-møter i Burma, under et ufrivillig bad på et kajakkvelt i Laos, på det fantastisk vakre lanterneslippet i Chiang Mai og da blodet sprutet på et kjøttmarked i India. 5D´n har aldri sviktet!

Jeg liker dokumentariske bilder. Naturlig lys og ikke-oppstilte bilder er det jeg ofte søker til, men jeg er også glad i å eksperimentere i Photoshop med f.eks panoramaplaneter og tilt-shifteffekt. Mennesker synes jeg er spesielt gøy å fotografere, siden verden er så mangfoldig og byr på nye motiver hvor enn man drar. Ofte når man fotograferer mennesker rundt i verden, får man anledning til å slå av en prat, og få innblikk i en helt annen hverdag enn sin egen. Noe jeg synes er utrolig interessant!

 

2014-02-13_0001Foto: Thomas Marthinsen


Hva jeg driver med nå:

  • I flere år har jeg jobbet på nordens største fotobutikk, Scandinavian Photo i Oslo, der jeg får prøvd ut det siste nye kamerautstyret sammen med gode, kunnskapsrike kollegaer!
  • Jeg er en av grunnleggerne bak nettsiden, Oslo360, der det hver dag legges ut et bilde fra Oslo.
  • I tillegg jobber jeg som freelance fotograf med forskjellige fotooppdrag, videoprosjekter og kurs.

 

Min bakgrunn innen foto:

  • Bachelor i Digital Medieproduksjon fra Høgskolen i Hedmark, med hovedfokus på video.
  • Fotopraksis hos Torbjørn Tandberg.
  • Medier og Kommunikasjon på Horten vgs, der jeg for første gang tok i et speilreflekskamera.