Nå skal du få høre historien om mine to dager på Bocas Del Drago. Hvordan et sted kan være så forskjellig fra dag til natt skjønner jeg fortsatt ikke! Bocas Del Drago er et lite sted på den populære backpackerøya, Bocas Del Toro, nord i Panama.

For å komme oss til Bocas Del Drago, måtte vi ta en minibuss fra byen igjennom bushen. Sammen med lokale skoleunger, og andre folk på ærender, humpet vi innover på øya på små grusveier. Vi så for det meste trær, busker og palmer langs veien, men her og der kom vi også forbi noen små, åpne plasser med enkle hus på påler. 45 minutter senere så vi endelig havet igjennom trærne igjen, og kunne stikke tærne våre rett ned i sanden.

Bocas-del-drago-panama9

Søken etter paradissteder er alltid til stede når jeg er på tur, og nå føltes det virkelig som om vi hadde funnet et! Stedet hadde kun noen cabinas (hytter) til leie, samt en restaurant, som hadde åpent et par timer i døgnet. Ellers var det ikke så mye mer enn palmer, hvit strand og turkist hav. Helt nydelig! Men vi undret oss fort over hvorfor det ikke var flere turister på dette vakre stedet. Bortsett fra et par dagsturturister kunne det også se ut som vi var de eneste overnattingsgjestene, og det passet oss egentlig bra.

Bocas-del-drago-panama

Bocas-del-drago-panama2  Bocas-del-drago-panama3

Selv om sandstrendene så litt rotete ut, med palmeblader og sånt liggende rundt, gjorde det ikke oss så mye. Det ga oss heller inntrykket av at stedet var mer uberørt enn alle de andre turiststedene vi hadde vært på. Fra hytta vår kunne vi spasere laaangt bortover en hvit strand med svære palmer hengende over. Vi fant oss et fint sted ved havet, og ble værende der resten av dagen. I løpet av tida vi var der, støtte vi bare på et fåtall andre, så det var langt fra umulig å ta seg et deilig nakenbad 🙂

Bocas-del-drago-panama4

Bocas-del-drago-panama8

Da klokka begynte å tikke mot fire, var det greit å begynne på tilbaketuren. I løpet av dagen hadde vi merket oss noen små fluer som stakk litt hvis de fikk sitte for lenge, men vi hadde ikke tenkt stort over dem. På vei tilbake derimot, ble det MYE verre. Selv om vi gikk fort og viftet med armene, greide sandfluene å sette seg og stikke oss hele tiden. Forferdelig irriterende!

Bocas-del-drago-panama-solnedgang

Etter å ha fått på oss litt mer klær, var sola på vei ned, og vi tok en tur ut igjen. Solnedgangen var helt nydelig, og vi satt oss på en stubbe i vannkanten for å se på den. Men det tok ikke mer enn et par sekunder før vi ble omringet av bittesmå svarte sandfluer igjen, og da var det bare å komme seg vekk! Jeg greide også å gå barbeint over noe grass, der det var noen stikketing. De satt seg under beina mine, og var umulige å få ut!

Bocas-del-drago-panama6-sunset

Tilbake på rommet, krøyp vi fort under myggnettet, og håpte for guds skyld at det ikke var noe hull i det. Rommet vårt hadde ikke vann i doen, og strømmen var bare på fra 18.30 – 23.00. Heldigvis hadde vi pakket med oss et myggnett, og selv om dette var den eneste gangen vi fikk bruk for det på 6 mnd, var det helt verdt det! De store myggene kom også krypende ut etter mørkets frembrudd, og det ble en krigssti utenfor myggnettet vårt. Vi endte med å bli liggende under myggnettet vårt og spille Heroes 3 på minilaptopen min, helt til vi til slutt sovnet.

Bocas-del-drago-panama5

Morgenen etter viste det seg at myggnettet dessverre ikke hadde greid å holde ute alle småkrypa. Beinet mitt så helt voldtatt ut, og det klødde som bare rakkern! Og da jeg skulle gå ut av senga, var jeg millimeter fra å tråkke på en stor, ekkel kakkerlakk, som hadde havnet på ryggen, og ikke greid å komme seg rundt igjen. Fytti! Kakkerlakker er noe av det ekleste jeg vet!

Det verste var at vi hadde betalt for to netter dagen før… og du vet, backpackere er fattige, og kan ikke kaste bort noe penger! Vi ble der faktisk en natt til, men det skal sies at vi var ganske lettet da vi kom tilbake til den lille byen på andre siden av øya igjen!

Så moralen her er: Ikke bli lurt av selv de vakreste paradisstedene – det kan lure slanger i paradis! 

 

Relaterte artikler

2 Kommentarer

  1. Øylivet på Bocas Del Toro, Panama |

    […] med litt slækking på den store verandaen på guesthouset vårt, litt festing, en todagers tur til Bocas Del Drago (les eget innlegg) som ligger på andre siden av øya, samt en tur til Red Frog […]

    Svar

Legg igjen en kommentar