New-york-central-park4

Hvem skulle vel tro at man midt i den travle millionbyen, New York, kunne finne sitt eget, bortgjemte hjørne blant trær og grønt gress? Central Park er åpen for alle og tilbyr mange fine gratisopplevelser i en ellers så pengestyrt verden.

New-york-central-park7

New-york-central-park6 «Save the earth, save the earth» roper skoleunger av full hals, og viser tegninger av grønne, frodige planter og trær.

New-york-central-park2

I Central Park er det ikke uvanlig å støte på flinke gatemusikanter som står og promoterer sitt nye album. Disse gutta var virkelig flinke! Vi ble sittende å høre i en halvtimes tid, og kjøpte til slutt albumet deres! New-york-central-park5

Nybakte mammaer gjør mammagymnastikk på noen av parkens benker. I New York er det visstnok veldig viktig å komme rask tilbake i form etter fødselen.

New-york-central-park9 New-york-central-park8 New-york-central-park

En skoleklasse sitter og koser seg i det fine vårværet. Flere steder i Central Park er det vanskelig å skjønne at man faktisk er i en storby, men plutselig popper det opp noen store grå klosser bak alt det grønne.

New-york-central-park3


CENTRAL PARK FAKTA:

  • 4 km lang og 0,5 km bred, og ligger mellom 59th street og 110th street.
  • Har blant annet to skøytebaner, amfiteater, Central Park Zoo, Central Park Conservatory Garden, en karusell, lekeplasser for barn.
  • Parken ble åpnet i 1857.
  • Fun fact: Central Park was home to the largest concert ever on record. Country Superstar Garth Brooks performed a free concert in August 1997. About 980,000 attended the event, according to the FDNY. (wikipedia)

For å reise til USA trenger du visum, mer om hvordan du skaffer det kan du lese hos ESTA.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar