Boquete kan ikke beskrives med ord. Derfor lar jeg bildene gjøre den jobben, selv om de bare er tatt med et enkelt kompaktkamera. Stedet er kjent for sin kaffe i verdensklasse, sin vakre natur og sin eldre befolkning fra vesten.

En av dagene vi var i Boquete ble vi anbefalt en fottur av vår energiske, men hyggelige husvert. Turen gikk innover i jungelen og skulle ende ved et høyt fossefall. Etter å ha fått husvertens heftige forklaringer og skribling på to A4-ark, satte vi avgårde.

Stien slynget seg sakte men sikkert oppover i terrenget. Først forbi et par lokale hus, og så videre innover i tett regnskog. Vakre planter og blomster vi aldri hadde sett før stakk fram her og der, og jeg ergret meg nok en gang over at jeg ikke hadde med meg speilrefleks med makroobjektiv.

Stien fulgte en klukkende, liten elv som vi her og der måtte krysse på stokker eller enkle bruer. Bortsett fra lyden av vann var det helt stille. Vi pustet inn den friske jungelluften, og prøvde å ta inn alle små og store detaljer.

Etter en times tid hørte vi lyden av brusende vann, og vi skjønte vi nærmet oss målet. Stien stoppet innerst i en dal, omringet av fjell på tre sider. Og rett framfor oss styrtet en lang vannstråle ned mot ei stor steinrøys. Tre andre backpackere hadde også funnet veien hit, men ellers var det ikke mange mennesker å se.

Den ene av backpackerne var ei amerikask jente, og hun anbefalte oss å se godt mellom busker og kratt på veien ned. Om vi var heldige kunne vi nemlig få øye på den vakre quetzalfuglen med grønn fjærdrakt og rødt bryst.

Etter et par bakverk og litt avslapping under fossen, tok vi fatt på veien ned. Vi skjønte det var nokså vanskelig å se fuglen siden resten av skogen også var helt grønn, men plutselig satt den der! God gjemt mellom greiner og blader. Vi stod helt stille og studerte den en stund i frykt for at den skulle fly avgårde, men jeg rakk å knipse et par dårlige bilder.

Helt klart en av de nydeligste fuglene jeg har sett! Og litt tilleggsinformasjon: Fuglens halefjær kan bli en meter lange. Den er Guatemalas nasjonalfugl, samt navnet på Guatemalas valuta.

 

TRANSPORT OG BOSTED

– Boquete ligger 8 timers busstur fra Panama City. (Panama City til David – 7 timer, også lokalbuss fra David til Boquete).
–  Hostel Palacio ligger midt i sentrum av Boquete, og har en utrolig hyggelig og hjelpsom vert. Innenfor er det en liten hage med noen slitne hagestoler, og helt greie dobbeltrom til 20 USD pr natt.

3 Kommentarer

 1. Anastasia

  Det ser herligt ut 😀 minner meg litt om Thailand da vi var der :-p

  Svar
 2. Fiberbabe

  Åh, nå fikk jeg lyst til å legge turen innom her på reisen min i vinter! Jeg tenker litt øyhopping mellom Cuba, Jamaica, Dominikanske, Martinique osv også litt morro på fastlandet med karneval i Rio, tur i regnskogen i Amazonas et sted og Macchu Picchu i Peru. Hva tror du (som har myyye mer erfaring enn meg)?? =)

  Svar
 3. Stigsworld

  Boquete er veldig fint 😉 Jeg så aldri Quetzalen sist jeg var der…men klatret opp på toppen av Volcan Barru(fryktelig slitsomt)

  Svar

Legg igjen en kommentar