Det var en opplevelse å gå i Costa Ricas jungel med gjemte fossefall og vakre fugler, men om kvelden var det også spennende aktiviteter å prøve ut…

La-arenal-sunset-costa-rica2

Les forrige del av innlegget: La Fortuna – Varme kilder, bortgjemte fossefall og en aktiv vulkan (del 1)

Mens vi ventet på at det skulle bli mørkt på observatoriet, satt vi og så på den nydelige solnedgangen over Arenalsjøen.

La-arenal-sunset-costa-rica

Da sola hadde gått ned, og det nesten var helt mørkt, var folk samlet på den svære varandaen på observatoriet for å se de glødende lavasteinene sprette nedover vulkanen. Det var faktisk nokså kladt, siden vi fortsatt hadde på vått badetøy fra badet i fossefallet. På bilder på nettet hadde vi sett tydelige lavastrømmer fra vulkanen, men da vi stod der ble litt skuffet. Vi så ingen lavastrømmer, kun noen hoppende steiner hvert tiende minutter eller noe sånt. Bildene må ha være fanget med laaang lukkertid eller noe sånt..

La-arenal-frog-costa-rica2

På vei tilbake med minibussen, stoppet vi for å se på denne lille krabaten:

La-arenal-frog-costa-rica

Etter en times tid var det klart for å turens høydepunkt. Tidligere på dagen hadde vi sett, hørt og gått langs den aktive vulkanen, men vi hadde fortsatt ikke kjent varmen fra den. Men det skulle vi få nå! Vi hadde ikke peiling på hva som ventet oss da vi kun iført badetøy gikk ned en bekmørk sti. Vi hørte det fosset og bruste lengre nede, men vi så fortsatt ingenting. Det var ikke før guiden hang opp en liten lykt, at vi så vannet og dampen som steg opp.

Det var en helt spesiell følelse å gå nedi det deilige varme vannet som bare så ut som en hvilken som helst elv, akkurat sånne vi finner i Norge. Vi gikk ut i det varme vannet som rakk oss til litt opp på leggen. Guiden dyttet oss deretter utenfor et lite stryk, og visp var vi i en liten kulp. Lufttemperaturen var nokså kald, men vi frøys absolutt ikke da vi satt nedi det varme vannet. Dette var en perfekt slutt på kvelden.

Litt lengere opp i elva, var det to elver som kom sammen, en kald og en varm. Den varme elven gikk forbi vulkanen og ble oppvarmet til boblebadtemperatur! Det var utrolig merkelig og deilig og kjenne denne overgangen, og kunne veksle side om man synes det var for varmt eller kaldt. Vi ble sittende i det varme vannet i over en time, med stjernehimmelen og månen over oss, og en helt naturlig varm elv rundt oss. En utrolig artig opplevelse!

Men dette har så klart costa ricaerne skjønt at de kan tjene penger på, og har laget svære badeanlegg av disse «hot springsa«. Dagen etter besøkte vi et som het Baldi Hot Springs.

Jeg fikk dessverre ikke tatt med kameraet inn dit, siden vi gikk fra basseng til basseng, men jeg har lagt inn en film fra YouTube istedet:


Denne filmen er på spansk, men viser ganske greit hvordan bassengene er.

Baldi Hot Springs har 15 svære bassenger, og flere små med forskjellige temperaturer. Samtlige blir varmet opp av vulkanen og er gjemt her og der mellom palmer og andre jungelvekster. Selv om det var en del folk der, kunne man greit finne et eget basseng, eller område uten andre. I flere av bassengene var det også satt opp barer, så man kunne sitte på barstoler i vannet og bestille en drink.

Varmen gjorde kroppen utrolig avslappet, så vi endte med å bli der helt til det stengte. Alle bassengene måtte jo prøves, selv om vi ikke orket mye annet enn å ligge/sitte og slappe av.

For 26 USD (rundt 150 kr) fikk vi være her så lenge vi ville, og spise middagsbuffet når vi følte for det. Ikke så verst må jeg si. Jeg ville heller tatt en tur til hit, enn til Badeland i Bø!

Jeg kan virkelig, på det varmeste (bokstavlig talt) anbefale dette vakre stedet!

Relaterte artikler

3 Kommentarer

 1. Asbjørg B Schanke

  Hei! Jeg har lest masse på bloggen din den siste timen. Drev og googla backpacking-tips, også kom bloggen din opp. Jeg har et stort ønske om å reise i april neste år, og ett av stedene er Costa Rica. I første del om La Fortuna skrev du om en vulkan som er aktiv hver dag. Det jeg lurer på er når du skrev dette innlegget? For jeg tenker å reise til bl.a. Costa Rica, og det hadde vært svært spennende å fått med seg vulkanen! Men om den nå er «for farlig» å være i nærheten av, vet jeg ikke om det er det «lureste» eller tryggeste av meg å gjøre. Håper på svar, og tusen takk for all informasjonen jeg har funnet her på bloggen din!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Asbjørg!
   Jeg besøkte Costa Rica i starten av 2010, og den gangen var det som beskrevet i innlegget. Jeg fant imidlertid denne informasjonen på nettet nå, så det ser ut om det ikke er samme aktiviteten lengre:

   «Since 2010, however, the volcano’s seismicity, explosions and lava flows have decreased significantly. It is, scientists assure us, still alive; it’s just sleeping. At present, visitors will be unable to see lava flowing down its sides or find plumes of ash rising from its top. Still, there is much to see and do here – including rainforest hikes, whitewater rafting, horseback riding and more – that visitors will undoubtedly enjoy.» (http://www.arenal.net/arenal-volcano-overview.htm)

   Etter min mening er vulkanen egentlig bare en del av opplevelsen, så jeg vil likevel anbefale å dra dit for å få naturopplevelser! Det står ikke noe om at området er for farlig å besøke. Mellom-Amerika generelt har veldig eksotiske innlandsområder med mye dyreliv, utallige plantearter og opplevelser som varme kilder (jeg likte dette spesielt godt!), men hvis du vil oppleve en aktiv vulkan finnes det muligheter i både Guatemala og Nicaragua så vidt jeg har erfart =)

   Svar

Legg igjen en kommentar