Et populært stoppested blant backpackere i Panama er øygruppen Bocas Del Toro på nordkysten. Stedet tilbyr lite luksus, men mange småkoselige butikker og restauranter, samt enkle bosteder. Bocas kan virke døsig på dagtid, men etter mørkets frembrudd vekkes plutselig backpackerne til liv.

Etter en kjapp båttur fra fastlandet befinner vi oss på Bocas Del Toro, en liten by bestående av forskjellige knallfargemalte trehus, nokså mange trebrygger, unaturlig rette gater og folk som er på jakt etter et avslappet liv langs Panamas kyst.

Vi legger inn på Hotel Dos Palmas med både air con, kleshengre, dusj og TV, som er ganske luksus for oss backpackere. Prisen på 30 USD per natt er litt i høyeste laget, men to netter får vi likevel unne oss, tenker vi, og går ut på en folketom, stor og nesten flytende veranda med hengekøyer og stoler.

Hovedgata befant seg bakenfor en del av lokalbefolkningens egne hus og overgrodde hager. Vi la merke til at gatene i den lille byen var merkelig rette, og i overraskende god stand. Veiene på resten av øya er derimot mindre å skryte av, fant vi ut senere.


Dagene på Bocas ble fylt med litt slækking på den store verandaen på guesthouset vårt, litt festing, en todagers tur til Bocas Del Drago (les eget innlegg) som ligger på andre siden av øya, samt en tur til Red Frog Beach.

Vi hadde nå reist igjennom hele Mellom-Amerika uten å ha møtt på nesten en eneste nordmann. På Bocas fant vi derimot plenty. Vi fant til og med et guesthouse der det kun bodde nordmenn. Nokså uvant synes vi. Andre nordmenn er jo noe av det minst spennende å møte i det store utland. Likevel var vi litt sammen med to gutter fra Asker og fire jenter som studerte i Den Dominikanske Republikk.

Etter besøket vårt på Bocas Del Drago, la vi inn på et mer sentralt guesthouse kalt Calipso. De hadde dormrooms med tre store køyesenger og bad pr rom, men vi var så heldige å få rommet for oss selv for 20 USD. Guesthouset hadde også et veldig fint felles kjøkken med både microbølgeovn og stekeovn – noe man sjelden finner på guesthouses i Mellom-Amerika. En av kveldene lagde vi derfor felles tacomiddag med noen av de andre som bodde der.

Hvis jeg skal komme med et tips på matfronten vil jeg anbefale den koselige frokostcafeen, «The Black Olive«. De hadde de beste bagels du kan tenke deg! Billige, ferske og masse forskjellig innhold, samt deilige omeletter med ferskt krydder. Mmm! Enda et pluss var gratis trådløst nett!

Bocas Del Toro er ikke blant mine yndlingsøyer, men er fortsatt en øy jeg ville besøkt igjen om jeg hadde hatt sjansen. Den litt slitne, småkoselige byen har en behagelig og avslappet atmosfære, men blir du lei av hengekøya på guesthouset kan du også dra på en utflukt til en avsidesliggende strand, eller bli kjent med nye folk på en av øyas bryggebar. Altså… litt for enhver smak!


Relaterte artikler

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar