Mens vi var på Bocas Del Toro begynte vi å lengte etter noen fine, hvite strender. Men ved Bocas Del Toro by var det ikke så mange å finne. Derfor bestilte vi oss en tur til Red Frog Beach på et lokalt reisekontor.

Som ekte backpackere fikk vi prutet prisen ned til 7 USD t/r, noe vi var ekstra fornøyde med da vi fikk høre at fransk-canadiern vi kom på båt med måtte betale 10 USD. Etter en kort båttur ble vi sluppet av på en liten brygge ved en tett mangroveskog, og fikk beskjed om å følge stien innover på øya. Båtmannen sa han kunne hente oss om et par timer igjen, forhåpentligvis rett før de fæle sandfluene dukket opp igjen.

Vegetasjonen innover på øya var utrolig frodig og vakker. Nydelige grønnfarger omringet oss på alle kanter. Vi kom også forbi små dammer med brunt vann som ikke så like badevennlige ut.

red-frog-beach-panama

red-frog-beach-panama8

red-frog-beach-panama2

Snart skimtet vi hav igjen. Vi var kommet til andre siden av øya fikk endelig øye på den deilige, hvite sanda vi hadde lengtet etter. Selv om været var litt overskyet var det varmt og deilig å ligge i sanden. Ikke lenge etter kom noen smågutter slentrende bort til oss med noen store, grønne blader i hendene. Båtmannen hadde advart oss mot disse guttene, men vi var alle sammen for nysgjerrige til å la være og se. Nede i bladene lå nemlig noen små, fargesprakende frosker som faktisk har gitt navn til hele stranda vi befant oss på – de røde froskene. Froskene var tydeligvis giftige, men vi hadde ikke peiling på om de var dødelige. For et par småmynter fikk vi oss en titt og et par bilder.

red-frog-beach-panama6

red-frog-beach-panama4

red-frog-beach-panama3

Red Frog Beach strakk seg langt bortover, og snart ble vi nysgjerrige på hva som befant seg i enden. Vi trasket bortover i sanden til vi kom til en trapp opp til et platå. Her fant vi både et forelsket par på en krakk, og en utsikt ut mot noen utrolig stilige bølgebrytninger. Bølgene som slo inn mot land gikk nemlig ut igjen og møtte nye bølger, og sammenstøtet ga høye sprut i forskjellige fasonger.

red-frog-beach-panama5

red-frog-beach-panama7

Andre innlegg fra Bocas Del Toro:

Øylivet på Bocas Del Toro
Bocas Del Drago

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. Øylivet på Bocas Del Toro, Panama |

    […] Dagene på Bocas ble fylt med litt slækking på den store verandaen på guesthouset vårt, litt festing, en todagers tur til Bocas Del Drago (les eget innlegg) som ligger på andre siden av øya, samt en tur til Red Frog Beach. […]

    Svar

Legg igjen en kommentar