Kunne du tenke deg å utforske en karibisk øy i høst uten å støte på naboen? Da har jeg et godt tips til deg! I denne månedens reisetips anbefaler jeg Trinidad og svarer på HVOR, HVORFOR, HVORDAN og NÅR du bør reise dit.

 

HVOR?

Trinidad er den største øya i det karibiske øynasjonen, Trinidad og Tobago, og ligger så tett på Sør-Amerika du kan komme uten å faktisk være der. Landet tilbyr behagelig tropisk klima hele året rundt og deilig frodig landskap. Likevel er ikke Trinidad og Tobago overlesset med turister slik det ofte er i Karibien. Det offisielle språket på disse øyene er også engelsk, noe som betyr at kommunikasjon og bekjentskap med lokalbefolkningen ikke er noe problem for de fleste.

Hovedstaden heter Port of Spain og har ikke flere enn drøye 40.000 innbyggere. Herfra kan du oppleve det meste øya har å by på av sjøaktiviteter, mangrover, grotter, strender, regnskog, markeder og byliv innenfor to timers radius.

 

2016-09-14_0001

2016-09-14_0002

HVORFOR?

Coroni Swamps – Den nest største mangroveskogen på øya heter Coroni Swamps. Her er det populært å ta båt gjennom de smale grønne gangene som er hjem til en rekke spennende dyr og vakre trær. Da jeg var der fikk vi blant annet øye på forskjellige fargerike fugler og en sammenkveilet slange rett over oss i et tre.

Noe av det mest magiske å oppleve her er likevel synet av de røde fuglene kalt Scarlet Ibis. Hver kveld rett etter solnedgang kommer et hundretalls røde og hvite fugler flyvende fra alle kanter for å sove i samme treklynge. Er du riktig heldig kan det også hende regnbuen kommer frem og lager en flott bakgrunn bak flokkene med Scarlet Ibis. Et spektakulært syn!

Vandretur i regnskogen – Trinidad har også frodige regnskoger med både elver og fossefall. En tur vi gjorde på øya var å gå innover en elv i regnskogen til fossefallet, Avocat. Med hver vår vandrestav og hjelp fra en lokal guide tok vi oss innover elvestrykene i bare flippflopper. Under fossefallet var en kulp med akkurat passe kjølig vann for en forfriskende dukkert etter gåturen.

 

2016-09-14_0003

Strendene – Trinidad byr på mange flotte strender, både for surfing, soling og bading. Samtlige av strendene er offentlige og vannkvaliteten skal også være bedre enn de fleste andre karibiske øyene. Las Cuevas blir ansett som den beste stranda på øya, og ligger på nordkysten en 45 minutters kjøretur fra Port of Spain. Her kan du nyte dagen under kokospalmene uten trengsel, og spise den lokale favorittretten Bake n Shark rett over gata.

Gasparee Caves – På en øy kalt Gaspar Grande rett nedenfor nordspissen av Trinidad finnes flere kalksteinsgrotter, hvorav den største og mest besøkte er Blue Grotto. Ved å følge en bratt trapp ned gjennom en grottegang kommer du snart inn i et stort rom med et krystallklart blått basseng. Fra et hull i grottetaket over strømmer det dagslys inn og gir grotten et mystisk preg.

 

2016-09-14_0004

2016-09-14_0005

Yerette Hummingbird Sanctuary – I et lokalt nabolag i en privat hage rett utenfor Port of Spain ligger en av øyas mest populære turistattraksjoner – en hage full av summende kolibrier. Det hele startet med at hagens eier, Theo, ønsket å fotografere kolibrier (de minste og raskeste fuglene i verden). Han satt derfor opp flere matere med sukkervann utenfor huset, og snart var hagen full av vakre kolibrier. Dette er visst ikke noe hvem som helst kan gjøre. Kolibrien er nemlig en kresen liten skapning som ikke liker seg overalt. «Hvorfor ikke dele dette med andre?» spurte Theo kona, og siden har det private hjemmet både blitt attraksjon, fotogalleri og restaurant. For å komme dit kreves booking på forhånd, samt 25 USD pr person.

Aktiviteter i Port of Spain – Hovedstaden er en fin base for aktiviteter både i og utenfor byen. Den viktigste hendelsen i året er imidlertid karnevalet i februar, en ellevill feiring med dansing, fyll og fargerike kostymer. Ellers er det også mange andre attraksjoner verdt å se i byen. Noe jeg definitivt vil anbefale er å oppsøke øvingslokalet til et oljetønneband. Musikkinstrumentet, steel pan, ble oppfunnet nettopp på Trinidad og Tobago og det kan ofte være opp mot 120 mennesker som spiller på en gang. Jeg har skrevet mer om dette og andre aktiviteter i et eget innlegg om Port of Spain.

 

2016-09-14_0007

HVORDAN?

Det finnes ikke noe direkteflyvning fra Oslo til Port of Spain, men flyr du via London eller Amsterdam kan du fint komme dit på 15-16 timer.

Du kan komme deg rundt på øya ved hjelp av kollektivtransport eller taxi. Buss dekker store deler av øya, og det samme gjør delte maxi-taxier. De sistnevnte har egne farger som markerer hvilket område de kjører i.

 

2016-09-14_0006

NÅR?

Som nevnt er Trinidad og Tobago behagelig å reise til hele året med temperaturer mellom 20-30 grader og en luftfuktighet på 80%. Badevannet er også godt over norsk sommer-temperaturer med sine 28 grader i gjennomsnitt.

Perioden med minst regn er fra januar til mai, men å reise til Trinidad på andre tider er heller ingen dum idé. Selv besøkte jeg øyene i oktober i fjor, og selv om det kom en skikkelig skur i ny og ne var det også mye sol. En annen positiv side ved Trinidad og Tobago er at øyene er plassert utenfor orkanbeltet. Det betyr at du vanligvis ikke trenger å bekymre deg for stormer eller orkaner.

Andre innlegg fra Trinidad og Tobago:

Reisen til Trinidad og Tobago ble betalt av Trinidad & Tobago Tourism Development Company Limited.

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Annabel

  Hei. Min mann og våre 2 barn tenker oss til karibien i februar. Vi liker å planlegge turen på egenhånd å bestille flybilletter og sted å bo hver for seg. Har du noen tips og ideer til øyer og hvor det gjerne er billigst å fly til? Barna våre er 8 og 4 år. Vennlig hilsen reiseglade meg

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Annabel!
   Karibien er dessverre ikke et område jeg er noen ekspert på. Å fly dit kan også være ganske dyrt, så vidt jeg har skjønt. Du kan finne billige flybilletter til Miami og Orlando som ikke er så langt unna. Fra disse flyplassene kan det hende du kan finne en billig flight videre til en karibisk øy =) Men det spørs helt hvilken øy du ønsker å besøke.

   Svar

Legg igjen en kommentar