Monterrico-Guatemala

Som en liten ferie fra spansktimene i Antigua, tok vi oss en helgetur til Monterrico, en liten by på Guatemalas sørkyst med kølsvart sand og brennende hete dager.

På grunn av varmen var det vanskelig å ligge på stranda, og spesielt siden sanda var svart, men vi fikk noen andre fine opplevelser mens vi var der isteden. Noen lokale skillpaddevenner hadde tatt seg av skillpaddeunger født på stranda. De hadde nå blitt store nok til å satt fri ut i det store, åpne havet.

Monterrico-Guatemala5

For en liten slant penger fikk vi vår egen, lille skillpadde, og en mulighet til å konkurrere med andre folk på stranda. Det ble tegnet opp en linje, og det var da om og gjøre å ha skillpadda som kom først over målstreken.

Skillpaddebabyene visste ikke alltid hvilken vei de skulle gå…

Monterrico-Guatemala6Monterrico-Guatemala4

…plutselig var alle de små kroppene slukt av havet. Borte vekk.

Monterrico-Guatemala2

Ellers var det avslappet stemning i Monterrico. Slække strandbarer og hengekøyer fant vi flere steder. Varmen gjorde det vanskelig å gjøre så mye annet enn å sitte i skyggen midt på dagen. Det ble ofte en siesta med en kald øl eller fersk fruktshake.

Monterrico-Guatemala3

Vi bodde på Brisas Del Mar, som hadde helt ålreite rom (bortsett fra en del maur..), fint svømmebasseng og restaurant med hengekøyer.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar