spons-reisDet er rart hvor fjernt de nydelige strendene på Tobago og den fuktige regnskogen i Trinidad allerede føles, til tross for at jeg kom hjem for bare få dager siden. Nå har jeg bladd igjennom hundrevis av bilder og videoklipp. Men min norske, kalde, butikkjobbende hjerne undrer stadig: er de i det hele tatt ekte eller bare en del av en drømmeverden?

Heldigvis kan alle de ellers så meningsløse selfiene komme til nytte her – jeg har bevis! Selfiene viser at jeg har snorklet i det karibiske hav, skålet med rompunsj i glasset, tatt selfie med en gullkamel, spist Bake & Shark uten shark, bodd på flotte femstjerners hotell og ziplinet gjennom regnskogen.

Spørsmålet blir derfor heller – hvor skal jeg starte min fortelling til dere blogglesere? Nettopp dét er alltid en utfordring når jeg føler jeg har opplevd like mye nytt på én uke som jeg vanligvis gjør på ett år i Norge.

Skal jeg starte med den første morgenen da vi våknet til uvær og skulle ut og dykke? Eller fortelle om den miksede matkulturen bragt inn fra flere verdensdeler? Eller kanskje begynne med minnet om summingen og sangen fra hundrevis av kolibrier i en vakker hage vi besøkte?

 

standup-paddle-pigeon-point-tobago7

Nei, jeg tror min fortelling fra Trinidad og Tobago skal starte under noen palmer på Pigeon Point. Det er dag to på reisen og solen har bestemt seg for å vise Tobago fra sin beste side. Jeg kan love deg at assosiasjonene dine av Karibien vil bli forsterket her. Her snakker vi lange hvite strender, palmesus og turkist hav.

Under palmene står jeg og fekter med en lang åre sammen med mitt reisefølge bestående av fem pressefolk fra Skandinavia. Vi er alle begeistret for å prøve en helt ny aktivitet; stand up paddle. Og spesielt jeg; SUP er en aktivitet jeg har villet prøve i lang tid!

 

standup-paddle-pigeon-point-tobago6

standup-paddle-pigeon-point-tobago5

Etter en kjapp innføring i stå- og padleteknikk er Mette (Reiselykke), Sara og jeg klare for å stå på vannet! Vi starter med å finne balansen på knærne. Men med de store brettene er knestående overraskende enkelt. Neste steg er å stå på to.

Vår erfarne SUP-instruktør anbefaler oss å sette hendene foran oss på brettet og sette en og en fot på den oppmerkede plassen under oss. På den måten kan vi føle oss trygge på at vi ikke mister balansen. Og deretter er det bare å reise seg rolig opp.

For å vise litt mer av hvordan det hele ser ut har jeg satt sammen en liten video fra opplevelsen laget med min nye GoPro Hero 4:

 

 

standup-paddle-pigeon-point-tobago4   standup-paddle-pigeon-point-tobago3

Selv om det ser ut som Mette har planer om å slå meg i bakhodet på bildet under, er vi begge egentlig storfornøyde. Både med destinasjonen, været og den nye aktiviteten! Å padle stående rundt på havet gir en fredelig og behagelig følelse. Karibien smiler til oss, og vi gliser tilbake!

Caribbean, baby!

 

standup-paddle-pigeon-point-tobago2

standup-paddle-pigeon-point-tobago

Mmm.. Ja, Pigeon Point er det riktige stedet å starte Karibienoppholdet, synes du ikke?

Jeg har også noen flere opplevelser fra Pigeon Point jeg gjerne vil fortelle deg om i neste innlegg. Vi tok nemlig en Glass Bottom boat ut på sjøen for å snorkle på korallrev, svømme i vakre Nylon Pool og fylle på magen på No Man’s Land.

 

palm-beach-pigeon-point-tobago

beach-pigeon-point-tobago

 

Relaterte artikler

14 Kommentarer

 1. Renates Reiser

  FOR et nydelig sted! Og så utrolig mange ting dere fikk gjort på en uke! Jeg er imponert 😀 SUP ser og høres ut som en fin aktivitet å holde på med i slike rolige hav 🙂

  Svar
 2. Kjersti

  Jeg har ikke prøvd stand up paddling, men det ser gøy ut! Forstår hva du mener med at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne med å fortelle fra en slik tur 🙂

  Svar
 3. Pauline

  Dette såg deilig ut!! SUP er så gøy!! Det fine med å være tilbake til Norge, er jo at man kan bruke et år i Norge på å fortelle om en uke Tobago. Så venter spent på neste post, her jeg sitter i høstkulda og lengter etter hvite strender 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, tja. Det hadde nok vært fullt mulig i teorien. Jeg har en laaaang liste med innlegg fra forskjellige steder i verden jeg ikke har fått skrevet enda. Men tror ikke jeg hadde greid å kun vært i Norge et helt år. Jeg er for rastløs til sånt.. 😉

   Svar
 4. Reiselykke

  Så fint å se! Mange fine bilder og gode minner 🙂 Men ha, ha … måtte le litt (av meg selv) i filmen der, gitt! 😉

  Svar
 5. ontripdk

  Det ser da helt fantastiks ud Ingeborg. Vi er da slet ikke i tvivl om at det er en super lækker tur i er på. Man får lyst til at tage af sted med det samme, når vi ser dine smukke billeder 🙂 Godt arbejde 🙂 Vi har ikke prøvet at stå op og padle men det ser da super sjovt ud, så det må vi bestemt afprøve en dag 🙂
  Nyd det derovre!

  Svar
 6. Lise-Marie Lia

  Det er SÅ vakkert der borte! Sånn paddle-board så veldig gøy ut også (: Gleder meg til å lese om resten av turen!

  Svar
 7. Eventyrlyst

  SUP’ing er kjempegøy! Gjorde det på Nilen i fjor. Da vi spurte om det var krokodiller i området var svaret bare «det er i hvert fall ingen som har sett noen». Det ga en liten ekstra piff på opplevelsen.

  Trinidad ser helt knall ut, og står (selvsagt) på lista mi også.

  Svar

Legg igjen en kommentar