Det er ikke mer enn en måned siden jeg var i Kairo, og nå er det plutselig fullt oppstyr der. Veldig skremmende og rart å se. Alt kan forandres på bare et par dager, og vi som er turister i Egypt tenker sjeldent at slike situasjoner kan oppstå når vi drar dit.

Likevel har mange tusen blitt sendt hjem fra Egypt, eller fått ferien avlyst. Jeg føler med dem, og skjønner hvor frustrerende det må være, men dette kan være en stor, etterlengtet hendelse for mange i egyptere. Presidenten, Hosni Mubarak har tross alt styrt landet i 30 år, og selv om jeg ikke vet så mye om forhistorien, skjønner jeg at dette kan by på problemer!

Jeg sitter nå og ser på VG TV live fra demonstrasjonene i Kairo. Ja, vi kan faktisk sitte og følge med på demonstrasjonene via internett! Jeg vet ikke om jeg er fan av dette eller ikke, men sykt er det hvert fall, siden mange blir skadet og drept. Får inderlig håpe at det går an å løse dette litt mer fredelig – VG skriver jo at det KAN bli borgerkrig. Ikke hyggelig lesning!

Litt på samme måten føler jeg for de stakkarene som har sittet i Queensland, Australia og ventet på syklonen «Yasi» som var på vei innover kysten. For et år siden reiste jeg opp Queensland-kysten selv, og er utrolig glad for at jeg slapp og oppleve noe slikt når jeg var der. Det sies at den kan være like sterk som Katrina-orkanen i New Orleans. Tenk på de ødeleggelsene – tenk på alle som mister hus og hjem!

Vi i Norge er så utrolig heldige! Vi vet det ikke selv en gang, men tenk så godt vi har det! Skjermet for det meste av naturkatastrofer og har et veldig stabilt styresett. Tenk så trygt vi har det!

Legg igjen en kommentar