Nå blusser reisefeberen opp for fullt igjen! Gjerne i prat med andre mennesker som har vært på et spennende reisemål.. og nå står jeg uten reiseplaner selv! Så hvor går neste tur? Her er noen av landa og stedene jeg har mest lyst til å reise til for øyeblikket: 

Roma

Kenneth og jeg har leeenge gått og pratet om å dra til Roma. Etter vi leste Engler og Demoner fikk vi spesielt lyst til å se byen. Selv om Athen kanskje hadde vært riktige stedet å begynne, siden romerne stjal både arkitekturen og gudene sine fra grekerne..

Jordan

For et par dager siden ble jeg fortalt litt om Jordan og Petra av Kenneths fetter, Jørgen, og da blomstret reiselysten opp som bare det. Petra er mange tusen år gamle søylebygninger som er laget rett inn i fjellet! Heftig!

India

Jeg har en kollega med hus i India, og jeg har flere ganger tenkt tanken om å reise å besøke han, og reise litt rundt i India. Kulturen og religionen i India hadde det definitivt vært interessant å lære mer om!

Peru

Vi var på nippet til å dra til Peru på forrige backpackertur, men vi synes flybillettene ble for dyre.. Men jeg har fortsatt et stort ønske om å bestige Machu Picchu. Jeg husker jeg hadde et prosjekt om inkaene på ungdomskolen, og helt siden det har jeg ønsket å besøke denne verdenskjente inkabyen.

Kroatia

Kroatia er jo et populært charterturmål, men jeg synes fortsatt landet virker annerledes enn de vanlige strandbyene i Hellas, Tyrkia osv. Jeg kunne derfor gjerne tenke meg å dra ut til Split eller Hvar, og jeg har også hørt at de har nydelig snorklemuligheter..

Maldivene

Googler du Maldivene får du opp noen av de vakreste bilder av strand, turkist hav og svaiende palmer du kan tenke seg. Da jeg gikk førsteklasse på Medier og Kommunikasjon fikk vi i oppgave å skrive om hvor man så seg selv om 10 år. Svaret ble så klart som forfatter under noen av palmene på Maldivene. Tror nok neppe det kommer til å skje, men jeg har alltid tenkt at bryllupsreise til Maldivene hadde blitt perfekt.. så det får vente til jeg er gift gitt…

Russland

Russland er et av verdens største land, men fortsatt vet jeg altfor lite om det! Jeg vil utforske og finne ut hvordan landet egentlig er. Hvordan er folka? Hvordan er landet å reise i? Og kanskje en tur med den transsibirske jernbanen hadde vært spennende også.

Vurderer å ta en lengre utenlandsreise etter jul i sammenheng med et dokumentarfilmprosjekt, men vet enda ikke hvor jeg skal dra… JEG VIL OVERALT! Det er så mange spennende plasser å se her i verden! Og ikke minst i Norge – det lærte vi jo i sommer!

Så hva foreslår du? Hva er ditt drømmereisemål?

Relaterte artikler

Èn kommentar

 1. paal jankov

  Hei!!
  Dra tril russland og til st.petersburg,der treffer du mange hyggelige folk og mye og se på f.eks Ermitasj(trenger 2 dager for og se allt) Sommerpallaset,Millitætmuseumet, Krysseren Aurora, etc. det er mye og se der,
  p.s.
  Du må ta deg en kanal tur og busstur også, dette er en spennendes by og utforske, Det er like mye kriminelle der som i Oslo, bruk hode så går det bra, billig er det for oss norboere også. Ønskar du noe mere opplysninger så bare spørr meg på e-mail.

  MvH
  Paal JAnkov

  Svar

Legg igjen en kommentar