Ok, nå er det på tide å fortelle litt mer om Prosjekt 2018. Etter å ha avsluttet mitt gamle liv i Norge er jeg nå klar til å forlate mitt kjære hjemland på permanent basis til fordel for et liv på reise. Eller nesten hvert fall.

Ønsket mitt for de kommende årene er som nevnt tidligere; å være på reise på fulltid med færrest mulig konkrete planer, og ingen returbillett. For meg virker det som den optimale måten å reise på. Mye tid, rom for tilfeldige krumspring og spenningen av å se hvor livet tar meg.

Likevel har det vært vanskelig å holde reisen helt planløs. Å reise til en flyplass og hoppe på første tilfeldige fly hadde vært artig, men den muligheten får jeg sikkert senere. Jeg har valgt å bestemme de to første landene selv siden to tilbud jeg ikke kunne si nei til kom på bordet.

Jeg har to flybilletter bestilt for den neste måneden. Og det til to land jeg aldri har vært i før.

 

Den første er til Frankrike, og jeg reiser i morgen. Der skal jeg besøke min franske venninne, Manon, som jeg traff da jeg jobbet frivillig i Hellas. Vi snakket tidlig om å få til en reise sammen i Frankrike, og heldigvis hadde vi begge mye ledig tid nå i oktober. Å reise rundt med en lokalkjent som kan språket er jo helt gull!

Hun og familien holder til i fjellområdet like ved Mont Blanc. Vi tenker derfor å tilbringe noen dager der først for å gå litt i fjellet. Deretter toger vi til Paris hvor Manon har en leilighet. Der skal vi, i tillegg til hennes jobbintervju, treffe en del av hennes venner og jobbe minst en dag frivillig med flyktninger i gatene i Paris. Utover det er lite bestemt, og det er deilig. Det kan hende vi haiker sørover i landet. Det er også mulig vi reiser en tur innom Italia. Hvem vet.

For å slippe og drasse med meg masse bagasje rundt i Frankrike bestemte jeg meg imidlertid for å returnere til Norge før neste destinasjon. Noen dager med ompakking og avskjeder med venner og familie er derfor satt av i slutten av oktober.

 

Deretter har jeg en enveisbillett til Colombo den 1. november. På Sri Lanka starter for alvor Reise-på-Ubestemt-Tid-hverdagen. Jeg har skaffet et visum som er gyldig i tre måneder, men hvor lenge jeg blir på Sri Lanka har jeg ingen anelse om. Det kommer helt an på hvordan jeg trives og hvilke muligheter som dukker opp. Jeg har likevel et par håndfaste planer i starten av oppholdet. De to første ukene reiser tre andre Nordic Nomads-bloggere og jeg på rundtur på øya med NorLanka Travels og ender opp på et splitter nytt hotell i Hikkaduwa på sørkysten.

Deretter kommer min kjære reisekompis, Thomas, nedover og joiner meg på reisen. Han har også sagt opp jobben og er klar for å teste ut et liv på reise uten en planlagt hjemreise. Hvor kult er ikke det?! Sammen skal vi jobbe for Merete (eier av NorLanka) med blant annet foto, video og sosiale medier, og sjekke ut mer av hva øya har å by på. Vi tenker da å leie oss en egen leilighet og ellers ta dagene på sparket ut ifra hva som føles rett å bruke tiden på der og da.

Hvor reisen går videre får tiden vise. Jeg er åpen for det meste!

 

Det hadde kanskje vært naturlig å ha en skikkelig bucket-liste for en slik reise, men isteden har jeg startet en liten ønskeliste med ting jeg har lyst til å lære underveis.

 • Lære å seile
 • Lære en type kampsport
 • Lære å spille ukulele
 • Lære salsa bedre
 • Lære å kjøre motorsykkel
 • Lære et nytt språk
 • Prøve meg på synkronsvømming
 • Lære å lage mat fra stedene jeg er
 • Være med på 10 dagers Vipassana-meditasjon

Jeg ønsker også å jobbe mer frivillig og jobbe for kost og losji noen steder underveis. Forhåpentligvis snubler jeg over noen interessante steder underveis.

 

Jepp, så det er «planen», folkens.

Jeg kjenner det kiler ordentlig i magen når jeg tenker på alt det spennende og nye jeg kommer til å oppleve fremover. Jeg er superklar for å hoppe på berg-og-dalbanen og la den føre meg inn i ukjente og tilfeldige farvann. Hiv og hoy!

Husk at du som vanlig kan følge reisen min på Snapchat, @Hamacareise.

Les mer om tankene mine bak reisen her: Prosjekt 2018 – en reise på ubestemt tid

Relaterte artikler

12 Kommentarer

 1. Jørn - Bilivoka

  Etter at du la ut forrige artikkel om dette prosjektet har jeg ventet spent på å se hva du kommer til å gjøre. Det høres utrolig gøy ut og jeg gleder meg til å lese om opplevelsene du får underveis. God tur! 🙂

  Svar
 2. Reiselykke

  Hei Ingeborg

  Det blir en spennende tid for deg fremover og jeg gleder meg til å følge deg på veien her og på Snapchat. Og ikke minst gleder jeg meg veldig til å reise rundt med deg på Sri Lanka! Ikke lenge til det, nå 🙂 God reise til Frankrike, enn så lenge!

  /Mette

  Svar
 3. Ingri

  Så kult! God tur! Gleder meg til å følge deg på reisen. Du er min favorittreiseblogger. Tusen takk for eposten jeg fikk av deg for lenge sida om kamera som jeg ikke har svart på. Den satte jeg virkelig pris på.

  Svar
 4. Renates Reiser

  Hvilken tilværelse! Tenk hvilke uendelige muligheter og opplevelser du har foran deg! Gleder meg til å henge med via bloggen. Riktig god reise til deg, be safe og kos deg masse ute i verden. 🙂

  Svar
 5. LailaMA

  Dette høres utrolig spennende ut. Gleder meg til å følge reisen din fremover 🙂

  Svar
 6. GlobetrotterElisa

  Det må være så utrolig deilig å endelig ha kommet til denne dagen – dagen for avreise på ubestemt tid! Gleder meg til ukene vi får sammen i Sri Lanka, og hvem vet – kanskje vi sees på en annen destinasjon også i løpet av tiden din som fulltidsreisende? Jeg ønsker deg all lykke fremover og gleder meg til å følge deg på Snap og på bloggen!

  Svar
 7. Helena

  Annbefaler på det sterkeste å dra til sør korea! Er et fantastisk land 😀 var på 3 måneders backpacking i Asia i 2015 og skulle bare være i sør korea i en uke , ble der i 5 og en halv . Forelsket meg sånn i landet at jeg dro tilbake året etter å var i 6 uker og skal dra igjen neste år. Masse kultur, masse god mat og fantastiske hyggelige mennesker ! 😀 må også få si at jeg gleder meg til å følge deg på reise din! Kjempe bra reiseblogg ! 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar