Jeg ble egentlig nominert til Liebster Award for en god stund siden, men en somlekopp som jeg er har det tatt sin tid! Her kommer endelig svarene på 22 spørsmål om meg og reisene mine!

Tusen takk til reisebloggerne, Bobleliv og Pauline Travels, som begge nominerte meg til Liebster Award! Veldig hyggelig og stas å motta prisen fra to andre gode med-reisebloggere!

For deg som ikke vet hva det vil si å få en Liebster Award er dette en pris som gis fra en blogger til en annen i samme kategori. Det er altså en veldig hyggelig anerkjennelse å få der bloggere kan sette pris på hverandres arbeid og anbefale andre gode bloggere videre.

Ja, la oss sette i gang med de 22 spørsmålene jeg fikk fra Bobleliv og Pauline Travels:

 

1. Hva er din mest crazye reiseopplevelse? Hvor dro du og hva gjorde du?

Hmm, det har vært mange gale reiseopplevelser opp igjennom, men en av dem jeg husker aller best er da jeg lærte ildpoiing og opptrådte på bar i Thailand. Hvis du har vært på strendene i Thailand har du sikkert fått med deg thaiene som sjonglerer med stenger og kjettinger med ild på enden. Det er dette jeg prater om. På min første backpackertur ble jeg kjent med flere i poiemiljøet på Phi Phi Island, og da lærte jeg å poie med ild. Det føltes helt sinnsykt å svinge to ildkuler rundt kroppen, over hodet og mellom beina, og spesielt siden jeg var med å opptrådte på barene der også. Et utrolig adrenalinkick! Det ligger en gammel video fra ildpoiingen i dette innlegget, hvis du vil se hva jeg mener.

 

2. Hvilket land har gitt deg en følelse av å være hjemme langt hjemmefra?

Da tror jeg at jeg må si Ubud, Indonesia. Denne byen hadde en spesiell dragningseffekt på meg som fikk meg til å bli mye lengre enn planlagt. Hele sulamitten med interessant kultur, utrolig digg mat, bra yogaopplevelse, gode bekjentskaper og deilig klima fikk meg til å føle at jeg gjerne kunne tenke meg å bo der for en lengre periode.

2016-08-27_0005

3. Hvor ønsker du å reise neste gang i år og hvorfor?

Siden jeg nå driver og reiser gjennom Sør-Amerika er det en del land og destinasjoner her jeg ønsker å se. For øyeblikket befinner jeg meg i Bolivia, og resten av året er tanken å oppholde meg i Peru, Ecuador og Colombia. Jeg må jo få med meg Machu Picchu og Galapagos. I tillegg håper jeg blant annet å ta en skikkelig Amazonas-jungeltur, gå noen fjellturer, lære mer salsa, prøve WWOOFing, gå på matlagingskurs og lære mer spansk.

 

4. Hvorfor reiser du? Hva gir deg sommerfugler når du reiser?

Jeg reiser nok først og fremst for å føle meg levende. Alle de nye opplevelsene og erfaringen gjør at jeg kan leve så mye som mulig i nuet og kjenne på det store spennet av følelser inni meg. Jeg liker også overraskelsene og de uforutsette hendelsene jeg sjelden får i hverdagen hjemme. For det tredje synes jeg det å lære noe nytt er utrolig spennende, og ikke minst møte nye mennesker fra alle verdenshjørner. Gleden reisefotografering gir meg er også en stor grunn til at jeg elsker å reise.

2016-08-27_0003

5. Hvor hadde du din beste dating-opplevelse på reise?

Det må nok være i en hengekøye på Koh Tao i Thailand i 2009. Det var da min kjære og jeg offisielt bestemte oss for å bli sammen. Jeg husker vi lå og snakket til langt på natt med svaiende palmer over oss, brusende bølger på en vakker strand rett ved siden av og blinkende stjerner. Man får det ikke noe mer romantisk enn det ass!

 

6. Vis meg din beste reiseselfie, og fortell hvorfor du liker den

En stund var jeg veldig glad i å ta fotselfier, og det er spesielt en fra Nepal jeg har blitt veldig glad i. I mars 2014 var jeg i en øst-nepalsk by langt utenfor turisttråkket for å besøke min Nepal-venninne, Ritika. Hun var på jobb, mens jeg ruslet rundt i gatene for å fotografere. Noen av folka jeg møtte på var en gjeng unge gutter som satt og spilte ludo i veikanten. Og snart satt jammen jeg der og spilte også. De hadde helt klart spilt mye før, fordi de aldri trengte å telle da de slo terningene. De visste alltid hvor brikken skulle. For min del var det lenge siden forrige ludospill, men likevel presterte jeg å vinne! Det ble en morsom opplevelse, og jeg får fortsatt godfølelse når jeg ser på det bildet!

2016-08-27_0004

7. Hva er DEN tingen du alltid har med på reise?

Kamera så klart!! Trenger jeg å utdype?!

 

8. Hvem er den mest interessante personen du har møtt på reisene dine?

Oi, her tror jeg at jeg må komme med tre. For det er mange å ta av! Først og fremst vil jeg gjerne nevne de to teppeselgerne i Kappadokia som viste seg å være alt annet enn vanlige selgere. To mer forskjellige brødre skal man også lete lenge etter. Den ene katteelsker og den andre filosof. Første gangen vi var der ble vi sittende å prate og drikke te med dem i 2,5 time!

Deretter har vi burmesiske Dario som jeg møtte i Mae Sai på grensa mellom Thailand og Burma. Han var faktisk også selger i butikk, men hadde liten interesse for å selge noe. Den kunnskapsrike fyren snakket nesten perfekt engelsk, selv om han aldri hadde satt sine føtter i et engelsktalende land, og delte mange spennende historier om hvordan det er å være burmeser og hvordan han hadde fått jobben.

Den tredje jeg vil nevne er min nepalvenninne, Ritika, som jeg bodde på rom med under et studieopphold i India. Hun er en utrolig smart og artig jente å være sammen med. Utrolig gøy at vi begge to har fått besøkt hverandre i hjemlandene våre i ettertid.

2016-04-23_0002

9. Hva er den diggeste maten du har smakt på reise, og hvor kan vi spise den?

Det er MYYYE god mat her i verden, men indisk er nok favoritten! Selv om jeg ble dritt lei av ris og curry da jeg oppholdt meg 3 mnd i India må jeg nå si at jeg stadig drømmer meg tilbake til all den herlige maten. Spesielt paneer butter masala, dosai, thali og gobi 65. Yum! Hvor du kan spise disse herlighetene? I store deler av sør-India =)

2016-08-27_0002

10. Hva er ditt beste reiseråd?

Det kan være flott å se de store turistattraksjonene, men pass også på å reise litt utenfor allfarvei. Det er der du finner de virkelig spesielle og minneverdige reiseopplevelsene!

 

11. Hvis du noen gang ender opp på en øde øy, hvilken øy er det og hvilken ting ville du hatt med deg?

Å, nei! Velge ÉN øy?! Det er jo umulig!! Det er jo så mange vakre øyer her i verden! Hmm, men av ØDE øyer ville det nok vært Similan Islands i Thailand. For en nydelig øygruppe! Hvis jeg skulle hatt med en ting måtte det vært et tonn kindersjokolade (som ikke smelter) 😀

2014-11-11_0006Koh-Similan-beach-Thailand5

12. Hva er det skumleste du har opplevd på reise?

For å gjøre det klart med en gang er det særdeles lite skumle opplevelser jeg har hatt på reise. Men det er en ekkel hendelse jeg husker spesielt godt fra da jeg skulle til flyplassen alene sent om kvelden i India.

Etter et tre måneders studieopphold i India skulle jeg hjem til Norge fra storbyen, Bangalore, med et stort lass bagasje. Jeg vurderte frem og tilbake om tuktuk eller taxi til flyplassen var tryggest. Siden tuk-tukene er åpene og lette å hoppe ut av hvis det skulle skje noe valgte jeg det. Sjåføren og jeg pratet først hyggelig sammen, men han tolket åpenbart dette i feil retning, for plutselig begynte han å spørre om seksuelle ting. Han hadde også tatt en omvei fra hovedveien, noe som gjorde meg enda mer skeptisk.

Jeg ble skikkelig redd og sendte desperat en melding til kjæresten min i Norge: «Hvis du ikke hører fra meg innen en halvtime har det skjedd noe». Jeg sa deretter bestemt ifra til sjåføren at han måtte kjøre meg til flyplassen, og heldigvis kjørte han da inn på hovedveien igjen. Men da han skulle ha meg inn i en taxi til en kamerat ropte jeg stopp, fikk drasset med meg bagasjen bort til nærmeste buss, og hoppet på. Hell i uhell skulle den faktisk til flyplassen. Jeg var trygg! Heldigvis!!

 

13. Hva er det rareste du har opplevd på en reise?

Jeg opplevde generelt mye rart i Japan, synes jeg. Deriblant på to restauranter kalt Robot Restaurant og The Lockup i Tokyo.

Robot Restaurant viftet jeg med glow sticks til roboter som rullet, danset og sloss til et forrykende lysshow. Det var som å være inne i et dataspill!

The Lockup ble jeg låst inne i en fengselscelle og servert mat i sprøyter og reagensrør av en sexy fangevokter. Etter hvert brøt det ut opprør i fengselet – alt ble helt mørkt og vi hørte skyting. Plutselig kom de skumle opprørerne inn og skremte oss, før de sexy fengselsbetjentene igjen greide å skape orden i fengelset.

robot-restaurant-tokyo

14. Hva er det mest spesielle du har spist?

Beina til en Tarantella – sprøstekt. I Kambodsja. Jeg var glad jeg slapp å spise kroppen!

 

15. Hva er din mest minneverdige kollektivtransportopplevelse?

Minibuss på veldig krunglete veier i øst-Nepal med altfor mange passasjerer, lastebilvelt, spying, altfor høy musikk og en livløs fyr i veikanten. Du kan lese mer om opplevelsen her. (Minneverdige trenger ikke å bety positiv, ikkesant?) 😛

 

16. Hva slags kamerautstyr har du med deg når du reiser?

For øyeblikket har jeg med meg et Sony A7rII kamerahus og tre objektiver; 16-35mm f4, 55mm f1,8 og 70-200mm f4. Jeg har også med et Go Pro Hero 4 og et 360-kamera kalt Theta S.

reisekamera-sony-a7rii

17. Nevn en naturopplevelse som du kan anbefale at andre også får med seg.

Da tror jeg faktisk jeg må nevne den siste jeg var på; ørkenturen i sørvest-Bolivia og besøk til verdens største saltsjø! Et virkelig øde, storslagent og utenomjordisk landskap – annerledes enn det meste annet jeg har sett. Det kommer snart et innlegg eller to om opplevelsen 😉

 

18. Hvilken landsby som du har besøkt er den mest sjarmerende?

Oi, det er vanskelig! Da tror jeg det må bli de småkoselige landsbyene på øya, Brac i Kroatia. Sommeren for to år siden kjørte kjæresten og jeg bil på Brac og kom gjennom den ene idylliske landsbyen etter den andre. Husene var av stein med fargerike dører og det var ofte potteplanter utenfor. Fulgte vi noen av de trange små gatene endte vi alltid på toppen i en liten kirke. Landsbyen lå alltid vakkert til med utsikt mot turkise havet eller i en liten havn med et par lokale spistesteder. Mmm, herlig!

2016-08-27_0006

19. Hvilket land vil du anbefale andre å reise til, og hvorfor?

Mange! Men dem jeg har reist i som jeg kanskje ser er mest undervurdert er blant annet Slovenia, Makedonia, Polen, Guatemala, Filippinene og Bolivia.

 

20. Hva er ditt favorittsted i ditt eget land?

Det vakreste stedet i Norge synes jeg er Lofoten. Villere og mer storslagen natur er vanskelig å finne, etter min mening. Det stedet i Norge jeg har mest gode minner fra er nok imidlertid Tromøya, der vi besøker familie hver sommer.

lofoten-panorama

21. Hvilket sted i Norden ville du helst besøkt?

Jeg har enda ikke vært i Finnmark, og kunne gjerne tenke meg å utforske mer av dette fylket – og egentlig generelt mer av nord-Norden. Det blir jo som oftest til at man drar sørover av en eller annen grunn…

 

22. Hvilke tre destinasjoner står øverst på ønskelisten din?

Island, Romania og Madagaskar. Jeg føler ikke noe trang til å besøke alle med en gang da, men forhåpentligvis en gang i fremtiden 😉

– 

Jeg vil gjerne nominere fem andre gode reiseblogger som jeg synes fortjener litt mer oppmerksomhet:

 

Spørsmål til dere er:

 1. Hvilket land i verden ble du mest overrasket over da du kom dit, enten positivt eller negativ?
 2. Hvilken er den kuleste ferdigheten du har lært deg på reise?
 3. Hvilket bosted er det mest spesielle du har bodd på?
 4. Hvis du kunne lært deg et nytt språk akkurat nå uten øvelse, hvilket ville det vært og hvorfor?
 5. Hvor var du da du følte at du var lengst unna dagens moderne samfunn? 
 6. Hva er din guilty pleasure på reise? (eks: spise på McDonalds, alltid ha med rettetang e.l)
 7. Hva er den dummeste reisetabben du har gjort?
 8. Hvilket land ser du deg selv bo i som pensjonist, og hvorfor?
 9. Hvilken gjenstand angrer du mest på å ikke ha kjøpt med deg fra et sted du har vært på reise?
 10. Hvilket sted i ditt eget nærområde kan du anbefale andre å reise til?
 11. Hvis du bare kunne reist tilbake ett sted av alle stedene du har vært, hvor hadde du dratt?

 

Relaterte artikler

11 Kommentarer

 1. Jørn - Bilivoka

  Tusen takk for nominasjon! Gøy å lese om dine opplevelser ute i verden. Har selv publisert svar på dine 11 spørsmål på egen blogg nå.

  En annen ting om spørsmål 16: Mener å ha lest at du bruke et Canon 5D Mark III tidligere. Hva fikk deg til å bytte til Sony? Jeg har styrt unna speilløst på grunn av dårlig batterilevetid, har du noen erfaringer med dette? Strøm er jo noen ganger mangelvare på reiser.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Steike, det var jo superkjapt svart, Jørn! Så bra! Gøy å lese svarene på spørsmålene dine og!

   Stemmer at jeg brukte Canon 5D mkIII i flere år, men etter nyttår valgte jeg å bytte til Sony. Det er flere grunner egentlig, selv om jeg fortsatt var glad i 5D’en. Jeg trodde batterikapasistet skulle være et større problem, men det er bare å ha med 2-3 ekstra, så er det ikke stress.

   Jeg har tenkt å lage et eget innlegg om kamerautstyret mitt snart, men her er kort om noen av grunnene.
   – Stillemodus: Har et modus der man kan ta bilde uten en lyd.
   – Filmer i 4k MED autofokus: 5D’en hadde hverken 4k eller autofokus på filmingen. Nye 5D mk4 som akkurat ble lansert har imidlertid begge deler.
   – Er mindre og lettere i størrelse enn 5D.
   – 42 MP: ikke noe must med så mye, men det gir en helt utrolig digg oppløsning!!
   – 5 akses bildestabilisering i kameraet: dette har ikke 5D. Veldig kjekt når jeg skal filme!
   – Har WIFI: kan overføre bilder trådløst eller bruke mobilen som skjerm
   – Kan bruke kameraet på full manuell med auto ISO.
   – Vippbar LCD-skjerm: kjekk når man skal filme!
   – Kan lade batteriet rett i kameraet: det betyr at jeg kan bruke en power bank når jeg er ute på reise, noe som ikke går an på speilrefleks.

   Som du ser er det mange fordeler, men det er også noen ting jeg savner ved 5D’en. Sony A7rII er derfor ikke helt perfekt.. men det perfekte kamera finnes jo heller ikke dessverre.

   Svar
   • Jørn - Bilivoka

    Du sendte e-post på et godt tidspunkt, så da ble det raskt svar 🙂

    Takk for svar om kamera. Hvor lenge kan du bruke kameraet med «vanlig bruk» (det er jo veldig individuelt, men …) på ett batteri? Jeg må greie meg med minst 4 dager uten lading på reise fremover (og begrensede lademuligheter mellom dette), og er redd speilløst fortsatt vil kreve unødvendig mange batterier.

    Både 5D Mk3 og A7R2 er i utgangspunktet utenfor mitt budsjett, men med 5D Mk4 og potensielt en ny Sony A9 så faller jo bruktprisene. Håpet også på noe spennende med video fra Canon, men føler 4k i 5D Mk4 er mye mer et salgsargument en en fungerende løsning. Autofokusen ser jo fenomenal ut da!

   • Hamaca Reiseblogg

    Jeg kan stort sett ta rundt 300 bilder på ett batteri, så vesentlig mindre enn på 5D, men oppsiden er at batteriene kan lades rett i kameraet med en liten power bank (noe som ikke er mulig på 5D). Hit til Sør-Amerika har jeg med 3 kamerabatterier + en power bank med 6000mAh (veier bare 130g). Ett kamerabatteri tar litt over 1000 mAh, så det betyr at jeg kan lade minst 5 ganger med power banken – altså 8 x 300 = 2400 bilder. Det holder stort sett for minst 7 dager for min del hvert fall 😉

    Ja, både 5D og A7-serien er relativt dyre.. Hvis du ikke absolutt MÅ ha fullformat ville jeg vurdert Fuji og Olympus. De har også gode reisekameraer til en litt billigere penge 😀

 2. Renates Reiser

  Gøy å lese svarene dine, Ingeborg!

  Et lite tips til Kindersjokolade som «ikke» smelter, er Kinder Joy! Vet ikke om du har smakt slik? Sjokoladen smelter vel i grunn dersom det blir veldig varmt, men den ligger i et plastskjell og man spiser den med en liten skje, så det går liksom helt fint. ;D Tror den er spesiallaget for varmt klima. Haha, jeg leter alltid etter Kinder Joy når jeg reiser.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Haha! Takk for sjokoladetipset, Renate!! Da blir det Kinder Joy jeg tar med til Similan! Er det ikke noen leker inni der og? Da har jeg litt å bygge mens jeg er der ^_^

   Svar
 3. Pauline

  Ingeborg det her var så morsomt å lese!! 🙂 Så kult at du har gjort poie med ild! Og jeg likte veldig godt reise selfien med Ludo. Er gøy når spill er world wide 🙂 Den opplevelsen på vei til flyplassen, høres rimelig ubehagelig ut! Veldig glad for at det gikk bra!
  Sjokolade som smelter evigvarende problem! 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, godt jeg fortsatt kan overraske litt. Poiing var utrolig gøy å drive med! Synes det er synd at jeg får gjort det så lite om dagen!
   Brettspill er jo også utrolig gøy, og det er jo spesielt kult når man kan spille med andre uten at vi kan samme språk ^_^
   Veldig glad for at den tuktuk-opplevelsen i India endte god ja…
   Mmm, kan ikke leve uten sjokolade <3

   Svar
 4. Geir

  Eh, jo. Takk. Utfordringen er mottatt, og takk for at du reduserte det til 11 spørsmål 🙂

  Svar
 5. OnTrip.dk

  Hej Ingeborg,
  Tillykke med din normering:-)
  Det var super spændende at læse svarene på dine spørgsmål og lære dig bedre at kende, så tak for det.
  /Annette

  Svar

Legg igjen en kommentar