Nå som jeg har flyttet til Oslo, og merkelig nok har fått større plass enn de fleste andre stedene jeg har bodd de siste åra, har jeg laget meg min egen REISEKROK.  

Gjennom flere år på reisefot hit og dit har jeg spart opp noen småting herfra og derfra. Nå kan jeg endelig samle de på et felles sted, og sette sammen min egen reiseminnehistorie. De fleste gjenstandene er ikke så store, men de kan jo være like minnerike likevel.

Bamsen til venstre er fra en biltur rundt i Tyskland med fattern og bruttern da jeg var 11-12 år gammel. Å cruise avgårde i favorittbilen min – Audien vår – på den sykeste veien jeg hadde sett – Autobanen – med fire skrekkelig billige bokser med favorittsjokoladen – Kinder Maxi – var en knallmoro opplevelse!

Småtrolla til høyre tok jeg med meg fra en liten bod på Den Kinesiske Mur. Fint pakket inn i en like liten eske. Ikke særlig vanskelige å lage sikkert, men jeg har en svakhet for bittesmå søte figurer, og fant disse svært sjarmerende!

Og som jeg har nevnt før er jeg en shotteglassamler, og prøver å samle et glass fra hvert land jeg er i. Har totalt 17 stk, men kunne hatt 18 om ikke Australiaglasset mitt knuste på veien hjem =( Sjokk at det glasset jeg skaffet meg lengst vekk fra Norge knuste!

Glasset med bilde av en pirat gir meg en smule dårlig samvittighet hver gang jeg ser det. Vi var på en knøttliten øy nord i Honduras, og hadde funnet oss et stamsted fullt av pirateffekter, deilig tacosalat og svære dessertisboller. Kjæresten min er piratelsker og kunne virkelig ikke dy seg med å putte glasset i lommen da han fikk øye på disse artige shotteglassene. Og han som er verdens ærligste gutt ellers.. MEN vi tipset godt altså!

Så nå mangler jeg bare noen gjester som er like glad i å prate om reise som meg!

Velkommen!

Relaterte artikler

8 Kommentarer

 1. Annikens Verden

  Det er så artige med slike minner! Tenkte jeg også skulle skrive et innlegg om mine minner fra Thailand. 3 måneder etter hjemkomst et år, fikk vi trebenken vår fraktet til Norge med skip! Det var stas! Oppi benken lå alle suvenirene,- bokholdere i tre, store tre Buddhaer, lampe med mer 🙂 Vi har også kjøpt et maleri vi fikk innrammet hjemme i Norge, så det tok ikke store plassen. Litt mer krevende å få med seg bilde hjem fra Vietnam med glass og ramme, – men det gikk det også 😉 Herlige minner!

  Svar
 2. Annette

  Så koselig reisekork! :o) Likte atlaset på veggen!

  Jeg sliter også med å finne noen som vil prate like mye om reise som meg.. 😛 Prater hull i hodet på kjæresten min til tider.. 😛

  Veldig fin blogg forresten. :o)

  Svar
 3. Hamaca Reiseblogg

  Anniken: Såpass ja! En hel trebenk! Ikke verst. Sendte hjem noen skreddersydde klær fra Vietnam med seamail husker jeg, og det var kjempestas å åpne boksen, siden jeg nesten hadde glemt hva som var oppi. Du får bare si ifra om du er i Oslo da vettu, så er det bare å stikke innom 😉

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Annette: Takk, i like måte! Ser du skal til Afrika – så artig! Og en hel uke på safari høres jo knall ut. Gjelder bare å ha med seg nok minnekort til kameraet da 😀

  Kartet på veggen har jeg blitt veldig glad i. Har sittet mange ganger under der og planlagt mine neste turer.. Ligner veldig på et typisk klasseromskart da, men men.

  Hehe, kjenner til det problemet der ja. Kjæresten prater bare jus og jeg bare reise.. hihi! Bare si ifra om du er i nærheten, så kunne vi hjulpet hverandre å få ut litt reisepratefrustrasjon 😛

  Svar
 5. Robin

  Du vet.. at australiaglasset knuste betyr bare at du må dra tilbake for å skaffe et til 😉

  Svar
 6. Hamaca Reiseblogg

  Robin: Æsj, likte meg ikke så godt i Australia jeg.. Vil heller tilbake til et av de andre landa 😛

  Maria: Takk takk 😀 Er gøy med litt god plass etter halvannet år med knøttliten hybel på Rena merker jeg!

  Svar

Legg igjen en kommentar