Nå er den snart over. Reisetørken. Og takk og pris for det! Jeg har så vidt vært ute av landet de siste fire månedene! Kroppen min lengter etter nye opplevelser igjen!

For meg gir reising mer mening i livet enn de fleste andre ting. Den herlige følelsen av å lande i et nytt land, i en ny kultur, og ta til seg nye lukter, smaker og observasjoner gir meg energi og livslyst. Og det kjenner jeg spesielt nå som jeg har tilbragt mye tid i Oslo. Jeg liker Oslo, det er ikke det, men noen ganger føles det som livet mitt står på pause her i Norge. Og kroppen bare venter på å sette seg på et fly og trykke på «play» igjen.

Jeg hadde en veldig travel reisehøst hvor jeg besøkte både Spania, Makedonia, Trinidad & Tobago, Kina og Latvia på drøye tre måneder. Det var utrolig artig og jeg fikk mange flotte opplevelser, men etter alle reisene var det på tide å fokusere på litt andre gjøremål. Jeg hadde som mål å få lansert nettkurset i vår, og det har jeg gjort etter mye hjemmekontor-jobbing. Jess!

 

2016-04-07_0002

Bilder fra reise gjennom mellom-Amerika i 2010.

I høst begynte Kenneth og jeg også for alvor å prate om og tilbringe et halvår i sør-Amerika. Hvorfor ikke skrive masteroppgaven i utlandet, foreslo jeg, og ramset opp alle de vakre stedene i sør-Amerika vi enda ikke har besøkt. Spanskundervisningen og salsatimene vi tok i mellom-Amerika på vår jorda rundttur i 2010 måtte vi jo også holde ved like!

Etter litt vurdering av de praktiske utfordringene, var han på gli. Datoen for avreisen er nå satt og forberedelsene har så smått startet. 14. juli reiser vi til Rio! Det har enda ikke gått opp for meg at vi skal ut på langtur igjen da. Når jeg kommer over noe ny reiseinspirasjon kan jeg plutselig ta meg selv i å ønske at jeg kunne reise ut i verden i en lengre periode – men så kommer jeg på at det er jo det jeg skal! Jeg må klype meg selv i armen for å forstå at jeg nesten har et halvt år på å utforske sør-Amerika – et kontinent jeg enda ikke har besøkt! Guri, så spennende!

Mer om forberedelsene og reiseruta kommer snart!

 

2016-04-07_0001

Bilder fra reise gjennom mellom-Amerika i 2010.

Jeg har likevel greid å lure inn et par andre småreiser før den tid:

FLANDERN – Neste uke drar Mette, Elisabeth og jeg til Belgia og skal sykle fra by til by for å oppleve Europas vegetarhovedstad, sjokoladesmaking og andre kulinariske herligheter. Krysser fingrene for at været blir bra!

TYRKIA – Deretter venter to uker i Tyrkia med reisekompis, Thomas. Høydepunktet her blir å bo på grottehotell og fly varmluftsballong over det flotte fjellandskapet i Cappadocia. Ellers tenkte vi bare å reise litt rundt dit nysgjerrigheten måtte ta oss (men holde oss unna Syriagrensa, Ankara og Istanbul da).

UNGARN – I starten av juni skal jeg være med på en bloggtur til Ungarn som jeg enda ikke vet så mye om, må jeg innrømme. Men etter å ha besøkt Ungarn på bilturen i 2014 gleder jeg meg til å oppleve mer av dette landet!

 

Jepp, det var en liten oppdatering på hva du kan forvente deg her på bloggen fremover!

Hilsen ei jente som er superklar for å komme meg ut av Oslo! 

 

Relaterte artikler

9 Kommentarer

 1. Marianne - Glimt av verden

  Utrolig spennende med langtur i Sør-Amerika! Jeg har vært i flere av landene der borte, men det er fortsatt mye jeg gjerne vil se og oppleve. Tipper dere kommer til å ta med dere utrolig mange eventyrlige opplevelser hjem.

  Kappadokia er helt fantastisk! Skulle gjerne vært tilbake og bodd på grottehotellet og utforsket flere rare steinformasjoner 😀

  Svar
 2. Merete

  Ojojoj!
  Her var det mye å se frem til… Der kjente jeg en begynnende kløe i reisefoten min og 🙂
  God tur!

  Svar
 3. Renates Reiser

  Så mye spennende du har foran deg! 😀 Et halvår i Sør-Amerika høres helt vanvittig kult ut! Kappadokia er jo et av mine favorittreisemål. Et helt magisk sted!

  Synd jeg ikke hadde mulighet til å være med til Flandern, turen dit høres kjempekoselig ut. Håper dere får en fin reise 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Synd du ikke fikk blitt med til Flandern ja! Neste gang kanskje? ? Gleder meg skikkelig til både Cappadocia og Sør-Amerika – det blir gøøøøy!!

   Svar
 4. Lise-Marie

  Så utrolig spennende! Gleder meg til å følge deg på alle turene 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar