Har vært litt stilt på bloggen nå gitt, har nemlig hatt besøk av min gamle reisekompis, Kristian, i helga, og vi har både mimret og pratet om nye og gamle reisemål. For 2,5 år siden reiste vi sammen ut i den store verden for første gang, og visste lite om hvor mange opplevelser, situasjoner og nye bekjentskaper vi skulle få!


Bilder tatt av Kristian Skåsheim

På den tiden hadde vi null forpliktelser, all verdens tid og en eventyrlyst til tusen! Men mye har skjedd siden den gang. Kristian har fått seg både dame, hus og en sønn. Jeg reiste riktignok på enda en backpackertur med min nye kjæreste, men går nå andre året på høgskolen og har flytta til Rena.

Alt har plutselig blitt mye mer seriøst. Vi føler begge vi har fått forpliktelser. Huslån, studielån, kjærester og familie.. tida går, vi har begge rundet 23 og det blir forventet at vi snart slår oss til ro med gode jobber, stort hus og mange unger.

Men likevel tar vi oss i å lengte etter friheten.. Friheten vi hadde da vi reiste i vårt eget tempo igjennom Kina, Vietnam, Kambodsja, Thailand, Malaysia, og Singapore.  Spontaniteten ved å kunne gjøre som man ville der og da uten å tenke på andre enn seg selv. Lykkefølelsen ved å oppleve og lære nye ting hver dag. Ja.. det var tider det!

   

Heldigvis har vi fortsatt minnene.. bilder, video og mange slurvete dagboksider. Og ingenting er gøyere enn å sitte å mimre fra alle de artige stundene. Kanskje kommer det fram hendelser vi har glemt, ting som vekker gamle følelser til liv, eller morsomme historier man aldri kan høre nok ganger.

Det utrolige er at denne fantastiske turen faktisk er resultatet av en liten post på en reisefølgenettside, der vi begge bare var tilfeldig innom. Etter et par mailer og litt prating på msn fant vi ut at vi hadde mye til felles, og møttes for å bli bedre kjent. Så startet planleggingen; kikking på verdenskart, turer til Nomaden i Oslo og til vaksinekontoret. Plutselig sto vi på Gardermoen med hver vår sekk og hadde null peiling på hva vi holdt på å begi oss ut på.

For en følelse! For en tur! For en opplevelse!

Så det jeg vil frem til er: HOPP I DET!

Vil du reise – REIS, har du ingen å reise med – FINN EN, er du usikker på om du tør – BARE GJØR DET. Du vil ikke angre!

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Annikens Verden

  Jeg er så enig, så enig med deg i oppfordring! Følge hjerte og gjør det du har lyst til! Brått blir hverdagslivet full av rutiner og forpliktelser. Det er viktig å kunne leve litt i nuet, og rett og slett ikke vite hva som venter rundt neste sving! 🙂

  Svar
 2. Kristian

  Det er så sant som jeg skulle sakt det selv! 😉
  Vi har hatt en fantastisk reise! Det er helt sikkert!
  Det er helt utrolig hvor mye man lærer og opplever på en slik tur. Ta sjangser, oppleve nye ting og steder. Ikke minst, å møte nye mennesker og ta kontakt med dem.
  Det er egentlig bare å ta det første steget, å hoppe i det. Deretter ruller resten av seg selv..
  Det er virkelig å anbefale!

  Svar
 3. Hamaca Reiseblogg

  Anniken: Helt klart. Er så utrolig lett å havne i ensformige, forutsigbare hverdager..

  Kristian: Ja, har ingenting å angre på når det kommer til reisa vår hvert fall! Skulle gjerne tatt den om igjen! 😀

  Svar
 4. Randomjenta

  Så utrolig gøy, var sikkert en utrolig opplevelse! Det er jo ikke alltid at familie og venner kan reise når man selv ønsker, og da er det jo kjempeflott at man kan finne seg en turkamerat på den måten. 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar