– Hvor går neste reise da, spør de forventningsfullt. Venner, kollegaer og familie har for lengst vent seg til at jeg rømmer landet både titt og ofte. Det har tydeligvis blitt en selvfølge at jeg også har en ny reise planlagt i nærmeste fremtid. Men ikke denne gangen. Jeg må se flaut ned i bakken og røpe at nei – det har jeg faktisk ikke. 

 

Hamacareise-blogg-Ingeborg

 

HVA!? tenker du kanskje. En reiseblogger uten reiseplaner?! Hvordan kan det gå an? Har jeg gått lei av reising? Har jeg blitt gravid? Eller er jeg skadet? Neida, slapp av! Jeg er den samme eventyrlystne, fotoglade jenta jeg har vært de siste årene. Men jeg har flere prosjekter og samarbeid på gang som jeg trenger litt tid til å fullføre. Prosjekter som kan føre meg nærmere et levebrød innen foto og reise! Derfor har jeg bestemt meg for å drøye neste reiseplanlegging til etter nyttår. Og frykt ikke – jeg sitter på hauger av reiseopplevelser fra tidligere turer som bare venter på å bli skrevet ned her på bloggen!

Jeg merker det er litt uvant og ikke ha noen reiseplaner. Det er alltid så fint å ha noe å se frem til når dagene bare blir mørkere og mørkere. Likevel ruger jeg på mange reisedrømmer for 2015:

Indonesia står langt opp på lista mi. Jeg har reist til de fleste landene i Sørøst-Asia, men jeg har enda ikke opplevd Indonesia. En drøm er å reise Indonesia på tvers for å se hvordan landet forandrer seg fra vest til øst! Av mindre reiser håper jeg å kunne utforske Island og Istanbul. Jeg ser for meg at Island er en naturvakker bilturdestinasjon, mens Istanbul kan bli en eksotisk weekendtur. Noen litt fjernere drømmer er Madagaskar og Kirgisistan. Jeg har en forkjærlighet for øyer, og Madagaskar med sitt unike biologiske mangfold hadde derfor vært ekstra spennende å oppleve! De siste årene har jeg også blitt mer og mer nysgjerrig på å reise i stan-landene. Mye fordi det er få turister der, og fordi vi veldig sjelden hører om dem her hjemme.

Det gjenstår og se hvilke drømmer som blir til virkelighet!

Er det noe du har lyst til å lese mer om på bloggen fremover, si gjerne ifra! Reisemål i Kroatia, Japan, Slovenia, Nepal, Laos, India og Egypt står blant annet på lista over innlegg jeg må få skrevet. Ønsker du flere praktiske innlegg om foto og backpacking, eller andre spesielle reisemål?

 

Relaterte artikler

11 Kommentarer

 1. Lise-Marie Lia

  Det blir spennende å se hva som blir neste reisemål når den tiden kommer da. Når det gjelder hva jeg vil lese her, alt du nevner er supergøy 🙂

  Forresten synes jeg Oslo prosjektet deres er veldig spennende og hyggelig å følge med på!

  Svar
 2. Renates Reiser

  Det er jo litt rart å ikke ha reiseplaner lagt vil jeg tro, men på andre siden har du jo da fullstendig frihet til å gjøre det du vil og dra hvor du vil i tiden som kommer 😉 Jeg hadde det jo slik i sommer, og plutselig i løpet av høsten hadde jeg jo vært både her og der. Dessuten er det spennende å se hvordan prosjektene dine utvikler seg!

  Kirgistan har jeg også så utrolig lyst å besøke… Drømmer om å bo hos en nomadefamilie oppe i fjellene og ri på hest og gå tur hele dagen.. :p

  Svar
 3. Christina - Cavaforlunch.com

  Jeg tror ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting å ikke ha noen planlagte reiser fremover – da kan du jo bare legge beina på bordet, puste én gang ekstra og deretter se hvor drømmene dine tar deg hen. Uansett, så er det en god mulighet til å kunne ta en mulighet eller to på sparket 🙂 Lykke til med reisene!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, sant det, Christina. Det eneste kjipe er at jeg ikke har noe konkret å se frem til. Da blir ikke motivasjoen for å jobbe like god, merker jeg.. 😛

   Svar
 4. Reiselykke

  Island og Istanbul anbefales begge på det varmeste! Selv kunne jeg også godt tenke meg å se noen av -stan-landene 🙂 Madagaskar er vel heller ikke å forakte …

  Svar

Legg igjen en kommentar