Her om dagen satt jeg og kikket litt på noen gamle skoleoppgaver på en gammel harddisk. Da kom jeg plutselig over denne; en artikkel skrevet på videregående om hvordan jeg så for meg livet 10 år frem i tid. Nå har det gått snart 12 år, og det er på tide å se om spådommene stemmer!

Det var august 2005. Jeg var 17 år gammel og hadde akkurat startet på Medier og Kommunikasjon på Horten VGS. Vår første skriveoppgave ble delt ut og lød som følger: Skriv en reportasje der du intervjuer deg selv 10 år frem i tid. Og ja, det var lov å drømme litt.

Her er artikkelen jeg skrev for snart 12 år siden:

Haha, det er litt småkleint å publisere den her, men jeg synes også det er for kjipt å bare la artikkelen ligge på harddisken. Den sier jo faktisk en del om drømmene mine og hvorfor jeg har blitt den jeg er i dag. Jeg håper virkelig skrivestilen min har forbedret seg litt siden den tid da!

Haha, det er veldig rart å se tilbake på meg selv på denne alderen. Dette var lenge før jeg hadde vært utenfor Europa. Likevel kan det se ut som jeg hadde en stor interesse for reising, og det er jo kult å oppdage! Men hva med de andre punktene?

Hvilke punkter stemmer, og hvilke er helt på jordet?

Meg selv som forfatter – Vel, det stemmer vel ikke akkurat. Jeg har jo enda ikke skrevet noen bøker. Men jeg er jo reiseblogger, og skriver mye likevel. Det er rimelig nærme, er det ikke?

Reisemål: Maldivene – Dette har vært et drømmereisemål lenge, men jeg har enda ikke vært der. Hovedsakelig fordi jeg føler dette er et typisk bryllupsreise-reisemål.

«…etter en travel måned i Brasil» – Brasil har egentlig ikke vært et land jeg har ønsket sterkt å besøke de siste årene, men jeg var likevel en tur innom der på Sør-Amerikaturen før jul. En måned var derfor litt mye, men 2 uker er riktig!

Ikke et fast sted å bo – Tja, det stemmer jo noen perioder da. Da jeg backpacket i Sørøst-Asia og reiste jorda rundt hadde jeg ikke noe eget bosted, og da jeg reiste gjennom Sør-Amerika med buss i fjor leide jeg ut leiligheten. Men nå har jeg flyttet tilbake i leiligheten i Oslo da.

Reisedagbok hvor jeg skriver om reiser utenfor allfarvei – dette er jo faktisk veldig riktig! Reisedagbok = blogg, og jeg liker å reise utenfor allfarvei!

«…retter på skjørtet» – Det er SVÆRT sjeldent jeg går i skjørt, så dette punktet er veldig urealistisk. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler meg bare litt mer komfortabel i bukser eller kjoler. Skjørt er også ganske upraktisk til fotografering.

Dykket i 6 år og dykkeinstruktør – Det første stemmer faktisk veldig bra. Jeg tok dykkersertifikat i Thailand i 2009 (altså 4 år etter jeg skrev denne artikkelen), og har dykket litt rundt om i verden etterpå. Jeg har imidlertid ikke blitt dykkeinstruktør. Dessverre takler ikke hodet mitt så godt trykket, spesielt ikke hvis jeg tar flere dykk på en dag. Ellers kunne nok dette fort blitt en realitet. Jeg elsker fortsatt å være under vann!

Rina i California – Jeg har dessverre mistet kontakten med klassevenninne, Rina, men jeg vet at hun ikke er designer i California. Dette punktet stemmer derfor ikke. Men kanskje jeg ser henne snart på en reunion. Det hadde vært gøy!

Bugatti’n – Haha! I wish! Ifølge meg selv skulle jeg altså ha en Bugatti og en garasje, men ikke hus hjemme. Veldig logisk!

«Et slikt liv kunne vel alle ønske seg!» – Man kan vel si at dette er en særdeles romantisert måte å se livet som forfatter på. Og jeg tror det samme gjelder for reisebloggere i dag faktisk. Ja, vi får reise mye, og det er spennende. Men vi jobber også beinhardt uten å tjene stort på det.

 

Husker du hvordan du så for deg livet ditt for 10 år siden? Og stemmer det med hvordan det har blitt?

Andre innlegg om meg og min reiselidenskap:

6 Kommentarer

 1. Marthe Trana

  Haha, så utrolig morsomt å lese! Så bra at du tillot deg selv å drømme stort i ungdomstiden – flere burde tillate seg det.
  Da jeg var 17 ble jeg overbevist om at livet skulle skje innenfor gitte rammer, og man falt litt utenfor om man gjorde noe utradisjonelt. Jeg skulle derfor bli fisker (fra Nord-Norge vettu) eller ende opp i militæret. Heldigvis endret forestillingene seg etter et par år, og hei hvor mye kult man har opplevd!

  Svar
 2. Marianne - Glimt av verden

  Så gøy å kunne se tilbake på drømmer fra tenårene! Jeg vet ikke helt hvordan jeg i mars 2007 så for meg at livet kom til å være i mars 2017, men jeg holdt i hvert fall på med bacheloroppgave og lurte fælt på hvor jeg kom til å få jobb, så jeg husker at framtiden føltes temmelig uklar. Det endte med at jeg fikk telefon fra arbeidsplassen hvor jeg var i praksis den siste høsten på studiet, med spørsmål om jeg kunne tenke meg et kort vikariat. Jeg jobber der fortsatt – det kan jeg i hvert fall ikke huske å ha sett for meg for ti år siden 😀

  Svar
 3. Renates Reiser

  For et gøy innlegg! Alltid interessant å se tilbake og mimre over hvordan man trodde fremtiden skulle bli. Selv hadde jeg tusenvis av drømmer, og skulle både bli veterinær og reise jorda rundt og hjelpe dyr, skrive bøker og attpåtil ha en liten familie. Rart hvordan drømmer (og ikke minst realiteten) forandrer seg, haha!

  Svar
 4. Maria's Adventure

  Så morsomt å lese! Alltid artig å se tilbake på hva man forventet før i tiden. For ti år siden var jeg 15 år (og skikkelig fjortis), men så vel for meg noe lignende som situasjonen er i dag; straks ferdig med utdannelsen min og på vei ut i arbeidslivet. Litt kjedelig, men livet har bydd på mye mer enn jeg hadde trodd 😀

  Svar
 5. Silje

  Så morsomt å se tilbake, spennende å se at noe av fokuset ikke er så endret likevel!

  Svar

Legg igjen en kommentar