Er det noe jeg synes Norge mangler, så er det hengekøyer! Hva er vel ikke bedre enn å kunne legge seg til rette i en gyngende «seng» ute i naturen, på stranda, eller på terrassen.

Da jeg var ute og reiste fant jeg hengekøyer overalt. De var som offentlige benker her i Norge, hang rundt her og der, og kunne brukes av hvem som helst. Den får folk til å stresse ned og stoppe opp i den ellers så stressende hverdagen.

Når man ligger der og gynger for seg selv, begynner tankene å fly. Man kan ligge å se opp mot himmelen og det store verdensrommet over oss. Undre seg over ting, tenke over sin livssituasjon og kanskje komme fram til nye løsninger? For er det ikke akkurat slik vi mennesker har utviklet oss? Noen har stoppet opp og begynt å undre seg over en ting, og prøvd å finne svaret på det, og plutselig har vi funnet ut at jorden er rund, og at det finnes mange mange tusen andre planeter der ute.

Om jeg hadde hatt plass på rommet mitt, ville jeg hengt opp en hengekøye her og nå. Finnes det noe negativt ved hengekøyer? Nja, de kan vel falle ned? Men ellers synes jeg de er en fin oppfinnelse som bør brukes når anledningen byr seg. Ikke det at hengekøyer er det eneste stedet å stresse ned, men det er noe eksotisk ved det. Når vi tenker ordet «hengekøye» er det vanskelig å ikke se for seg den hvite stranda og palmene på hver side, eller hva? Sett på din yndlingsmusikk, gjerne litt reggae eller annen rolig musikk, lag deg en deilig smoothie og legg deg ned. Nyt øyeblikket, og ta deg en liten ferie i hverdagen.

Mitt forhold til hengekøyer: Jeg har alltid vært fascinert av disse hengende huskelignende liggestolene, men jeg har vel aldri eid en selv som jeg har hengt opp på egenhånd. Men da jeg var i Honduras i vinter kjøpte jeg meg en fin en for bare 170 kroner, og tok med meg den hjem. Den ligger dessverre fortsatt i en pose på rommet mitt, og venter på å bli hengt opp, men vi får se om jeg ikke får meg en større leilighet etterhvert.

En annen ting er at jeg faktisk ble sammen med kjæresten min i en hengekøye! Under stjernene på Koh Tao i Thailand, veldig romantisk var det! =)

– Hva er ditt forhold til hengekøyer?

 

Legg igjen en kommentar