Snart er det på tide å skrive 2015 i dagboken. 363 dager av 2014 har gått. Nå er det bare to igjen! Å ta et tilbakeblikk på året tror jeg kan være nyttig både for å sette pris på det man har opplevd, og for å reflektere over hvilke forandringer man vil gjøre i livet i året som kommer. 

Jeg synes 2014 alt i alt har vært et godt år. På en del områder har året overrasket meg og blitt bedre enn forventet, mens jeg er litt skuffet over meg selv på andre. Om noen minutter drar jeg på hyttetur til Rauland der jeg skal tilbringe nyttårsdagene. Der håper jeg å få skrevet ned en liste med mål for neste år – både når det gjelder reise, business, hobbyer og sosialt liv. Jeg liker å ha en konkret liste med ruter foran jeg kan krysse av når målene er nådd. Å sette et kryss i ei rute kjennes ekstra motiverende, synes jeg! Godfølelsen kommer og forteller at nå er du bittelitt nærmere å bli fornøyd med året!

 

Tøyen-Oslo

 

Dette er mine høydepunkt i 2014:

 

NEPAL – første alenereise

Nepal var et stort reiseskritt for meg. Det var min aller første hele alenereise. Selv om jeg besøkte min nepalvenninne, Ritika, på deler av turen, reiste jeg for det meste på egenhånd og fikk kjenne på fordelene og ulempene ved å ikke reise sammen med noen andre. Mine beste minner fra Nepal er hverdagslivet hjemme hos Ritika i Damak, Holifeiring og gatevandring i Kathmandu, soloppgang og paragliding i Pokhara, og momos – nepalske dumplings fylt med deilige krydrede grønnsaker.

Nepal-Hamacareise1

Nepal-Hamacareise

 

MAROKKO med 14 andre reisebloggere

I mars – to dager etter jeg kom hjem fra Nepal – var jeg så heldig å få bli med til Marokko med 14 andre norske reisebloggere. Vi fikk oppleve vakre markeder, flotte templer og nydelig mat i Marrakech, før vi ble kjørt ut i ørkenen til en luksuscamping. Det var veldig gøy å møte andre norske reisebloggere ansikt til ansikt og finne ut hvor like vi var på mange måter. På grunn av vår felles reiseinteresse, ble vi kjapt en sammensveiset gjeng.

Marokko-Hamaca Marokko-Hamaca

 

SKOGTURER

Selv om det har blitt altfor få skogturer i år, har jeg satt pris på hver og en av dem jeg har vært på. I vår var jeg på en hyggelig båltur med Thomas til Svartkulp med kakao og marshmallows. Ikke lenge etter var Kenneth og jeg på en fin gåtur i østmarka. I tillegg har det blitt noen badeturer til Sognsvann og noen blåbærturer både i marka og i Hof. Noen pauser fra «stor»bylivet trengs virkelig i ny og ne!

Skogtur-marka-oslo Skogtur-marka-oslo2 blåbærtur-hamaca

 

ØST-EUROPA på fire hjul

For fjerde året på rad fortsatte Kenneth og jeg vår biltur-tradisjon. Denne gang kjørte vi ned gjennom Tyskland, Tsjekkia, Ungarn, Kroatia, Slovenia og Østerrike. På tre uker rakk vi vennebesøk og bysightseeing i Budapest, øyhopping i Kroatias skjærgård, samt vin, kirsebær og fjellturer i Slovenia. Landet jeg ble mest overrasket over var Slovenia – et lite, men utrolig vakkert og innholdsrikt land! Hit må jeg tilbake!

øst-europa-biltur-hamacareise2

øst-europa-biltur-hamacareise øst-europa-biltur-hamacareise3

 

POLEN

I slutten av juni ble det en liten svipptur til Polen på bloggtur sammen med tre andre norske reisebloggere. Jeg hadde aldri vært i Polen før og ble veldig positivt overrasket over de lange strendene og det hektiske utelivet i kystbyen, Sopot. Bare synd det ikke var noe badevær.

Polen-Hamacareise

 

TROMØYA-sommer

Husker du den sommeren det var så varmt i sjøen? Man kunne bare hoppe rett utti uten å kjenne en eneste grøsning! Og det var ingen maneter! Ja, det var sommern 2014, det! En sommertur til familien på Tromøya er en obligatorisk del av sommeren min. I år fikk jeg lurt til meg fire dager fri fra fotobutikken, og da ble det tur til det vakre sørland.

Tromøya-sommer-Hamaca

 

FILMJOBBING

På sensommeren og i høst har jeg vært med på tre artige filmoppdrag. På Lillestrømdagene filmet jeg konserten til Love Shack, mens på Sel Dansefestival løp jeg rundt på scenen og filmet Ole Ivars og Rune Rudberg. Selv om det ikke er helt min type musikk, var det uansett en veldig morsom og lærerik opplevelse! I tillegg var jeg med og filmet en musikkvideo med Olzen med min kollega, Helge. Den er og finne på NRKs jukeboks for øyeblikket 😉

konsertfilming-hamaca

 

EGYPT

Presseturen til Egypt ble dessverre ikke helt som forventet med både matforgiftning og en del endringer i programmet. Men jeg var veldig fornøyd for at jeg endelig fikk testet dykking i Rødehavet da! Livet under vann var over all forventning! Vi fikk se både en stor dugong, mange flotte skillpadder og tusenvis av fargerike fisk. Og ikke minst hadde jeg hyggelig selskap av andre reisebloggere =)

egypt-hamacareise egypt-hamacareise2

 

JAPAN

Tre uker i Japan gjorde virkelig et innhugg i lommeboka, men for et artig og spennende land! Selv om en uforutsett tyfon plutselig gjorde at vi måtte forandre reiseplanen underveis, fikk vi besøkt flere storbyer; Osaka, Kyoto, Hiroshima og Tokyo, utforsket Japans varme kilder i Beppu og vært på fjelltur i de japanske alepene. Det jeg husker best er likevel mange av de små detaljene som skilte Japan fra resten av Asia og verden. Samt det sykeste showet jeg har vært på noen gang – Robot Restaurant.

japan-hamacareise japan-hamacareise2 japan-hamacareise3

 

OSLO360 lansering

I 2014 har jeg oppdaget hvor utrolig gøy det er å være turist i sin egen by. Det er så lett å tenke at man må ut av Norge for å oppdage noe nytt og finne spennende fotomotiver, men sånn er det jo ikke! Sammen med Thomas har jeg fotografert i kjente deler av byen vår, og oppdaget nye sider ved Oslo jeg ikke visste om fra før. Etter Japanturen bestemte vi oss for å lansere en egen Oslo-nettside og legge ut et Oslobilde hver eneste dag. Vi valgte å kalle den OSLO360 fordi vår ambisjon er å uforske Oslo i alle retninger.

Oslo360-bilder-fra-oslo

 

Takk for at du ville følge meg på mine reiser i 2014. Jeg er veldig takknemlig for alt det spennende jeg har oppleved og lært i år. Nå er jeg veldig spent på hva 2015 vil bringe, for det har jeg nemlig ingen peiling på! Håper du vil slå følge med meg videre på reisene mine i det nye året!

Ønsker deg og dine et strålende nytt år! 

 

Relaterte artikler

16 Kommentarer

 1. Geir

  En av mine store høydepunkt i 2014 var å oppdage bloggen din. Jeg er følger og avfølger en god del reiseblogger – det er få som klarer å opprettholde interessen over tid. Men du har klart det, og det har vært nyttig, interessant og veldig morsomt. Håper lista di blir kortere enn opplevelsene du får i 2015!

  Svar
 2. Mstraveltipsy

  Har vel fulgt mer eller mindre alle de innleggene du nevner her og gleder meg til å følge deg videre i 2015. Du skriver veldig bra og har fantastiske bilder 🙂 Godt nyttår!

  Svar
 3. Eleanor

  Så utrolig flott år du har hatt, du er så heldig! Elsker Oslo360 nettsiden din, for et flott konsept!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, året har reisemessig vært veldig godt! Så gøy du liker Oslo360 – håper vi får stablet prosjektet ordentlig opp på beina i løpet av 2015.. 😉

   Svar
 4. Helene

  For et spennende år!:D Japan ser virkelig helt fantastisk ut. Marokko og Nepal er også høyt på ønskelisten. Har du en favoritt blant landene du besøkte?
  Godt nyttår!:)

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Favoritt? Hmm.. alle turene hadde artige høydepunkter, men jeg tror det må bli Nepal! Lærte og opplevde veldig mye spennende på den turen! Jeg kan lett anbefale å reise dit altså! 😉

   Svar
 5. Renates Reiser

  Wow, du har virkelig fartet rundt! 2014 virker som et fantastisk år for deg, både i innland og utland og businessmessig 😀 Japan fristet du meg veldig med! Håper du får et strålende nytt år med mange flotte nye opplevelser! 😀

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, det har blitt en del farting, men du har vel rukket enda mer vil jeg tro? Japan bør du absolutt vurdere! Et kjempemorsomt og sært land å reise i 😉 Godt nytt år til deg og!

   Svar
 6. Lise-Marie Lia

  Det har vært kjempespennende å følge med på alt du har gjort og alle steder du har reist i 2014. Både Nepal og Japan var veldig interessant å lese mer om, men jeg likte også veldig godt å lære mer om de Europeiske landene dere var innom på bilturen deres! Osloprosjektet deres er også kjempemorsomt å følge med på!

  Gleder meg til å lese videre i 2015 uansett hva du finner på 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk for at du har vært en trofast følger på reisene mine, Lise-Marie! =) Du er hjertelig velkommen til å være med meg videre!

   Svar
 7. Marias reiser

  For et utrolig reiseår! Jeg må si at jeg er mest misunnelig på Japan-turen. Jeg har jo vært der selv, men det var bare så vidt – Tokyo i noen dager. Du fikk virkelig opplevd mye! Godt nyttår 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Japan-turen var et høydepunkt, ja! Et utrolig sært og morsomt land på mange måter! Du får ta deg litt lengre tid der under neste besøk! =) Godt nytt år til deg og, Maria!

   Svar
 8. ReiseLiv

  Oi! For et fantastisk reiseår! Du har virkelig fått til å reise mye! 😀

  Det er så gøy å følge deg på reisene dine! Gleder meg til å «bli med» på enda flere reiser i 2015! Godt nyttår 🙂

  Svar
 9. Hamaca Reiseblogg

  Hehe, sier du! Dere hadde jo litt av en backpackertur dere og! 😉 Hyggelig at du vil følge med videre på reisene mine, Liv!

  Svar

Legg igjen en kommentar