Tusen takk for masse flotte yndlingsreisemål! Jeg ble faktisk overrasket over å se at det var såpass mange ulike yndlingsreisemål, med unntak av London da. Inspirerende! Under følger alle yndlingsreisemålene, og vinneren av konkurransen.. 

20121106-N23A2644


Her kommer alle yndlingsreisemålene:

1. Elizabet
Verdens beste reisemål: CORNWALL i Storbritannia. Hvorfor:
1. Vill og vakker natur.
2. Fantastisk historie og kultur.
3. Verdens beste Fudge ( karamell)

2. Maria
Mitt favorittreisemål har i mange år vært LONDON (England)! London har en helt egen atmosfære synes jeg, avslappet, men kul! Byen har jo også noe for alle og en hver, om du så er glad i historie, mat, shopping, uteliv, eller om du liker å slappe av og titte på folk (og dyr!) i en av de mange varierte parkene. London er en by jeg alltid har lyst å reise til!

3. Maja
Mitt yndlingssted er rett og slett LONDON i England. Jeg er ung og student, så så veldig mye reising har jeg ikke fått gjort enda. Men jeg var en langweekend i London for ikke så lenge siden, og jeg kan trygt si at byen er magisk. Vi prøvde ut de mest “turistiske” tingene, sånn som madame taussauds, london eye og harrods for å nevne noe. Folkene, stemningen og vennligheten er nesten overveldende, og det føltes veldig trist å komme tilbake til kjipe og innadvendte nordmenn etter endt tur. Jeg vil så absolutt tilbake til London, eller Storbritannia generelt for å utforske mer. Fantastisk sted!

4. Lise-Marie
Da jeg gikk i 2. klasse var min familie (mamma, pappa, lillebror og meg) på ferie sammen med nabofamilien… Vi tok fly til fantastiske Trinidad & Tobago, og lånte pappa sin fetter sin seilbåt og seilte rundt mellom mange av øyene som ligger i Caribbean i en måned! Vi besøkte mange land (øyer) men jeg vil dra frem ett sted som var spesielt fantastisk i tillegg til selve Trinidad & Tobago der det var yrende liv og karneval da vi var der.
TOBAGO CAYS ligger i øyriket St. Vincent og Grenadinene, og er ubebodde vakre øyer som vi lå på anker utenfor. Jeg trenger egentlig ikke skrive tre setninger, det er bare å se på bilder på nettet; men turkis vann, hvite strender og palmer med kokosnøtter er vel ganske beskrivende
Så jeg vil GJERNE reise tilbake til vakre Caribbean og seile rundt blant øyene der borte.

5. Hanne Marit
CUBA!! Etter å ha vært såpass isolert over mange år har de klart å beholde noe genuint med sin egen kultur. Uten innflytelse utenfra, på godt og vondt, finner man noe autentisk med både folka og stedet. Det er utrolig befriende å befinne seg i et land som er upåvirket av amerikanske fastfoodkjeder og lettkledde reklameplansjer. Kjøp deg en flaske rom, sett deg på Maleconen og dans deg inn i nye vennskap! Reis dit =)

6. Tone B
LANZAROTE er en flott øy med mange severdigheter f.eks kaktusfarmen, mirador del rio, papegøyeparken og grottene. Godt klima. Kan anbefales.

7. Anne S
Mitt favorittsted er NEW YORK. Byen er regelrett magisk, og for en som elsker musikaler finnes det neppe noen bedre plass.

8. Marit K
Mitt favorittsted er GRAND CANARIA. Det er en øy som har alt.
Storbyferie(Las Palmas),
Sol/strandferie. Her er det flere valgmuligheter.
Tur/fjell. Fantastisk turterreng.
Det er bare å velge. I tillegg er det overkommelig reisetid, og lett å komme seg dit.

9. Natalie
Mitt favorittreisemål hittil er TULUM, Mexico. Masse historie, vakre strender og deilige drinker. Definitivt et sted både jeg og samboeren vil tilbake til. Et paradis!

10. Lene K
Mitt favotitt reisemål må være ZAKYNTHOS i Hellas!
Hvite strender og turkis klart hav!
Du kan kjøre båt ut å finne din egen private blå lagune <3
Man kan svømme inn i grotter og under arches i fjellet.
Stedet er kjent for sine svære havskilpadder som du kan være heldig å få bade siden av 🙂
En naturopplevelse av de sjeldne 🙂

11. Ingvild
Mitt reisetips er PORTO i Portugal. En fantastisk flott by med noe for en hver smak! Herlig(og ikke minst billig) mat, fine strender rett ut i atlanteren(ok, 17grader er for tøffinger, men etter å ha grilla seg i sola så bader selv den største pysa) og ikke minst flotte shopping muligheter! I tillegg så har byen godt utviklet kollektivtransport, som tar deg rundt i byen hele døgnet. Glem superturiststedene – her får du være superturist uten at alle andre rundt deg er det.

12. Julie B
Jeg var i SANTA MARGHERITA på den Italienske rivieraen i sommer. Nydelig, sjarmerende liten by, med masse gode restauranter – her smaker alt man får himmelsk!
Bodde på Hotel Continental, føltes ut som om vi var med i en James Bond-film.
Spiser du lunsj på hotellet sitter man rett i vannkanten, og kan stupe uti turkist vann etter den beste bresaola med parmesan, olivenolje og ruccola.
Fikk også den beste spaghetti vongole på Da Emilio.

13. Dina
EL NIDO – Palawan – Filipinene.
Er eksotisk og vakkert.
Ligger litt utilgjengelig for dei store turistmassar og er difor enda ganske eutentisk og ikkje for mykje utbyggd.
Avslappande og vennleg atmosfære med mulighet til diverse utflukter og aktivitetar.

14. Oline
Great Barrier Reef i AUSTRALIA! Snorkling på timesvis i uforglemmelig koralrev og delig lunch på båt!

15. Mailen
TIOMAN ISLAND, Malaysia
Definisjon av paradisøya er for meg Tioman som ligger på østkysten av Malaysia.
Fantastiske strender, nydelig natur, god mat og fremdeles ikke turistifisert 🙂
Anbefaler bungalow på stranden, vakre bøker og medidativ spilleliste på mobilen.

16. M. Fosslie
LONDON – elsker den travle byen og hyggelige mennesker. Billig og morro og shoppe der. I Camden er det et kjempe marked som vi bare må dra til hver gang. Loving it.

17. Hilde M
Jeg vil gjerne reise tilbake til CRYSTAL RIVER i Florida, USA. Her var jeg med på å snorkle sammen med sjøkuer! En fantastisk opplevelse. Jeg var 3 måneder gravid med min yngste sønn da vi var der i 2010, og når jeg snorklet rundt i vannet kom plutselig en liten sjøku-baby bort til meg og snuste lenge på magen, kom og så meg dypt inn i øynene og snuste på magen igjen! En helt fantastisk opplevelse, og jeg kommer aldri til å glemme de vakre øynene til den lille sjøkuen! De store var også fantastiske, men nærkontakten med den lille som merket at jeg var gravid var så rørende! Etterpå fikk jeg vite at sjøkuer har samme hørsel så delfiner, så han hørte nok hjerteslagene til prinsen i magen min! Etter opplevelsen med sjøkuene var vi og snorklet med skilpadder og hadde en fantastisk opplevelse. Ikke langt unna ligger noen av verdens vakreste streder i Clearwater, i tillegg til fantastisk outlet shopping! Hit må jeg tilbake om et par år når jeg kan ta med begge barna på opplevelsen!
Her er link til de som arrangerer turer: http://www.birdsunderwater.com/manatee_tours/index.html

18. Inger-Marie
Mitt paradis er KOH LANTA,Thailand <3
Solfylt, fredelig, fantastiske strender og mennesker. Servering av kokosnøtter på stranda rett fra trær, gratis 😉 Nydelig mat, nydelig rett og slett!!!

19. Silje Kristine
England, LONDON.
Jeg liker London på grunn av de fantastiske musikalene.
De skjarmerende aksentene.
Og av en eller annen grunn synes jeg at England er romantisk, kanskje fordi jeg ser for mange britiske romantiske komedier.
Ps. en «Full English Breakfast» er absolutt verdt å prøve!

20. Marit I
KØBENHAVN! Byen som passer alle. Tivoli for barnefamilier, nyhavn for de som vil sitte og nyte det pulserende livet i byen og mange fantastiske butikker for venninnegjengen som er på shoppingtur.
En fargeglad by med hyggelige mennesker, samt nærhet til det meste – også flyplassen.

21. Ragnhild
Jeg ville reist tilbake til SINGAPORE! For et land, og for en beliggenhet! I Singapore finner du alt du kan ønske deg av shopping og «urbane» opplevelser, og rett utenfor landregrensene, en kort buss eller flytur unna, ligger Malaysia, Indonesia og Philipinene. Whats not to love!

22. Kristian S
Mitt ynglingsreisemål er KOH PHI PHI – Thailand. Dette er fordi jeg var på min første backpacker tur til sørøst asia og på denne turen fikk jeg mange gode minner spesielt fra dette stedet. Vi (meg og mitt reiseflølge) ble kjent med mange «lokale» som jobbet på en bar hvor de drev med noe som heter Poi på kveldene. Vi ble så fasinert av dette, at vi ville lære så mye vi kunne av det. Vi lærte mye, ble kjent med mange og hadde det helt fantastisk! Det var en drøm! Dette er et sted jeg definitivt vil tilbake til!

23. Linda
En av mine fineste reiser var en reise til MYANMAR (Burma), en reise med sykkeltur i område rundt Bagan med sine flotte gamle templer, oppholder ved Inle Lake med alle stolpehusene, Shwedagon Pagoden, fotturer utenfor allfarvei, overnatting i kloster , bad og sol ved Bengalbukta. En eventyrreise utenom det vanlige. Fine minner å ha i ”minneboka”!

24. Siril
Mitt beste reisetips er rett og slett MADAGASKAR!
Det er et fantastisk land som det foreløpig reiser få turister til, så man får muligheten til å bli kjent med folket og autentisk kultur. Madagaskar har alt fra lange, deilige strender til apejungel og fjellandsbyer. Det er lite kriminalitet og folk er veldig hjelpsomme og gjestfrie. De fleste snakker fransk, få kan engelsk. Nydelig, eksotisk frukt får man enkelt tak i på markedene, som for så vidt er en fantastisk opplevelse å besøke. For å komme seg fra a til å i byene bruker man gjerne Tuk-tuk, vogner som faktisk blir trukket av barbeinte menn. Det er dessverre en del fattigdom, men folk er likevel så smilende og glade at man blir minnet på hvor viktig det er å sette pris på det man har, i stedet for å klage over det man ikke har.

25. Maria P
GRAN CANARIA er min yndlingsmål. Varm og tørr vær, liten men så søt kjøkken på hotellet, varmt hav invid hotellet.

26. Julie S
LONDON i Storbritannia. Enkelt å komme seg rundt, god service og god turistinformasjon! Jeg likte hvor velstelt det var der, og det var grønt og fint selv på de mest travle stedene. Maten var god og hotellene fine.

27. Tone
Jeg syns ikke det var så lett å finne en nr. 1, for det er så mange plasser jeg har blitt glad i eller hatt utrolig fine opplevelser. Gambia, Afrika var f.eks helt utrolig. Veldig uvirkelig. Har også blitt ekstra glad i både Side i Tyrkia og Arguineguin + Puerto Rico, Gran Canaria selv om dette er typisk turistfeller 😛

.. men: Mitt nr. 1 reisemål er RHODOS, Hellas. Jeg og ei venninne var der på «husmor»-ferie. Steinstrand (ble kjempe skuffet når jeg så det første gangen, men det er jo egentlig genialt – å nå liker jeg stein bedre enn sand. Bare å ha crocs eller noe når du skal ned til vannkanten for å bade.) Nyyyydelig farge på vannet. Mye dyr; hunder, katter, esler, geiter – det krydde, uten at det var slitsomt/påtrengt. Flotte, kjekke og solbrune grekere – vi hadde begge menn hjemme, men det er noe ingen har vondt av å hvile øynene på 😛 En UTOLIG gjestfrihet, FANTASTISK mat. Fin historie. Sjarmerende bebyggelse – ett paradis.

28. Oscar
Beste reisemål? JERUSALEM. veldig spennende, Var der ,rett får siste intifada. Jerusalem rommer hele vår kultur/bakgrunn. Veldig spennende, kontrastfylt by. Gamlebyen spesielt, gikk i Jesu fotspor, opplevde begge sider, Sabbathsmåltid, guidet tur til palestinske hjem, Spennende.

29. Karoline
Mitt yndlingsreisemål var definitivt PRAHA! I byen var det utallige flotte bygninger å se på, blant annet den astromiske klokka – fantastisk flott syn. Byen var perfekt for shopping med et kjøpesenter på 300 butikker i tillegg til masse koselige småbutikker. Skal man til Praha MÅ man besøke bodene på Old town square – de ser shabbye ut, men jeg tør påstå at de selger de BESTE pølsene du noengang har smakt. Etter kjøpet er det bare å sette seg ned på brosteinene med en varm pølse og en god øl og nyte musikken som spilles rundt deg. Byen hadde masse serverdigheter som bare må oppleves. Praha har en sjarm jeg aldri vil glemme!

30. Bente
Mitt drømmereisemål er ISLAND, så mye å fotografere, så mye å oppleve! En annen nydelig plass på denne jorden er MAKARSKA i Kroatia. Vennlige folk, god mat og vakker natur 🙂 Flotte utfluktsmuligheter og vakre solnedganger 🙂

31. Veronika
CINQUE TERRE i Italia er uten tvil mitt favorittreisemål til nå!

32. Sabine
Mitt favoritt reisested må være BARCELONA, den byen har ALT! Den har havet, kjøpesenter, gamledelen, museer, fotball, musikk og sist men ikke minst alle trivelige gamle Spanjolene som gjerne hjelper deg vil bare vil slå av en prat.
Desverre er det mye kriminalitet, som lommetjuveri og raning, men selvom jeg har vært der 1-2 ganger i året i 7 år så har jeg aldri blitt utsatt for noenting.
Har man små barn så er det jo lekeplasser og små parker over alt og det er akvarie og dyrehage der. Når man skal til barcelona så trenger man ikke bo midt i byen, man kan f.eks bo på selva del mar som ligger 2 km nord, der det er meteo som går rimelig ofte. Så man kan dra inn til barcelona By når man vil. Selva del har en utrolig fin strand (nesten) uten selgere og et ganske stort kjøpesenter med butikker, kino og spillhall.

random-number

Takk til alle som har vært med i konkurransen og delt sitt yndlingsreisemål med oss andre reiseglade =) Jeg har helt klart fått nye steder på reiseønskelisten selv og!

For å trekke ut vinneren av konkurransen er alle deltagerne satt i den rekkefølgen de sendte inn sitt svar. Jeg har så brukt en «random number generator» for å trekke ut et tilfeldig nummer.

Og vinneren av påskekonkurransen er…

påskekonkurranse-vinner

Dinas yndlingsreisemål er EL NIDO på Filippinene. Du vil bli kontaktet på e-post, så sender jeg pakken til deg så snart jeg får adressen din =)

Ha en strålende påske, folkens!! 

PS: Hvis noen ikke fikk mulighet til å delta i konkurransen og vil dele sitt yndlingsreisemål, er det bare å legge inn en kommentar under her =)

 

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Randomjenta

  Så mange spennende reisemål, og gratulerer til vinneren! 🙂

  Synes det er vanskelig å velge ut et yndlingsreisemål selv, klarer å forelske meg i altfor mange av stedene jeg besøker 😛 Bagan i Burma må være en av de kuleste stedene jeg har vært da!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, samme her! Satt og tenkte på mitt eget yndlingsreisemål mens jeg fikk inn alle svarene, men det er ikke lett å velge ut ett altså! Er enig med at Bagan kommer veldig langt opp på lista altså – utrolig nydelig plass!

   Svar

Legg igjen en kommentar