Vi reisende blir mer og mer avhengig av mobiltelefonen. Det er fordi det er så mye genialt den kan hjelpe oss med! Jeg tenker derfor det er på tide å starte en ny spalte med mine anbefalinger til hendige reiseapper.

Første app jeg vil presentere er Trail Wallet. Den har jeg blitt veldig glad i på reisen vår i Sør-Amerika. I dag viste jeg også et screenshot av reisebudsjettet mitt for november på Snapchat (@Hamacareise), og da kom det flere spørsmål om hvilken app jeg bruker for å holde oversikt over pengebruk.

Før reisen til Sør-Amerika researchet jeg meg frem til at et budsjett på 350 kroner dagen per pers ville være mulig å holde. Det ville også være et budsjett vi kunne ha råd til, selv om Kenneth er student og jeg ikke hadde så mye inntekter underveis.

Da vi hadde vært en måned i Sør-Amerika visste vi at vi lå et stykke over budsjett. Brasil og Argentina er nokså dyre land å reise i. Men bortsett fra kostnadene på bosted og transport hadde jeg ikke orket å skrive ned alt vi brukte hele tiden. Vi hadde derfor lite oversikt over hvilke kostnader som sprengte budsjettet vårt.

Jeg satt meg derfor ned og testet en del ulike budsjett-apper, og kom frem til at Trail Wallet så ut til å ha de funksjonene jeg lette etter, og enda litt mer.

 

Kort om appen

Navn: Trail Wallet
Hva gjør den: Gir oversikt over penger brukt på reisen per dag, måned og hele turen, og gir mulighet til å legge inn kostnader i ulike valutaer
Pris: Gratis opp til 25 «innlegg/poster», deretter kan appen oppgraderes for 55 kr
Platform: iOS

Det er ikke veldig ofte jeg betaler så mye som 55 kr for en app, men for denne var det vel verdt det! Trail Wallet gjør det veldig enkelt og raskt å legge inn kostnadene underveis på reisa. Den er faktisk så lett å bruke at jeg har husket å legge inn kostnader hver dag i flere måneder!

Appen er utviklet av paret bak reisebloggen, Never Ending Voyage, og det kommer tydelig frem at disse menneskene vet hva vi reisende trenger!

 

Hvordan fungerer den?

Når appen er igang velger du «Add New Trip» og skriver inn navnet på reisen din. Jeg har f.eks kalt min reise «Sør-Amerika 2016». Deretter er det lurt å legge inn litt mer informasjon om turen ved å trykke på i’en til høyre for navnet. I vinduet som da kommet opp kan du blant annet velge daglig budsjett og hvilke valutaer du skal bruke på turen. Deretter trykker du «Done».

 

 

Ved å trykke på navnet på turen din kommer du inn på dashbordet. Her får du en oversikt over de siste syv dagene, hvor mye som er igjen på budsjettet, hva som er brukt i gjennomsnitt per dag og hvor mye du har brukt på hele turen. For en mer detaljert visning kan du trykke på kaka nede til venstre eller klokka nede til høyre.

Ved å trykke på den grønne knappen nederst med et plusstegn på legger du til en ny kostnad. I dette vinduet stiller du inn valutaen du handler i, taster inn prisen, legger til et notat, setter den i en kategori og velger dato. Deretter trykker du «save», og kostnaden er lagt inn. Også er det bare å gjenta dette for hver nye kostnad.

Du kan selv bestemme hvilke kategorier og tags som skal brukes. Jeg har f.eks valgt å ha en tag for hvert land, slik at jeg kan få oversikt over utgiftene for hvert enkelt land.

Det jeg likte ekstra godt med Trail Wallet er at det er mulig å legge inn kostnader i ulike valutaer, også regner appen automatisk om til kroner. Genialt!

Hvis du vil ha full kontroll over pengene du bruker på turen, er Trail Wallet en skikkelig hendig reiseapp!

Hvordan holder du oversikt over hvor mye du bruker på reisen?

Relaterte artikler

9 Kommentarer

 1. Pauline

  Denne skal jeg laste ned! Det blir nok mye lettere enn mitt excel dokument, som jeg aldri orket å fylle ut. Så mye bedre med en App som gjør jobben for deg;) Takk for at du delt!

  Svar
 2. GlobetrotterElisa

  Dette var en super app! Jeg tar alltid det regnestykket når jeg kommer hjem. Litt sent å rette opp et sprengt budsjett da… he he. Men nå har jeg ikke vært ute å reist over en lengre periode på lang, lang tid, så jeg har derfor heller ikke hatt behov for å ha noen oversikt underveis. Denne appen skal jeg helt klart bruke på når jeg kommer meg på en skikkelig langtur igjen 🙂

  Svar
 3. Geir

  Det er ikke ofte jeg følger sånne App-råd bortsett fra …. hele tiden. Men denne virket enda mer fristende enn alle de andre jeg laster ned. Hvorfor: The killer feature er de forskjellige valutaene og automatisk konvertering. Jeg har allerede løpt og lastet ned.

  Svar
 4. Renates Reiser

  Så bra tips! Jeg har aldri reist på strengt budsjett, annet enn at jeg som oftest setter over en viss sum på reisekredittkortet, og forteller meg selv at jeg ikke skal bruke mer enn de pengene jeg har der. I de fleste tilfeller har det gått greit, og jeg prøver som alltid å reise billigst mulig, men uten at det skal gå på bekostning av opplevelser jeg virkelig vil ha (kjipt å komme hjem og ikke fått gjort halvparten av det man kunne tenke seg fordi man ikke gav seg selv råd).

  Svar
 5. Pia

  Hei,
  eg har en huawei-telefon, og kan ikkje finne denne appen i Play Butikk? Vet du korleis appen ser ut på en sånn telefon eller om den har et annet navn? 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Pia!
   Da jeg skrev dette innlegget synes jeg å huske at den var til både iOS og Andriod, men når jeg søker på nettet nå kan det virke som den kun er til iPhone. Kjipt!! Rart de ikke har laget den til Android og!

   Svar

Legg igjen en kommentar