I går kom jeg over appen, 1 Second Everyday. Det tok ikke lange tida før jeg lastet den startet selv. Greia er at man hver dag resten av året skal ta en liten filmsnutt av en hendelse i livet sitt. Når året er omme vil man da ha en 6 minutters reprise av året som har gått. Hvor kult er ikke det? Så når jeg blir 70 og vil se tilbake på livet mitt som 25-åring, kan jeg igjen finne frem den lille snutten og se hva som opptok tiden min.

Skjermbilde 2014-01-03 kl. 20.36.10

Jeg er rimelig flink til å dokumentere reiser og feiringer jeg har vært på med kameraet mitt. De mindre øyeblikkene i hverdagen ser imidlertid fort ut til å bli glemt. Men er ikke de små dagligdagse hendelsene like viktig å ta vare på? Og like artige å se tilbake på om 20-30 år? 

Ved å ta et filmklipp hver eneste dag, tror jeg man blir mer klar over hva man selv bruker tiden på. Finnes det i det hele tatt noe spennende å dokumentere i livet mitt hver eneste dag? Dette kan bli artig å finne ut av! Kanskje blir man også tvunget til å filme de litt mer kjipe tingene i livet. For ofte, når man kikker tilbake i fotoalbumene, ser jo livet ut som en dans på roser der alle smiler og er venner hele tiden. I ettertid vil jeg også tro de små klippene kan minne hjernen på andre bortgjemte minner som er lagret et eller annet sted dypt inni hukommelsen. Ja, jeg tror faktisk denne appen har mange postitive sider jeg!

Appen inneholder en slags kalender som hver dag finner frem til videoene du har tatt med mobilen din. Ut ifra dagens filmmateriale kan du da velge ut ett sekund du føler er ekstra beskrivende eller viktig å ta vare på, og lagre denne. For at du ikke skal glemme å lage en video, kan appen også minne deg på at du må huske å ta en filmsnutt i løpet av dagen. For hver lille snutt blir dagens dato lagt til nede i hjørnet, slik at du alltid vet hvilken dag snutten ble tatt.

Appen finnes til både Android og IPhone. Den første månenden er gratis, og deretter må man betale en engangssum på 6 kroner. 

Hvis du vil se videoer som er laget med denne appen, kan du gå inn HER.

Legg igjen en kommentar