Noe jeg aldri har skrevet om her på bloggen tidligere er min «mørke» fortid som gamer. I to år på videregående befant jeg meg i en helt annen verden enn på jorda. Utenom skoletid bodde jeg i Azeroth. En fargerik, fantastisk, opplevelsesrik verden full av quests og utfordringer. Du har sikkert hørt om denne verdenen fra spillkritikere og bekymrede mødre.

Jeg snakker om World of Warcraft. 

Jeg kan ikke tro det jeg er i ferd med å gjøre nå. Haha. Og for å være ærlig tror jeg aldri jeg har reflektert over World of Warcraft-perioden min på denne måten før heller. Jeg har dessverre ofte sett på den som en nokså bortkastet tid av livet mitt. Men nå vil jeg snu om på det hele og se Wow-spillingen fra et nytt perspektiv. Jeg vil sammenligne World of Warcraft-spillingen med min lidenskapen for reising!

I Wow var jeg en liten gnometrolldame med musefletter kalt, Ilera. Jeg kunne skyte ildkuler, få det til å snø isbiter og teleportere meg selv fra et sted til et annet. Ved å reise til nye, undelige land og drepe monstre utviklet jeg meg og ble sterkere. Jeg vandret gjennom vakre jungelområder med ville dyr, skumle skoger med gigaedderkopper, mørke lavalandskap og majestetiske storbyer. Sammen med dverger, alver og mennesker drepte jeg skumle skapninger og store drager, og fikk flotte belønninger; nye klær og kjekke items til reisen videre. Ikke overraskende hadde Wow-verdnen en tiltrekkende og avhengighetsskapende effekt på meg, akkurat som på millioner av andre jordboere.

 

world-of-warcraft-reise3

 

Et høydepunkt jeg husker ekstra godt i Wow-perioden min var da det kom en oppgradering av spillet, og vi kunne skaffe oss egne fugler å fly på. Til da hadde vi kun hatt trege hester. I den nyoppdagede verdenen kunne vi imidlertid skaffe oss en egen fugl og fly hvor som helst! For en frihetsfølelse! Jeg husker jeg fløy rundt i det nye, mystiske kontinentet bestående av gigantsopper, flyvende øyer og et land av lilla stormer. Og jeg synes det var så fascinerende og spennende at jeg tok mengder av screenshots overalt. Et knippe av dem ser du her. De fant jeg igjen på en gammel harddisk.

Azeroth er virkelig en kompleks virituell verden – all ære til Blizzard som har skapt den! Denne verdenen var fantastisk underholdende å leve i da livet i RL (real life) virket grått og kjedelig. Likevel besluttet jeg å stoppe med Wow-spillingen. Det tok rett og slett for mye tid, og jeg tok stadig meg selv i å lengte tilbake til Wow mens jeg var i den virkelige verden. Sånn kunne det ikke fortsette. Men etter jeg sluttet med Wow kom lengselen etter å reise og oppdage nye land. Jeg savnet å bli utfordret på nye områder og følelsen av å dra på et nytt eventyr med vennene mine.

Det var faktisk ikke før jeg begynte å reise ut i vår egen verden at savnet etter Wow-verdenen har blitt så og si borte. Merkelig nok kan det virke som reising i Azeroth og vår egen verden har mye til felles. Nå har ikke vi virkelighetsreisende mulighet til å stå opp fra de døde (så vidt jeg vet), hvis vi skulle være så uheldige å stryke med på reisene våre. Men på reise i den virkelige verden møter jeg også nye utfordringer hver dag, ukjente mennesker og oppdager nye land. Jeg lærer nye skills og utvikler reiseferdighetene. Jeg er på eventyr, rett og slett. Kanskje reisefotograferingen min også er en videreutvikling fra skjermfotograferingen jeg drev med i Wow?

 

world-of-warcraft-reise4

 

Utrolig nok er reising i vår egen vakre verden også like avhengighetsskapende som Wow, har jeg erfart! Men Azeroth kan ikke slå mangfoldet, kompleksiteten og spenningsnivået jeg møter ved å reise rundt på vår egen jordklode. Derfor holder jeg meg i RL frem til noe enda bedre skulle dukke opp… 😉

Kan dette bety at min eventyrlyst og reiselidenskap begynte allerede da jeg gikk på videregående?! Hmm, morsom tanke!

 

Relaterte artikler

12 Kommentarer

 1. Lise-Marie Lia

  Dette var spennende lesing!

  Det kan godt hende at du koste deg såpass mye med wow fordi du allerede hadde masse reiselyst i kroppen! 😀

  Jeg har selv aldri vært en særlig gamer, men har sett mye på andre spille og synes det er fantastisk hva folk klarer å skape gjennom programmering. Kult!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, ja. Er sjanse for at det var her det hele startet 😉 Spilluniversene er ofte veldig imponerende ja, og ikke minst virkelighetsnære! The Sims var jeg også veldig glad i, husker jeg!

   Svar
 2. Eleanor

  Haha hadde aldri tatt deg for en wow spiller! Så interessant start på reisegnisten!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe 😉 Det er hvert fall en teori, men reiselysten skyldes nok flere ting også. Jeg digget å reise da jeg var yngre også, men det kan føles som Wow ble en erstatning i noen år mens jeg gikk på videregående..

   Svar
 3. Ann-Mari

  Herlig!
  Personlig har jeg et hat-forhold til WOW.
  «Bare vent, må fange noen edderkopper først!»
  «Men vi må dra nå. Kan jeg forresten se hvor mange timer du har vært på de siste to årene?»
  «Nei…..»

  Samboer som holdt på med WOW mye, og mer enn mye, heldigvis holder han på med andre ting nå. Gudnådemeg så mye tid som gikk til det……
  Men skjønner at det er fascinerende. Venner får man jo også. Hadde en kollega som fant sin kone der inne 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Skjønner veldig godt at du har et hat-forhold til Wow når partneren din spilte det, Ann-Mari! Jeg kjenner igjen den følelsen av å bli revet vekk av noe man driver på med i spillet. «Skal bare.. skal bare..». Uff, da er det ikke greit å være den andre parten! Wow må ha splittet opp uendelig mange forhold! Da jeg spilte Wow, spilte eksen min og jeg sammen, og da gikk det forsåvidt greit. Men det sosiale livet utenfor skolen mistet jeg nesten helt i de to årene dessverre..

   Svar
 4. Renates Reiser

  Haha, gøy lesing med en interessant vri! :p Både kjæresten min og en del venner av meg hadde en WoW-periode selv, men jeg våget aldri prøve for jeg var helt sikker på at jeg kom til å bli avhengig og aldri komme meg ut av huset igjen… Haha. Så jeg har aldri skjønt greia, men skjønner jo at det må være et gøyalt og magisk univers! Heldigivs er jordkloden ganske magisk den og 😉

  Svar
 5. Forsvarsfrue

  Hahaha! Så morsomt! Jeg falt aldri i «WoW-fella», men har tilbragt maaange timer foran skjermen med alt fra The Sims til Diablo og Age of Empires så vet akkurat hvordan det er å «skal bare» litt 😉 Uansett: modig av deg å dele! 🙂

  Svar
 6. Helene

  Aww, jeg spilte også!:D Har aldri tenkt på det på den måten før, men jeg var jo veldig eventyrlysten og glad i å reise, uten at jeg fikk noe utløp for det i mitt livs lavmål som var årene på videregående. Håper forøvrig ikke at spillingen gjenspeiler noen andre sider av personligheten min, med tanke på at jeg var en likspisende zombie som fremkalte demoner og brant folk levende (undead warlock). Sukk, det var tider hahaha!

  Svar

Legg igjen en kommentar