Jeg finner stadig nye filmskatter fra spennende reisemål ute på Vimeo. En genial måte å skaffe seg ny reiseinspirasjon synes nå jeg. Her er fire filmer jeg vil anbefaler deg å se:

SYRIA:
«5 minutes of Syria» 

Til stemningsfull arabisk musikk får vi innblikk i det golde landskapet og menneskenes hverdag i Syria. Filmen begynner i ørkenen der vi får se en nydelig solnedgang, før vi blir tatt med inn til markeder, moskeer og bylandskap.

BALI:
«BALI, JE T’AIME!»

Selv om jeg enda ikke har fått vært på Bali, synes jeg denne filmen gir meg et godt inntrykk av  den eksotiske atmosfæren på Bali. En god blanding av natur og dyrebilder er satt sammen med klipp fra forskjellige menneskers gjøremål og aktiviteter. Samt behagelig musikk og ordentlig reallyd til en den av klippene. Nyt..

ISLAND:
«Midnight Sun | Iceland (Trailer)» 

Enda dette bare er en kort trailer synes jeg bildene er så utrolig vakre! Lyset er fanget på spektakulært vis, og de sterke fargene gjør bare bildene enda flottere! Har du ikke hatt lyst til å dra til Island før, så vil du det nok nå!

THAILAND:
«Toy Thailand» 

Slik har du neppe sett Thailand før. I denne filmen er det nemlig brukt tilt-shift (miniatyr-effekt), som får alle mennesker, transportmidler og hus til å se ut som en eneste stor modell by.  Første halvdelen av filmen er fra Bangkoks travle liv, mens andre halvdelen er fra noen av Thailands vakre øyer.

– Har du noen fine reisevideoer å anbefale? Kom gjerne med dem!

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar