Jeg kan ha mareritt om å glemme kameraet mitt før jeg drar på tur. Er det en ting jeg MÅ ha med meg på reise er det dette vidunderlige teknologiske underverket, som kan lagre minner for resten av livet.  Drit i ekstra sko eller solkrem – Kameraet må med! 

Men nå føler jeg at jeg kunne trengt å fornye meg litt. Vurderer sterkt å kjøpe meg et nytt speilreflekskamera, Canon EOS 600D hadde gjort susen. Mitt EOS 400D har vært min gode følgesvenn i flere år, men det har skjedd mye på disse årene. Den funksjonen jeg føler jeg savner mest nå er jo så klart den nye videofunksjonen, som er i de nyeste speilreflekskameraene.

Har lenge vurdert å kjøpe meg et videokamera, siden jeg nå også går på et filmstudie, men et godt videokamera med manuelle instillinger koster masse penger! Så hvorfor ikke heller kombinere de to, og slå til med et videospeilreflekskamera.

Det er jo faktisk flere filmer i nyere tid som er filmet med speilreflekskameraer. Det unike er at speilreflekskameraene er flinkere til å ta opp lys. Filming i mørkere omgivelser blir derfor lettere. Kameraene er også enklere å ta med seg rundt enn et stort videokamera, og man kan lettere få den fine filmlooken med uskarp bakgrunn.

2016-08-02_0001

Fokus er imidlertid litt en del vanskeligere på et speilrefleks, siden den må stilles manuelt. Det at man kan bytte objektiv selv er likevel en stor fordel. Utenom bildekvalitet er stabilisering og lyd noe av det viktigste for at en video skal føles bra. Derfor kan det også være lurt å skaffe litt ekstrautstyr, som for eksempel en steady-cam, en skinne, en mikrofon og et stativ.

Kanskje det nå blir lettere å lage fine, små reisesnutter og? Ja, tror jeg må gå for et slikt kamera altså! Eller hva tror du? Er det et godt kjøp?


– Hva slags kamera tar du med på reise?
– Er filmfunksjonen på speilrefleks brukbar nok?

 

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar