Før jeg dro på reiselivsmessa i år, spurte jeg meg selv hvorfor jeg valgte å dra dit. Jeg er jo uansett ikke en person som drar på gruppereiser. Hovedgrunnen var nok derfor at jeg var litt nysgjerrig på hvordan Telenor Arena hadde greid å skvise inn 600 utstillere, og på hvor mange folk som gadd å tråkke inne i en svær hall en solfylt Oslosøndag. 

Reiselivsmessa-2014

Telenor Arena viste seg å være overraskende stappfull av både utstillere og reiseglade. Uansett hvilken retning man valgte å gå, måtte man gå i en slags uorganisert kø som fløyt fra bod til bod. De fleste utstillere hadde mange flotte og fargerike brosjyrer, som de puttet i hånda vår når vi kom forbi. Litt kleint synes nå jeg, siden man ofte ikke var interessert, men heller ikke ville virke uhøflig. Man endte uansett opp med en stor pose brosjyrer innen kort tid! På grunn av den store pågangen av folk, synes jeg også det var vanskelig å finne roen til å få reiseinspirasjon. Lokkemidler som sveler, svenskegodis, vafler og snitter med spekeskinke falt likevel i smak mens vi gikk rundt og tittet.

De fleste utstillerne hadde konkurranser der man enten kunne legge visittkort eller skrive ned navn, epost og mobilnummer og legge i en bolle. Til visse klokkeslett skulle det da bli trukket ut «flotte premier» som mange skrev, uten å spesifisere mer. Her savnet jeg noe mer kreativt! Noen få hadde imidlertid planlagt konkurransene sine på forhånd, og stilte opp med stram line, stable-og-balanserekonkurranse eller rubiks kube mot en som var superrask. Det lokket til seg både skuelystne og konkurranselystne.

Selv prøvde jeg lykkehjulet hus Airbnb, som kunne gi oss opp til 2500 kr å bruke på deres bosteder, om man bare meldte seg inn på nettsiden deres. På meg ble det kun 200 kr da. IceTours fra Island hadde også en Instagram-foto-konkurranse som gitt ut på å ta et bilde fra reiselivsmessa. Ellers kunne man flere steder få reduserte priser både på reiser og magasiner. Da vi gikk fra området følte jeg likevel at jeg ikke satt igjen med så mye mer enn noen gratis reisemagasiner og et nokså slitent hode. Jeg tror jeg like godt holder meg til gode gamle internett for å finne reiseinspirasjon!

Var du på reiselivsmessa i år?

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. ReiseLiv

  Jeg er veldig enig i din beskrivelse av messen.. Tror nok den er mer rettet mot eldre mennesker, og folk som vil reise på gruppeturer med andre norske reisende og norske guider. Det er ingenting spesielt rettet mot unge reisende, eller budsjettreiser.. Men har likevel vært der tre år på rad. Er jo så lett å skaffe seg gratisbilletter, og da er det egentlig en grei måte å få seg en litt annerledes søndag.

  Og så er det jo en lett måte å skaffe seg et tårn med reisemagasiner! Og jeg er mye mer glad i å lese på trykk enn på data 🙂 (tror nok en av mine største frykter er at bøkene forsvinner og blir erstattet med lesebrett)

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Enig, veldig glad i bøker og blader jeg og. Føler jeg slapper mer av og leser mer sammenhengende når jeg leser på papir. Jeg liker også å se reisebøkene mine stå på rekke i bokhylla, og ta frem de jeg liker best en gang i blant – det blir liksom ikke like enkelt på en Kindle eller eller på nett.. 😛

   Svar

Legg igjen en kommentar