norwegian-dreamliner-seat

Jeg syns Norwegians nye Dreamliner-fly har fått litt vel mye negativ omtale i det siste, så jeg vil derfor heller komme med noen positive ord om dem! Jeg fløy akkurat deres direkterute mellom Oslo og Bangkok, og ble positivt overrasket over flyturen! Det var spesielt tre ting jeg la merke til:

norwegian-dreamliner-window

Vinduene – Jeg er en person som liker å kikke en god del ut av flyvinduet. Å følge med på hvor vi befinner oss på kartet og hvordan det ser ut under oss er en stor del av reisa for meg. De nye vinduene i Dreamlinerene gjorde tittingen en hel del lettere! De var en god del større, samt at de hadde en fancy solbrille-funksjon på glasset (hvem vet hvordan de får det til!?), der man ved å trykke på to knapper kan gjøre glasset lysere eller mørkere. På den måten kunne jeg se ut av vinduet uten å bli blendet av sola og på samme tid slippe og forstyrre de andre sovende flypassasjerene.

Snackbaren – På veien hjem fra Bangkok gikk det nokså lang tid mellom de to serverte måltidene, siden det for oss var dag og unaturlig å sove. Å handle litt i Snackbaren var derfor en kjekk ting. Det geniale her var at jeg kunne gå rett inn på en egen meny på underholdningsskjermen foran oss, velge ut det jeg ville ha fra menyen, og sveipe kortet på en stripe rett under skjermvinduet. Og vips kom flyvertinnene med brus eller potetgull. En ting trakk likevel litt ned på opplevelsen. Bildet av tortillachips og salsa så supergodt ut, men da jeg trykte der, stod det at det var tomt. Det samme skjedde med flere andre ting. Disse fristelsene burde blitt fjernet fra listen automatisk når det er tomt, synes jeg! Ellers virker hele systemet veldig effektivt.

Diverse tilkoblinger – På mange fly får man utdelt eller kjøpt superdårlige øretelefoner med to minijackutganger slik at man ikke får brukt sine egne headset med kun én. På Dreamlineren var det imidlertid kun én minijackinngang, slik at jeg kunne bruke mine egne støydempende ørepropper! Gull! Jeg glemte nesten at jeg satt på flyet siden lyden faktisk var god! Det var også plassert en USB-kontakt rett ved siden av slik at man kunne lade mobilen. Under setet var det et normalt støpsel til f.eks laptoper. Kjekt!

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Randomjenta

  Kult! Digger vinuene! Skal fly med Qatar til Bangkok i januar, og tror det er en dreamliner jeg skal reise med til Doha. Blir spennende å teste det ut!

  Svar
 2. Pernille

  Jeg synes også Dreamlineren var hakket bedre enn f.eks Airbus. Fløy fra New York til Stockholm og turen fikk faktisk fortere også, siden Dreamlineren er raskere. Dessuten var setene bedre, de var mykere og ikke fullt så «90 grader» som på andre fly.

  Eneste jeg synes var negativt, var at det faktisk var trangere benplass på Dreamlineren enn på Airbusen. Hadde det vært like stor plass eller litt bedre, hadde det vært perfekt 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar