De siste dagene har jeg kikket litt inne på nrk.no, og funnet noen spennende reiseprogrammer. Jeg tar nemlig bachelor i Medieproduksjon, og kunne virkelig tenke meg å jobbe med slike typer TV-programmer etter jeg er ferdig på høgskolen. Nå snakker jeg ikke om programmer som Charterfeber osv, men programmer der man kan vise folk litt om de forskjellige landa og kulturene rundt i verden.

«Den store Reisen» har kommet med en ny sesong, jeg fikk dessverre ikke sett forrige, men har nå sett de fem første episodene av denne sesongen. Veldig spennede serie, der tre norske familier blir sendt til et ukjent sted i verden, og må leve sammen med en stamme i tre uker. Utrolig rart å tenke på at stammer rundt i verden fortsatt lever så forskjellig fra oss, og har så spesielle kulturer. Noen måtte spise innvollene til geiter, noen drikke kublod blandet med melk, og noen fikk grillede pinnedyr.

Den Store Reisen


(bildene er hentet fra nrk.no)

En annen serie som jeg fulgte med på forrige gang den kom ut, er «Blod, Svette og Luksus», der seks shoppinggale, bortskjemte ungdommer fra England blir sendt til en annen verdensdel for å se hvordan klær, smykker osv blir laget. I flere uker må de jobbe akkurat som lokalbefolkningen og tjene rundt 1 pund om dagen. Klærne du har på deg har kanskje blitt sydd av barnearbeidere i India, og safirene du har på deg har afrikanske arbeidere risikert livet sitt for å grave frem i små gruver. Man får virkelig øynene opp for hvordan verden egentlig fungerer – det er rett og slett skremmende, men også veldig lærerrikt!

Blod, Svette og Luksus

«Prinsesser på sjekker’n» er ikke akkurat et reiseprogram, men et morsomt sjekkeprogram der tre prinsesser fra forskjellige kongeriker ute i verden, vil prøve å finne sin drømmemann i England som helt vanlige piker. Det er artig å se hva de forskjellige personene legger vekt på i en mann, og hvordan de prøver å gå fram for å komme i kontakt med dem. Etter tre uker, må de avsløre at de er prinsesser og får lov å be med en av mennene til sitt hjemland.

Prinsesser på sjekker’n

Så om du ikke har noe å gjøre utover de mørke høstkveldene, vil jeg virkelig anbefale disse tre seriene 😉

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar