Etter jul håper jeg å få til en reise samtidig som jeg gjennomfører en skoleoppgave. Jeg kan nemlig fordype meg i et emne innen Medieproduksjon, og produsere en film om det jeg selv vil.

Jeg har til nå laget en del korte, norske filmer og dokumentarer som skoleoppgaver på Høgskolen i Hedmark, men nå vil jeg gjerne kombinere dette med min interesse for reising. Tankene mine går så klart til flere av stedene jeg allerede har vært, og flere av de artige menneskene jeg har møtt. Men hvis jeg skal lage et reiseprogram – hva slags innhold er egentlig folk mest interessert i? Jeg vil helst ikke lage et standard reiseprogram med en «programleder» og de samme gamle innfallsvinklene og historiene.. Nyere reiseprogrammer som «An Idiot Abroad» og «Dexpedition» har jo blitt populære, og er både humoristiske og litt utenom det vanlige.

Jeg har et par ideer selv, men vil gjerne høre fra dere andre reiseglade også. Tanken er å lage en liten webTV-serie med episoder på 5-10 min hver. Jeg tenkte å reise i 1-1,5 måned på egenhånd med eget utstyr.

Hva tror du? Har du noen gode reiseprogramkonsepter eller temaer som du synes burde blitt tatt opp? – kom gjerne med dem 😉

Relaterte artikler

13 Kommentarer

 1. Robin

  Det skal vel godt gjøres å overgå Karl i an idiot abroad på humorfronten, men det kan vel la seg gjøre 🙂

  Det hadde forøvrig vært fint med fokus på tingene man gjør og folkene man møter enn de fine landskapene.

  kanskje en mat-vri ? mat er alltid bra 🙂

  Svar
 2. Maria

  Disse Eat, Move, Learn-videoene på Vimeo har jo blitt en kjempehit, ikke noe rart, de er jo SÅ bra. Kjempeinteressant å se for eksempel hvilken mat de spiste i det og det landet/den og den byen, og hva de gjorde under oppholdet. Jeg liker reiseprogrammer som tar for seg både litt historikk, hva som er spennende å gjøre på stedet man besøker, hva som er must å kjøpe og spise. Foto av naturen er også et must synes jeg! 🙂 Menneskene, inntrykkene og opplevelser er det som jeg synes er spennende å se i et program om reising 🙂

  Uff, ble litt rotete beskrevet dette her men 😛

  Må være veldig spennende å kunne utføre et skoleprosjekt på denne måten her 🙂

  Svar
 3. Hamaca Reiseblogg

  Robin: Ja, blir nok vanskelig å overgå den den ja. Kommer nok ikke til å satse på akkurat det konseptet ^^ Vil nok heller fokusere på folk jeg møter ja. Og mat er alltid spennende ja, burde ha med litt av matkulturen også 😉 Takk for gode innspill!

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Maria: Eat, Move, Learn-videoene er veldig morsomme påfunn ja. Går an å bruke litt av den samme stilen for å beskrive matkulturen, transport, også legge inn sekvenser om folk jeg møter osv. Er mye spennende å lage reiseprogram om ja, men jeg må nok ha hovedvekt på et tema.

  En av ideene jeg har er å lage en liten serie om de forskjellige typene av backpackere (partypackere, flashpackere, singelpackere, kjærestepackere, hippiepackere osv..), og følge en type i hver episode. Da får jeg også fulgt dem til forskjellige reisemål og sett stedet gjennom dem som backpackere. Følge både matvaner, aktivitetsnivå, sovevaner osv. Kommer sikkert borti noen morsomme situasjoner på den måten 😉 Kunne det vært interessant tror du?

  Svar
 5. Liv

  Det første jeg tenkte på når jeg leste dette var at det hadde gått an å tatt for seg ett land som man gjerne ikke kan så mye om fra før, gjerne et av landene som ikke er fullt så vanlig å reise til. Hvis du for eksempel hadde vært i det samme landet hele tiden, men hatt forskjellig tema i hver episode, en episode om mat, en om natur, en om attraksjoner, en om historie osv. Vet ikke om det kanskje blir veldig likt det Maria foreslo, for jeg vet ikke hva de videoene går ut på.. Men det var hvertfall det første jeg tenkte på 🙂

  Ellers likte jeg veldig godt ideen om å følge forskjellige typer backpackere!

  Hvor mange er dere som skal reise? Hva synes Jarle om denne ideen? Han har jo litt snevert syn på film, men kanskje han liker dette? Tenker du å filme med speilrefleks, eller har du videokamera? Masse spørsmål :p

  Svar
 6. Hamaca Reiseblogg

  Liv: Nja, kunne jo vært mulig, men føler nok jeg trenger mer tid enn en måned for å ta for meg et helt land egentlig, selv om jeg gjerne kunne tenkt meg å bruke den ideen om jeg hadde mer tid!

  Jeg har faktisk tenkt til å reise alene – og jeg vet Jarle egentlig ikke anbefaler det, men jeg føler jeg har fått erfaringa jeg trenger i de forskjellige prosessene i en produksjon siden jeg har hatt mye ansvar på en liten gruppe i høst. Og kunne virkelig tenkt meg å prøve ut ting på egenhånd nå! Skal sende en mail til han veldig snart tenkte jeg.

  Har tenkt å bruke speilrefleks ja, og har brukt det på de siste produksjonene vi har laget. Lyden blir litt verre men.. mulig jeg tar med et par mygger, pluss en mic jeg kan ha på kameraet. Eller høres dette litt for optimistisk ut å gjennomføre alene? Merker jeg er så utrolig motivert siden jeg kan kombinere to store interesser på samme tid + skole!! 😀

  Svar
 7. Maria

  Det hørtes jo ut som en kjempeidé! Absolutt noe jeg kunne tenke meg å se. Kan tenke meg det er en del forskjeller mellom de forskjellige «typene», spennende å finne ut hvor store forskjellene er.

  Du er jo tøff da, som har tenkt å reise alene 🙂

  Håper du vil oppdatere bloggen om du reiser! 😉

  Svar
 8. Hamaca Reiseblogg

  Maria: Åja, så bra at det kan være interessant! Jeg vil tro det er lettest for meg som enkeltperson å gjøre noe sånt og, siden det hadde blitt altfor mye styr med et helt kameracrew på slep.

  Er litt smånervøs for det med å reise alene, men tar det som en utfordring. Har møtt flere jenter på de forrige turene mine som reiser alene og sier det ikke er noe problem, så tror nok det ordner seg. Det er enkelt å bli kjent med folk på tur og. Men kommer til å savne venner/kjæreste å dele opplevelsene med..

  Har absolutt tenkt til å oppdatere bloggen underveis ja. 😉 Kanskje sånn videoblogg-aktig. Får se hvor mye tid jeg får, men har tenkt til å bruke lengre tid på hvert sted enn på en vanlig backpackertur hvert fall. =)

  Svar
 9. Annikens Verden

  Så spennende med eget reiseprogram! Dette gleder jeg meg til å se! Du har allerde fått mange gode ideer. Liker ideen din om å følge ulike typer backpackere! Ellers er jeg veldig glad i reiseprogram som viser det typiske hverdagslivet. De beste minnene jeg har fra mine reiser i feks Vietnam, er hverdagslivet som er så totalt annerledes enn vårt 🙂 Hverdagslivet som utspiller seg langs Mekong elven er utrolig fascinerende. Folk bader, vasker seg, vasker opp og tøm,mer dobøttene i det samme brune vannet, vi aller helst ville unngå… Slikt er jo fascinerende.

  Hvor har du tenkt å reise? Glimrende å kunne kombinere reisegleden din med en slik skoleoppgave! Lykke til!!!
  Bredt smil 😉

  Svar
 10. Hamaca Reiseblogg

  Eget reiseprogram ja – det høres seriøst ut, hihi! Men blir hvert fall en liten reiseserie av noe slag. Enig med det du sier om hverdagslivet. Har selv reist et stykke med båt langs Mekongelva, og det finnes helt sikkert mange interessante historier der. Læreren min i dokumantarfoto, Rune Eraker er faktisk på Mekongelva nå og fotograferer. Regner med utstillingen hans kommer rundt juletider eller rett etter. Han er veldig flink til å finne de riktige øyeblikkene! Bildene hans er veldig gode!

  Jeg tenker å reise til Asia, siden det er yndlingskontinentet mitt, og jeg føler det både er billigere og tryggere enn mange andre plasser. Planen er å finne en billig billett til Bangkok, også reise til et eller to av nabolandene derfra. Planlegger ikke så nøye, men ser heller hvem og hva jeg kommer borti. Åh, gleder meg altså! 😀

  Svar
 11. Annikens Verden

  Mekongelven er fantastisk! Kunne tenkt meg å se bildene til læreren din. Holder han utstilling i Oslo? Skal google han, regner med at han har en nettside med foto 🙂 Reisen til filmen din høres spennende ut! Jeg lengter etter varmen nå, og kunne gjerne dratt i morgen! 🙂 Spennende å reise uten særlig planer.

  Jeg var i Thailand i 6,5 måned høsten 09- vinteren 10. Mannen min pendlet! Thailand og nabolandene Laos, Kambodsja og Vietnam, er flotte og trygge land å reise alene i som kvinne. Dette blir spennende å følge med på!

  Jeg er i gang med redigering av noen feriefilmer fra i fjor og år. De blir av en helt annen kvalitet en dine, men stemningsfulle likevel 🙂 Nå har jeg installert You Tube på bloggen min, så nå kommer filmene opp i sin helhet i hvert enkelt innlegg 🙂 Lykke til med planleggingen, – og eksamen! 🙂

  Svar
 12. Randomjenta

  Oiiiiii så spennende!! Drømmen har jo alltid vært å bli reporter for Globe Trekker//Lonely Planet 😉

  Du har mange gode ideer, så tviler ikke på at du blir å få et flott resultat! 😀 Spennende å skulle reise alene da!

  Svar

Legg igjen en kommentar