Uff, for en kjip start på mandagsmorgenen! Opp 06.20, ut i mørket og regnværet, inn på overfylt buss, skli bortover islagte fortau og inn på SATS. Når jeg møter PT’en min setter han meg til å ta benkpress og armhevinger i 20 minutter! Pain! 

Men da er det ekstra godt å komme hjem igjen til en varm leilighet, en nytraktet kaffe og en inspirerende reisevideo (eller tre). Reisedagdrømming aktivert! Her er de tre beste reisevideoene jeg har sett i det siste:

Kumbh Mela – Rufus Blackwell

Her er vinneren av beste reisevideo i konkurransen, Travel Photographer of the Year – veldig fascinerende film fra kaoset på verdens største festival – Kumbh Mela i India! Latterlig mange mennesker samles for å utføre religiøse ritualer. Favorittklippet mitt er solnedgangsklippet der en fugl sitter og stirrer på alle de dumme menneskene som går i kø forbi. Jeg synes menneskemengder i fort film ofte ligner mistenkelig mye på maur!

The Coast – NRS Films

The Coast har et helt annet tempo enn filmen ovenfor. En superkontrast rett og slett! Her møter vi en enslig mann og det endeløse, mektige havet. Mannen mener havet gir ham balanse i livet som ingen andre steder på jorda, selv når livet ser som verst ut. Det finnes mange surfefilmer der ute, men få av dem er så dyp, ærlig og følelsesladet som denne! The Coast er også veldig filmatisk god, med masse flotte naturscener.

Island of Dharma – Piotr Wancerz

Mmm, jeg drømmer om en tur til Sri Lanka! Et land som etter denne filmen å dømme minner meg mye om India (som jeg digger). Nydelig landskap med grønne åser og teplantasjer, templer og religiøse ritualer, samt en flotte kystlinje med hvite strender og palmer. I denne filmen varieres klipperytmen etter musikkens dramatikk, og rekker og vise overraskende mange sider av Sri Lanka på 2 minutter og 43 sekunder!

 

Relaterte artikler

2 Kommentarer

    • Hamaca Reiseblogg

      Hahaha, ja. Det stemmer faktisk. Fikk to PT-timer av jobben, og greide dessverre å si ja til time klokka 07.00 mandag morgen! Så jeg kan vel bare skylde på meg selv ^^

      Svar

Legg igjen en kommentar