I løpet av uka har det kommet inn mange gode og engasjerende svar i konkurransen. Det er hyggelig å se at mange ønsker å lære mer om reisefotografering – både de kreative og de tekniske sidene!

Det var ikke lett å plukke ut bare én vinner, men til slutt ble det Kari Lise Aspelund som trakk det lengste strået.

Gratulerer! Kari Lise har vunnet plass på nettkurset, Reisefotografens Viktigste Verktøy, som består av nærmere 23 leksjoner med tekniske, kreative og praktiske tips til å ta bedre bilder på reisen!

Her er svaret hun sendte inn:

«Det hadde vært så supert å få muligheten å delta på dette kurset. Jeg har jobbet med foto for barn og unge på landsbygden i Guatemala. Ved å bruke kamera som deres stemme får de mulighet å gi uttrykk for hva de mener er bra og mindre bra i sine landsbyer. Gjennom bilder og små tekster som vi stiller ut skal de både bli sett og hørt. De lærer litt om kamera og det fryste bildets styrke for å formidle. Derfor vil jeg lære mer om fotografering og håper å kunne jobbe over lengre tid med en gruppe, men jeg må lære mer om foto.»

At plassen på nettkurset kan komme både Kari Lise og barn i Guatemala til gode, er veldig gledelig å høre! Og ikke minst er det fint å vite at fotogleden spres videre!

 

2016-03-31_0001

Hvorfor jeg mener vi alle bør drive med reisefotografering:

Kloden vår har utallige fargerike, underlige, vakre og interessante reisemål å tilby oss jordboere. Men dessverre får vi ofte kun nyte dem på begrenset tid før vi må hjem. Gode reisefotografier gjør imidlertid at vi senere kan rømme tilbake til et flott reisemål og få igjen den herlige følelsen av atmosfæren og stemningen. 

I tillegg kan det å fotografere nye steder gjøre at adrenalinet stiger, godfølelsen øker og veien mellom et nytt bekjentskap blir kortere. Selv kan jeg bli helt zombie når jeg lusker rundt i bakgater og på jungelstier. Jeg glemmer både tid og sted. Øyene farer rundt på jakt etter nye motiver, og hendene er klare til å gripe etter utløserknappen. 

Men jeg tror også reisefotografering kan bidra til å gjøre verden bedre (selv så klisje det høres ut). Vår største fiende i dag er frykt. Frykt for ukjente mennesker og kulturer. Og mediene er spesielt flinke til å vise verdens mest negative sider. Bør ikke vi da heller gjøre det til vår oppgave som reisende å fremheve alt de gode? Med spennende historier og illustrerende reisefotografier kan vi gi venner og kjente bevis på at kloden vår fortsatt har en overvekt av skjønnhet og nestekjærlighet (for det tror jeg nemlig)!

Les mer om nettkurset om kreativ reisefotgrafering her.

 

2016-03-31_0002

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. Renates Reiser

    Det hørtes ut som en verdig vinner! Gratulerer til henne 🙂 Dessuten veldig vakkert det du skrev om hvorfor man burde drive med reisefotografering. Så enig!

    Svar

Legg igjen en kommentar