Rett før Indiaturen  – etter laaaang betenkningstid – fikk jeg endelig ut fingeren og kjøpte dette råskinnet av en linse. Jeg følte det var på tide å satse litt større, og ikke bare kjøpe halvveis gode linser. Jeg vet ikke om jeg ville anbefalt en hobbyfotograf å ta med 24-70 på reise, for det er absolutt i tyngste laget, men bortsett fra det er det helt genialt godt!

Les også: Canon 50mm f1,4 og Kamerautstyr på Indiareisen

Objektivet er i Canons L-serie og man får derfor størst utnytte av det på fullformatkameraer (altså litt overkill for mitt Canon 600D, men pytt pytt, 5D mark III får bli neste). Ifølge diverse fotosider skal den være en av de skarpeste zoom-linsene på markedet, og har også fått en fast plass i bagen til mange proffe fotografer. Og jeg skjønner godt hvorfor! Bildene blir forbausende skarpe og detaljerte, og det er lett å få den behagelige uskarpe bakgrunnen.

FORDELER:

God i dårlig lys:  Blenderen holder 2,8 gjennom hele zoom-området, noe som er veldig bra for å være et zoom-objektiv. Dette gjør det bedre egnet til foto og video under dårlige lysforhold.

Fokus: Objektivet fokuserer på korte avstander, og tar derfor også gode macro-bilder. Dette visste jeg faktisk ikke før kjøpet, og fikk meg en god overraskelse da jeg skulle fotografere en frosk på nært hold i Indias jungel. Autofokusen er også kjapp og stillegående.

Byggekvalitet: Veldig solid og behagelig å holde i. Zoom og fokushjulene har passe motstand og er godt plassert. Man kjenner at dette er kvalitet ja!

ULEMPER:

Tung: Objektivet veier rett under en kilo, og er derfor ganske tungt å drasse rundt på. Merket det godt i armen etter en hel dag med fotografering i India!

Ikke IS: Det er ikke bildestabilisator på dette objektivet, noe som jeg gjerne skulle hatt når jeg filmer.

Dyrt: Prisen vil jeg helst glemme.. jeg prøver å tenke på det som en investering! Objektiver kan vi heldigvis ha i lang tid uten at de hele tiden blir skiftet ut av nye (sånn som kameraer)..

Alt i alt er jeg storfornøyd. Objektivet sitter mye på kameraet, og jeg regner med det kommer til å gjøre det i tiden fremover og!

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Robin

  L faktisk ? jaja, linser varer såpass lenge at det var nok en god investering 😀 har vurdert å skaffe meg noe som ikke er fastoptikk snart, men de pengene er et lite problem altså :p

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  Robin: Ja! Jeg vurderte VELDIG frem og tilbake på forhånd, men endte jammen opp med å kjøpe det dagen før jeg dro! Kan ikke si jeg angrer altså, selv om det var uvant med en såpass tung linse. Den er helt rå 😀 Bare å begynne og spare! 😉

  Svar
 3. PG

  Hehe, det bildet der er vell 24-105 og ikke 24-70!

  Jeg personlig var ganske så misfornøyd med min paga crop-faktoren. Alt for lite vidvinkel for å bruke som allround på crop syns jeg, rangen blir en mellomting. Hverken vidvikel eller god tele. Håpløs på crophus, men derimot ganske god på FF.
  Mye optiske feil som de har rettet på i den nye versjonen, men prisen på den er jo helt latterlig. Canon har blitt helt jævlige på pris etter at de stjal video-markedet. En skam at ingen av dem ikke har IS, spent på Tamron sin versjon til 10K som kommer senere dette året. Er nok ikke samme byggekvaliteten, men med IS og til halve prisen av den nye fra Canon så kan det være spennende til video iallefall.

  Men vist du har en MK3 i sikte så er det en god inverstering, jeg fikk igjen nesten det samme når jeg solgte det, som da jeg kjøpte objektivet for et år siden.

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  PG: Oi, steike, bare søkte på 24-70mm for et bilde, også tok jeg bare et, men det var jo faktisk feil ja! Rettet det opp nå, fint du sa ifra ^^

  Ja, får ikke brukt den som allround, hadde med et vidvinkel i tillegg. Kan ikke si jeg har funnet noen optiske feil, men nå er vel ikke jeg den mest tekniske av meg heller.. Men håper virkelig å få skaffet meg et fullformat snart. Hadde nok blitt bedre da ja 😉

  Hvilke fag har du tatt i vår forresten? Laget noen nye filmer? 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar