Fotoalbum har sin sjarm, synes jeg. Bilder er minner det er viktig å ta vare på. Et øyeblikk du har valgt å forevige for ettertiden, og som kan vekke følelser mange ganger senere i livet. Derfor er det lurt å ta godt vare på disse minnene, og ta de fram fra tid til annen og mimre litt.

Men om vi har mye bilder etter en fin ferietur, er det lite fristende å sette seg ned med lim og saks foran et tomt album med papirsider. Det er tidskrevende, og gjør så det er vanskelig å ta ut bildene senere om du skulle trenge dem.

Det finnes likevel håp om du vil gjøre det på den gammeldagse måten, uten å bruke altfor mye tid på jobben. Jeg fant noen kjekke fotoalbum i en bokbutikk:

– harde permer med forskjellige farger utenpå (svart hvit, rød, blå),
– svarte sider inni med 6 plastlommer på hver side.
– rommer 300 bilder, og ved siden av hvert bilde er det plass til å skrive litt om bildet om man skulle ønske det.
– koster 179 kr (litt stiv pris men..)

Helt genialt for alle mine tusenvis av reisebilder!

Bildene har jeg bestilt fra Eurofoto, som stadig har priser helt ned i 0,39 kr pr bilde, så det trenger ikke koste allverdens heller. Om du vil de skal passe i plaslommene burde du ta 10x15cm (noe jeg tok feil på..)

Satt akkurat inn rundt 250 bilder nå, og det tok meg rundt en time (men kunne brukt mindre om bildene lå i den rekkefølgen de skulle). Så er det bare skrivejobben igjen 😉

Andre ting det kan være morsomt å ha med i albumet:

Brosjyrer, billetter og postkort kan være en fin måte å fortelle det du ikke ser i bildene. Kanskje har brosjyren eller postkortet et bilde du ikke har greid å få med deg heller.

Landets valuta kan være morsom å ha. Jeg har samlet et par sedler fra mange av landene jeg har besøkt. Dessverre er det jo mange land som bruker Euro i Europa, men utenfor Europa finnes det mange fine sedler å ta vare på. Kanskje de går ut av produksjon en gang og, og da sitter du kanskje igjen med en liten skatt?

Legg igjen en kommentar