Ukens Reiseinspo er tilbake etter en ørliten ferie forrige søndag. Her er mine anbefalinger til interessante reisesaker jeg har hørt, sett og lest i det siste.

 

Ukens REISENYHET

Lonely Planet: Argentina is getting its first budget airline

En av utfordringene ved å reise i Sør-Amerika er at det er dyrt å komme seg rundt på kontinentet på en effektiv måte. Nå ser det endelig ut til å bli flere og flere lavkost flyselskap, også i Sør-Amerika. En nyhet jeg kom over denne uka er at det nye lavpris-flyselskapet, FlyBondi, starter å tilby billige innenlandsruter i Argentina fra september! Forhåpentligvis vil de sette opp ruter til nabolandene også etter hvert.

 

SE DENNE

Tracks

Denne reisefilmen er ikke akkurat helt ny (kom ut i 2013), men etter å ha sett den denne uka synes jeg den er verdt å dele likevel. Tracks er basert på en sann historie om ei jente som bestemte seg for å gå på tvers av Australia på 6 måneder. For å overleve i ødemarken lærte hun å temme ville kameler som kunne bære bagasjen hennes. Filmen finnes blant annet på Netflix.

 

HØR DENNE

Rough Guides: Wild Things

I denne podcasten snakker Rough Guides med to øko-pionerer som i Latin-Amerika var de første til å fokusere på økoturisme.

 

LES DETTE

Green Global Travel: 7 Reasons Responsible Tourism is Better for Everyone

Vi mennesker reiser mer og mer rundt på kloden, og med det blir det bare viktigere og viktigere å fokusere på en ansvarlig og bærekraftig turisme. Denne uka publiserte Green Global Travel en artikkel som ikke handler om de typiske punktene om alt du må gjøre for å reise grønnere, men heller om hvorfor ansvarlig turisme gjør reiseopplevelsene til oss reisende enda bedre. Dette er en viktig og god vinkling!!

 

HAMACA-FLASHBACK

10 interessante oppdagelser i Skopje

Skopje er en by jeg synes får altfor lite oppmerksomhet i Europa. Makedonias hovedstad er nemlig både interessant, billig og lett å komme til for nordmenn. Skopje huser blant annet gigantiske statuer av Alexander den Store, barndomshjemmet til Mor Teresa, en gammel basar, et fort og masse deilig makedonsk mat. WizzAir flyr direkte fra Torp til Skopje to ganger i uka, så det er bare å ta turen!

 

BONUSINSPO

Insta360: Hendige 360-graders kameraer til mobilen

Det blir enklere og enklere å ta 360-graders bilder, folkens! Bare sjekk ut disse små Insta360-kameraene du kan feste rett på mobilen.

Ha en nydelig søndag!

Hvis du har forslag til reisenyheter eller inspirasjon for neste uke, send meg gjerne en mail: hamacareiseblogg@gmail.com =)

Trykk her for å lese Uke 9 #Reiseinspo

5 Kommentarer

  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, veldig flink skuespiller altså! Har ikke sett andre filmer med henne faktisk.

   Kult, takk for at du deler! Den skal jeg sjekke ut =)

   Svar
 1. Geir

  Etter to turer til Argentina på ett år og i begge retninger (nord og sør) kan jeg vel begynne å titulere meg selv som Argentinaekspert – skal jo ikke så mye til sånt i disse dager. Og min ekspertkommentar er: Lavprisfly i Argentina vil forandre landet for alltid, og det på mange måter på vondt: Ja, vi kommer raskere til mange ting i et gedigent land, men noe av essensen ved å reise i Argentina er nattbussene, og med lavprisfly vil de slite – og en kultur forsvinne. Jeg blir altså IKKE så glad ved å lese dette.

  Det andre er at det fins nok av lavpriser på fly mellom Argentina og andre land, spesielt Chile, så det savnet er mer eller mindre ikke-eksisterende.

  Jeg er spent på hva som skjer, om Argentina vil forandre seg som reisemål. Lettere tilgjengelig, men er det lettere tilgjengelig vi ønsker? For min del er svaret nei.

  Svar

Legg igjen en kommentar